Okul İçin Temel İhtiyaçlar Nelerdir?
27 Eylül 2022

Okul İçin Temel İhtiyaçlar Nelerdir?

Okul, eğitim ve öğretimin toplu olarak yapıldığı yerdir. Örgün eğitim; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. Öğrenciler okul hayatları boyunca birçok kitap ve kırtasiye malzemesine ihtiyaç duymaktadır. Okul alışverişi yaparken alınan ürünlerin kalitesine, sağlığa zararlı madde içermemesine, fiyatına, kullanacak öğrencinin beğenisine uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Her yaştan öğrenciye lazım olan okul için temel ihtiyaçlar şunlardır: Kalem, defter, silgi, kalemtıraş; çanta, kalemlik.

Okul ihtiyaçlarının giderilmesi için her yıl veliler ve öğrenciler okul alışverişi yapmaktadır. İhtiyaç duyulan ürünlere hem internetten hem de fiziksel mağazalardan ulaşmak mümkündür. Alışveriş yapmadan önce okul ihtiyaç listesi oluşturulmalıdır. Doğru hazırlanmış ihtiyaç listeleri, alınması gerekenlerin kısa sürede, eksiksiz bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır.

Kalem

Kalem; yazmaya, çizmeye yarayan ve birçok çeşidi bulunan kırtasiye malzemesidir. Okul ihtiyaç listelerinde bulunan temel ürünlerdendir. Her yaşa ve kullanım alanına uygun birçok çeşidi vardır. Kalem çeşitlerinin bazıları: kurşun kalem, dolma kalem, divit kalem, tükenmez kalem, uçlu kalem, fosforlu kalem.

Kurşun kalem, genellikle kil ve grafitten üretilen, öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen kalem çeşididir. Yumuşak kurşun kalem, orta yumuşak kurşun kalem, sert kurşun kalem; ilk yazım kalemi, sınav kalemi ya da resim kalemi gibi farklı çeşitleri vardır. Kurşun kalemle yazılanlar ve çizilenler kolay silindiği için özellikle yazı yazmaya yeni başlayan çocuklar için tercih edilmektedir.

Öğrenciler tarafından sıkça tercih edilen bir diğer kalem çeşidi ise uçlu kalemdir. Farklı uç kalınlıklarına sahip çeşitleri vardır. En çok tercih edilen uç kalınlıkları 05 ve 07'dir. Tükenmez kalem, içindeki mürekkebi, ucunda bulunan bilye aracılığıyla yüzeye aktaran kalem çeşididir. Farklı markalar tarafından farklı renge, tasarıma sahip birçok tükenmez kalem üretilmektedir. Öğrenciler en çok mavi, siyah ve kırmızı mürekkepli tükenmez kalemleri tercih etmektedir. Dolma kalem, 1884 yılında L.E. Waterman tarafından icat edilen ve mürekkep haznesine sahip olan kalem çeşididir. Divit, mürekkep haznesine sahip olmayan, ucu hokkadaki mürekkebe batırılarak kullanılan kalem çeşididir. Fosforlu kalem ise bir metinde önemli bulunan yerlerin dikkat çekmesini sağlamak için kullanılan, farklı renk ve model seçenekleri bulunan kalem türüdür. Öğrencilerin ders çalışırken, sınava hazırlanırken sıkça kullandığı kalemlerdir.

Kalem fiyatları markasına, türüne, özelliklerine, üretim maliyetine göre değişiklik göstermektedir. Okul için tercih edilebilecek kalemler aşağıda listelenmiştir:

Okulda kullanılabilecek uçlu kalemlerden 5 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Okulda kullanılabilecek kurşun kalemlerden 5 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Okulda kullanılabilecek tükenmez kalemlerden 5 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Okulda kullanılabilecek fosforlu kalemlerden 5 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Silgi

Silgi, yazıları veya çizimleri silmeye yarayan, kauçuk yapraklarının sıkıştırılmasıyla oluşturulan kırtasiye malzemesidir. Her yaştan öğrencinin okulda ihtiyaç duyduğu temel ürünlerdendir. Hamur silgi, sınav silgisi, dust-free silgi gibi çeşitleri vardır. Hamur silgiler, daha çok çizimlerde kullanılmaktadır. Teknik çizimlerde ise rahat kullanım sağlayan dust-free silgiler tercih edilmektedir. Sınav silgileri, iz bırakmayan yapıları nedeniyle öğrencilerin en çok tercih ettiği silgi çeşitlerindendir.

Silgi satın alırken yapısına, iyi silip silmediğine ve üretiminde sağlığa zararlı madde kullanılmamış olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle okula yeni başlayan çocuklar için tercih edilecek silgiler, kolay kullanım sunan, silme işlemi sırasında kâğıda zarar vermeyen silgiler olmalıdır.

Silgi fiyatları markasına, tasarımına, özelliklerine ve üretim maliyetine göre değişiklik göstermektedir. Her yaş grubuna hitap edecek birçok farklı tasarıma sahip silgi üretilmektedir. Okulda kullanılabilecek silgilerden 5 tanesi aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Kalemtıraş

Kalemtıraş, kalemlerin ucunu sivriltmeye yarayan kırtasiye malzemesidir. Kalem açacağı olarak da isimlendirilmektedir. Her yaştan öğrencinin kullandığı, temel okul ihtiyaçlarındandır. Elektrikli, pilli ya da elle çalışan farklı modelleri vardır. Bu modeller kendi içinde farklı tasarımlarda üretilmektedir. Tek bıçaklı, çift bıçaklı, üç bıçaklı; hazneli, haznesiz kalemtıraşlar vardır. Renkli, silgili, eğlenceli şekillere sahip kalemtıraşlar üretilmektedir. Öğrenciler çoğunlukla kendi sevdikleri renklerde, elle çalışan kalemtıraşları tercih etmektedir.

Kalemtıraş fiyatları markasına, tasarımına, üretim maliyetine göre değişiklik göstermektedir. Her bütçeye uygun kalemtıraş bulmak mümkündür. Öğrencilerin hem ders çalışırken rahatça kullanabileceği hem de yanlarında taşıyabileceği, okulda kullanmaya uygun kalemtıraşlardan 5 tanesi aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Kalem Kutusu

Kalem kutusu ya da kalem çantası; yazarken, çizim yaparken kullanılan malzemelerin düzenli bir şekilde taşınmasını, korunmasını sağlayan bir üründür. Kırtasiye malzemeleri dışında, kablo veya çeşitli kişisel malzemelerin korunması ve düzenli bir şekilde taşınması için de kullanılmaktadır. Öğrencilerin eşyalarının kaybolmamasını, kolayca bulunabilmesini sağlamaktadır. Okul için temel ihtiyaçlardandır. Okulda, seyahatte ve günlük yaşamın birçok alanında kullanıldığı için kullanışlı hediye seçeneklerinden de biridir.

Kalem kutusu üreten birçok marka vardır. Bu kalem kutularının tek bölmeli, çift bölmeli; renkli, desenli, şeffaf, çizgi film karakterli gibi çeşitleri bulunmaktadır. Yanında fazla kırtasiye malzemesi taşıyan öğrenciler daha çok çift bölmeli, iç hacmi geniş kalem kutuları tercih etmektedir. Az kırtasiye malzemesi taşıyan öğrenciler ise daha çok tek gözlü, küçük kalemlikleri tercih etmektedir. Küçük yaştaki öğrenciler için de renkli, dikkat çekici tasarımlara sahip kalem kutuları tercih edilmektedir. Çizer ve illüstratörler ise farklı renk ve fonksiyondaki kalemlerini rahatça saklamak, kolayca taşıyabilmek için daha çok rulo kalemlikleri tercih etmektedir.

Kalem kutularının fiyatları markasına, tasarımına, özelliklerine ve üretim maliyetine göre değişiklik göstermektedir. Satın alınacak ürünün kaliteli malzemelerden üretilmiş olmasına, kullanım alanına uygun bir tasarıma sahip olmasına dikkat edilmelidir. Okulda kullanılabilecek kalem kutulardan 5 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Çanta

Çanta, deri veya kumaş gibi birçok gereçten farklı biçimlerde üretilebilen ve çeşitli eşyaların taşınmasına yarayan kaptır. Birçok farklı modeli vardır. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin kitaplarını, kişisel eşyalarını taşıyabilmek için ihtiyaç duyduğu bir üründür. Her yaştan öğrencinin temel okul ihtiyaçlarındandır.

Çantaların kullanım alanlarına göre okul çantası, spor çantası, resim çantası, beslenme çantası gibi birçok farklı çeşidi vardır. Okul çantaları; renk, tasarım, ebat bakımından farklı tarzlarda üretilmektedir. Küçük yaştaki öğrenciler için renkli, ilgi çekici tasarımlara sahip çantalar tercih edilmektedir. Özellikle çizgi film karakterli okul çantaları, küçük yaştaki öğrencilerin severek kullandığı çantalardır. Çekçekli çanta modelleri de yine çocukların severek kullandığı okul çantalarındandır. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ise sade tasarıma sahip çantalara daha fazla ilgi göstermektedir. Sırt çantası dışında kol çantası şeklinde üretilen okul çantalarını da tercih edebilmektedir.

Resim çantası, öğrencilerin resim malzemelerini ve resimlerini koruyan, taşımalarını sağlayan çantalardır. Birçok farklı renk, model ve ebatta üretilmektedir. Plastikten, kumaştan veya deriden üretilebilmektedir. Öğrenciler, boyu kendi resim malzemelerine uygun, tasarımını beğendikleri resim çantalarını tercih etmektedir.

Beslenme çantası, okula giden çocukların yemeklerini ve atıştırmalıklarını yanında taşımasını sağlayan çanta çeşididir. Plastik veya kumaştan üretilmiş, farklı renk, model ve boyutta çeşitleri vardır. Çocuklar daha çok ilgi çekici tasarımlara sahip, renkli beslenme çantalarını beğenmektedir. Bu tür beslenme çantaları sayesinde çocukları yemek yemeye teşvik etmek mümkündür.

Çantaların fiyatları markasına, tasarımına, özelliklerine ve üretim maliyetine göre değişiklik göstermektedir. Her bütçeye uygun çanta bulmak mümkündür. Okulda kullanılabilecek çantalar aşağıda listelenmiştir:

Okul için kullanılabilecek sırt çantalarından 5 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Okulda kullanılabilecek resim çantalarından 2 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Okulda kullanılabilecek beslenme çantalarından 5 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Not Defteri

Not defteri, planlama yapmaya ve not almaya yarayan, kolay taşınan defter türüdür. Her yaş grubundan insan tarafından hayatın birçok alanında kullanılmaktadır. Öğrencilerin planlama yapmasına, önemli konuları unutmamasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle okul ihtiyaç listelerinde bulunan temel kırtasiye malzemelerindendir.

Not defterlerinin birçok farklı renk ve modele sahip çeşidi vardır. Bazı öğrenciler çizgili not defterlerini tercih ederken bazı öğrenciler de çizgisiz not defterlerini tercih etmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı not defteri kullanımı da yaygınlaşmıştır. Birçok alanda öğrencilere avantaj sağlayan bu defterler ajanda olarak da kullanılabilmektedir.

Not defterleri, değişik kapak tasarımları, farklı özellikleri ve geniş fiyat aralıklarıyla öğrenciler için birçok seçenek sunmaktadır. İlkokul öğrencileri için hazırlanan not defterleri eğlenceli tasarımlara sahip, renkli, çizgi film karakterli ve kolay taşınabilen not defterleridir. Ortaokul, lise ve üniversite döneminde tercih edilen not defterleri ise öğrencilerin beğenisine ve ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir.

Not defteri fiyatları markasına, tasarımına, özelliklerine ve üretim maliyetine göre değişiklik göstermektedir. Okulda kullanılabilecek not defterlerinden 5 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Defter

Defter, bir kapak içinde bulunan kâğıt yapraklarından oluşan ve yazı yazmaya, resim yapmaya yarayan kırtasiye malzemesidir. Eğitim için gerekli temel ürünlerdendir. Her yaştan öğrencinin okul ihtiyaç listesinde bulunmaktadır. Birçok marka tarafından farklı çeşitte ve tasarımda üretilmektedir. Defter çeşitlerinden bazıları şunlardır: resim defteri, çok amaçlı defter, not defteri, güzel yazı defteri, ajanda ve müzik defteri.

Çok amaçlı defterlerin çizgili, çizgisiz ve kareli çeşitleri vardır. Her yaştan öğrencinin derslerde kullanmak için aldığı temel defterlerdir. Bu defterler kendi içinde yaprak sayısı, kâğıt boyutu ve kapak tasarımı bakımından farklılık göstermektedir. Sayısal dersler için genellikle kareli defter, sözel dersler için çizgili defter tercih edilmektedir. Hem kareli hem çizgili bölümleri bulunan çoklu defterler de vardır. İlkokul dönemindeki öğrenciler için eğlenceli tasarıma sahip, taşıması kolay defterler tercih edilmektedir. Ortaokul, lise ve üniversite dönemindeki öğrenciler ise kendi zevklerine uygun, ihtiyaçlarını karşılayacak defterleri tercih etmektedir.

Resim defteri, çizgisiz kâğıtlardan oluşan ve resim yaparken kullanılmak için üretilen defter türüdür. Farklı tasarımlara ve kâğıt özelliklerine sahip birçok çeşidi vardır. Bu çeşitler arasından tercih yaparken öğrencinin yaşına ve kullanacağı boylara uygun resim defteri tercih edilmelidir. Okul öncesi ve ilkokul dönemindeki öğrenciler için renkli, çizgi film karakterli, eğlenceli tasarımlara sahip resim defterleri tercih edilmektedir. Bunlar kolay taşınabilen küçük resim defterleridir. Küçük yaştaki çocukların hayal güçlerini ortaya çıkarmalarını sağlayan ürünlerdir. Ortaokul, lise ve üniversite dönemindeki öğrenciler ise yapacakları resimlere, kullanacakları boya türüne göre resim defteri satın almaktadır.

Müzik defteri, üzerine nota, ölçü ve ritim gibi müziğe dair şeylerin yazılması için üretilen defter çeşididir. Tasarımları, hitap ettiği hedef kitleye göre değişiklik göstermektedir. Öğrenciler tarafından müzik dersi için kullanılmaktadır. Öğrenci olmayıp sanatla ilgilenenler tarafından da kullanılmaktadır. Okullarda daha çok dizekli müzik defterleri kullanılmaktadır. Porteli resim defteri olarak da bilinen bu defterler, öğrencilere kullanım kolaylığı sunmaktadır. Sert kapaklı, yumuşak kapaklı; spiralli, dikişli; desenli, desensiz; ciltli ve ciltsiz gibi birçok modeli vardır. Müzik defteri seçerken modeline ve kâğıt kalitesine dikkat edilmelidir. Müzik dersine yeni başlayan öğrenciler için notalı müzik defterleri üretilmektedir. Defter seçimi yaparken kâğıt boyutu ihtiyaca göre belirlenmelidir. A4 müzik defteri çizgisiz kâğıt boyutundadır. A4 müzik defterlerinden daha küçük boyutta, kolay taşıma imkânı sunan müzik defterleri de vardır. Bu küçük modelleri okul çantasında taşımak daha kolaydır. Birden fazla ihtiyaca cevap veren çok amaçlı müzik defteri modelleri de vardır.

Defter fiyatları çeşidine, markasına, özelliklerine, tasarımına ve üretim maliyetine göre değişiklik göstermektedir. Okul için kullanılabilecek defterler aşağıda listelenmiştir:

Okulda kullanılabilecek çok amaçlı defterlerden 5 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Okulda kullanılabilecek resim defterlerinden 5 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Okulda kullanılabilecek müzik defterlerinden 3 tanesi aşağıda listelenmiştir:

Okul Eşofmanı

Okul eşofmanı, öğrencilerin okulda spor yaparken, beden derslerinde giydikleri rahat kıyafetlerdir. Bazı okulların kendine ait eşofmanları vardır. Bu okullarda tüm öğrenciler aynı eşofmanları giymektedir. Bazı okullarda ise eşofman tercihi öğrencilere bırakılmıştır.

Okul eşofmanları, hem takım halinde hem de alt, üst ayrı şekillerde satılmaktadır. Birçok markanın farklı tasarıma sahip eşofman çeşidi vardır. Eşofman alırken kaliteli kumaşlardan üretilmiş, dikişleri sağlam olanlar tercih edilmelidir. Eşofman seçerken, yapılacak spor türü de göz önünde bulundurulmalıdır. Alınan eşofman, giyecek öğrencinin beğendiği, giydiğinde kendini iyi ve rahat hissettiği eşofman olmalıdır. Sevdiği eşofmanları giyen öğrenciler spor yaparken daha özgüvenli hissetmektedir.

Eşofman çeşitleri hem internette hem de fiziksel mağazalarda satılmaktadır. Fiyatları markasına, tasarımına, kumaş özelliklerine ve üretim maliyetine göre değişiklik göstermektedir. Her bütçeye uygun eşofman bulmak mümkündür.

Spor Çantası

Spor çantası, öğrencilerin spor yaparken kullandığı eşyaları taşımasını sağlayan çanta çeşididir. Birçok farklı markanın spor çantası vardır. Bu çantalar farklı renk, model ve ebatta üretilmektedir. Hem internet üzerinde hem de spor ürünleri satan fiziksel mağazalarda satılmaktadır.

Spor çantası fiyatları markasına, tasarımına, özelliklerine ve üretim maliyetine göre farklılık göstermektedir. Her bütçeye uygun spor çantası bulmak mümkündür. Öğrenciler, kolay taşıyabilecekleri, tasarımını beğendikleri spor çantalarını tercih etmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.