Mühendislik Ders Kitapları
20 Şubat 2018

Mühendislik Ders Kitapları

Yaşam boyu öğrenme bireyin hayatı boyunca kişisel gelişim, sosyallik ve mesleki anlamda kendine yatırım yapması ve sürekli gelişmesi anlamına gelmektedir. Bir mühendisin en büyük tutkusu yeni bilgiler öğrenmek ve aldığı bu bilgileri verimli bir şekilde alanının problemlerini çözmekte veya mevcut süreçleri iyileştirmekte kullanabilmektir.

Hızla gelişen ve değişen teknoloji ve robotlaşma süreci iş hayatında karşılaşılan problemleri de sürekli dönüştürmektedir. Bu dinamik ve hızla değişen yapıya bir mühendis olarak ayak uydurabilmenin en iyi yolu sürekli öğrenme felsefesinden geçer. Sürekli öğrenme felsefesinin temeli yeni bilgiler kazanma ve bilginin asla boşa gitmemesi üzerine kuruludur.

“Yaşamın her aşamasında edinilen bilgiyi bir şekilde kullanmak ve bu bilgiyle bir yaratım süreci başlatmak dünyadaki güzelliklerin farkına vararak doyumlu ve amacı olan bir yaşam sunar” mantığı yaşam boyu öğrenme felsefesinin en basit argümanıdır.

Yeni nesil mühendis alanında yetkin kalabilmesi ve iş hayatının değişen ve dönüşen koşullarına ayak uydurabilmesi için kendisinin de bilgi ve birikim açısından sürekli bir dönüşüm içinde olması gerektiğinin farkına varmalı ve yaşam boyu öğrenme felsefesini temel alan bir eylem planı düzenlemelidir. Bu planın yapıtaşını mühendislik ders kitapları oluşturur.

Mühendisin Eylem Planı

Mühendislik ders kitapları yaşam boyu öğrenme felsefesini mühendislik boyutunda besleyen mükemmel kaynaklardır. Çünkü bilim asla eskimez. Bilimsel kaynaklar çağın ve yaşamın her aşamasında mühendisin problem çözme tekniklerini geliştirip dönüştürecektir. Bu nedenle mühendislik ders kitapları bir mühendisin kütüphanesindeki en değerli parçalardır.

“Her şeyin bir şeyini, bir şeyin her şeyini bileceksin...” mottosu Sakıp Sabancı’nın meşhur 48 öğüdü arasında yer almaktadır. Bir alanda uzmanlaşmak günümüz koşullarında maalesef yetersiz kalıyor. Mühendisler fikir sahibi olacakları yan dallar belirlemek durumundalar. Bunu da başarmanın en iyi yolu okuyup araştırma yapmak ve öğrendiklerini uygulamaktır. Kapı yine kitaplara açılıyor kısacası. Kitapların ve onların içinde yatan cevherin önemini kavrayan ve bunu uygulamaya döken mühendisler hem özel hayat hem profesyonel hayatta gerçek başarıyı yakalayacaklar.

Değerli mühendislerimiz web sitemizi inceleyerek ihtiyaçları olan veya yaşam boyu öğrenmede bir gün ihtiyaç duyacakları kaynaklara veya mühendislik ders kitapları seçeneklerine rahatlıkla ulaşabilirler.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.