İlkokula Başlayanlar İçin Okul İhtiyaç Listesinde Bulunması Gerekenler Nelerdir?
12 Eylül 2022

İlkokula Başlayanlar İçin Okul İhtiyaç Listesinde Bulunması Gerekenler Nelerdir?

İlkokul dönemi çocukların dış dünyaya açılmaya başladığı dönemdir. Hem çocuklar hem de aileler için heyecan dolu bu dönemde çocukların ihtiyaç duyacağı ürünler için bir liste oluşturmak önemlidir. Doğru oluşturulmuş bir okul ihtiyaç listesi sayesinde çocukları mutlu etmek, sadece gerekli ürünleri alarak israftan kaçınmak ve alışverişi kısa sürede bitirmek mümkündür.

İlkokula başlayacaklar için okul ihtiyaç listesi oluştururken öğretmenlere danışılmalıdır. Eğer öğretmen bir okul ihtiyaç listesi vermediyse ürünler, derslere göre belirlenmelidir. Belirlenen bu liste için alışveriş yapılırken çocuğun fikirleri önemsenmelidir. Hem ihtiyaca yönelik hem de çocuğun severek kullanacağı ürünler tercih edilmelidir. Okul alışverişi yaparken çocuğa seçme şansı vermek, sorumluluk almasına olanak tanımak okul fikrine daha kolay alışmasını sağlamaktadır.

Okul döneminde ihtiyaç duyula ürünler yaşa ve çeşitli özel durumlara göre farklılık göstermektedir. Fakat her çocuğun okul ihtiyaç listesinde olması gereken bazı temel ürünler vardır. İlkokula başlayanlar için okul ihtiyaç listesinde bulunması gereken temel ürünler: okul çantası, kalem kutusu, beslenme çantası, matara; kalem çeşitleri, silgi, kalemtıraş, defterler, boya çeşitleri ve kişisel hijyen ürünleridir.

Defter

Defter, bir kapak içinde bulunan kâğıt yapraklarından oluşan ve yazı yazmaya, resim yapmaya yarayan nesnedir. Her öğrencinin okul ihtiyaç listesinde bulunan defter, eğitim için gerekli olan temel ürünlerdendir. Çizgili, kareli, çizgisiz; resim defteri, not defteri, güzel yazı defteri, ajanda, müzik defteri ve evrak kayıt defteri gibi birçok farklı çeşidi vardır. Bu çeşitler kendi içinde farklı kağıt ebatlarına ve tasarımlara sahiptir. İlkokul döneminde en çok çizgili ve kareli defterler, müzik ve resim defteri ile güzel yazı defterleri tercih edilmektedir.

İlkokula başlayacak çocuklar için defter seçimi yaparken işlevselliğine ve tasarımına dikkat edilmelidir. Çocukların ilgisini daha çok renkli ve çizgi film karakterli defterler çekmektedir. Çocuğa severek kullanacağı defterler almak okula olan ilgisini olumlu yönde etkilemektedir.

Defterlerin fiyatları markasına, sayfa sayısına, kullanım alanına, üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine göre farklılık göstermektedir. İlkokul öğrencilerinin kullanabileceği 15 farklı defter aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Kalem

Kalem, farklı çeşitleri olan ve yazı yazmaya, çizim yapmaya yarayan kırtasiye ürünüdür. Öğrencilerin okul ihtiyaç listesinde bulunması gereken temel ürünlerdendir. Kurşun kalem, tükenmez kalem, pilot kalem, fosforlu kalem, keçeli kalem ve uçlu kalem gibi birçok farklı çeşidi vardır. İlkokul dönemindeki öğrenciler için daha çok kolay silinebilen kurşun kalem ve dikkat çekecek renkli kalemler tercih edilmektedir. Tüm bu kalemler kendi içinde farklı özelliklere ve tasarımlara sahiptir.

İlkokula başlayacak çocuklar için kalem seçimi yaparken kullanışlı olmasına ve tasarımının çocuk tarafından beğenilmesine dikkat edilmelidir. Çocuklar daha çok renkli ve çizgi film karakterli kalemleri sevmektedir. Çocuğa severek kullanacağı kalemler almak yazı yazmaya olan ilgisinin artmasını sağlamaktadır.

Kalem fiyatları markasına, özelliklerine, üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine göre değişiklik göstermektedir. İlkokul öğrencilerinin kullanabileceği 15 farklı kalem aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Resim Defteri

Resim defteri, çizgisiz kağıtlardan oluşan ve çocukların resim yaparken kullandığı üründür. Resim defterleri farklı ebatlarda ve tasarımlarda üretilmektedir. İlkokul dönemindeki öğrenciler için daha çok kolay taşınabilen küçük resim defterleri tercih edilmektedir.

İlkokula başlayacaklar için resim defteri seçimi yaparken çocuğa seçme şansı sunulmalıdır. Çocuğun resim defterini beğenmesi çizim yapma isteğini artırmaktadır. Aynı zamanda okul için sorumluluk almasına izin verilen çocuklar okula daha kolay uyum sağlamaktadır.

Resim defteri fiyatları markasına, sayfa sayısına, üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine göre değişiklik göstermektedir. İlkokul öğrencilerinin kullanabileceği 15 farklı resim defteri aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Silgi

Silgi, kalemle yazılan yazıları veya çizimleri silmeye yarayan, bileşiminde kauçuk bulunan bir nesnedir. Tüm öğrencilerin ihtiyaç listesinde bulunan temel kırtasiye ürünlerdendir. Kullanım alanlarına göre farklı tasarımlarda üretilmektedir. İlkokula başlayan öğrenciler için daha çok iyi silen ve silerken kâğıdı yıpratmayan silgiler tercih edilmektedir.

İlkokul çağındaki çocuklar için farklı renk ve şekillerde, çizgi film karakterli silgiler üretilmektedir. Bu tür silgiler çocukların daha fazla dikkatini çektiği için veliler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Silgi fiyatları markasına, şekline ve üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine göre farklılık göstermektedir. İlkokul öğrencilerinin kullanabileceği 15 farklı silgi aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Matara

Matara veya suluk, çocukların içeceklerini yanında taşımasına ve kolayca erişmesine yarayan üründür. Mataralar farklı boyutlarda ve tasarımlarda üretilmektedir. İlkokul dönemindeki öğrenciler için daha çok kolay taşınabilen, sağlıklı maddelerden üretilen mataralar tercih edilmektedir.

İlkokula başlayacak çocukların ilgisini çeken çizgi film karakterli veya hayvan figürlü birçok matara çeşidi vardır. Çocukların seveceği mataralar almak, onları su içmeye teşvik etmektedir. Bu nedenle matara alırken çocuğa seçme şansı verilmelidir.

Matara fiyatları markasına, boyutuna, üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine göre farklılık göstermektedir. İlkokul öğrencilerinin kullanabileceği 15 farklı matara aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Çanta

Çanta, birçok farklı gereçten yapılabilen ve farklı ebatları sayesinde para, yiyecek, kitap gibi şeyler koyup taşımaya yarayan üründür. Okul çantası, spor çantası, kol çantası gibi birçok farklı çeşidi vardır. İlkokul öğrencileri için daha çok ilgi çekici tasarımlara sahip sırt çantaları tercih edilmektedir.

İlkokul çağındaki çocukların ilgisini çeken çizgi film karakterli veya hayvan figürlü birçok çanta vardır. Çanta seçimi yaparken çocuğun istekleri önemsenmelidir. Sevdiği çantayı kullanmak çocukların okula olan ilgisini olumlu yönde etkilemektedir.

Çanta fiyatları markasına, özelliklerine, üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine göre farklılık göstermektedir. İlkokul öğrencilerinin kullanabileceği 15 farklı çanta aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Beslenme Çantası

Beslenme çantası, çocukların yemeklerini ve atıştırmalıklarını yanında kolayca taşımasını sağlayan üründür. Farklı gereçlerden yapılan, farklı ebatlara ve tasarıma sahip birçok beslenme çantası vardır. İlkokul öğrencileri için daha çok ilgi çekici tasarımlara sahip, sağlıklı malzemelerden üretilmiş beslenme çantaları tercih edilmektedir. İlkokul çağındaki çocukların ilgisini çeken çizgi film karakterli veya hayvan figürlü beslenme çantaları sayesinde çocukları yemek yemeye teşvik etmek mümkündür.

Beslenme çantalarının fiyatları markasına, özelliklerine, üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine göre farklılık göstermektedir. İlkokul öğrencilerinin kullanabileceği 15 farklı beslenme çantası aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Okul Eşofmanı

Okul eşofmanları, çocukların okulda spor yaparken kullandıkları rahat giysilerdir. Bazı okullar kendilerine ait eşofman takımlarına sahipken bazı okullarda eşofman takımı tercihi ailelere bırakılmıştır.

Okul eşofmanı üreten birçok farklı marka bulunmaktadır. Tercih yaparken çocukların içinde kendini rahat hissedeceği ve severek kullanacağı eşofmanlar tercih edilmelidir. Sevdiği eşofmanları giymek çocukların daha özgüvenli hissetmesini sağlamaktadır.

Hem kız çocuklarının hem de erkek çocuklarının beğenerek giyeceği eşofman takımları geniş fiyat aralıklarına sahiptir. Fiyatlar eşofmanların markasına, kumaş özelliklerine ve kalitesine göre farklılık göstermektedir.

Spor Çantası

Spor çantası, çocukların spor eşyalarını kolayca taşımasını sağlayan bir üründür. Farklı modellere, ebatlara ve tasarımlara sahip birçok spor çantası vardır. İlkokul öğrencileri için daha çok kolay taşınabilen spor çantaları tercih edilmektedir. İlkokula çağındaki çocuklara ilgisini çeken renk ve tasarımlara sahip spor çantaları alarak spora teşvik etmek mümkündür.

Spor çantalarının fiyatları markasına, özelliklerine, üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine göre farklılık göstermektedir.

Konu Anlatımlı Kitap

Konu anlatım kitapları, çocukların okulda öğrendiği konuları tekrar etmesini, bilgileri pekiştirmesini sağlayan kitaplardır. MEB kazanımlarına göre ve müfredata uygun olarak hazırlanmaktadır. Tüm dersleri içeren kitaplar bulunduğu gibi her ders için özel hazırlanmış konu anlatım kitapları bulmak da mümkündür.

Birçok farklı yayınevinin ilkokul derslerine uygun hazırlanmış konu anlatım kitabı vardır. Bu kitapların fiyatları yayınevinin ününe, kitabın sayfa sayısına ve yayıma hazırlanırken kullanılan malzemelerin maliyetine göre farklılık göstermektedir. Kitaplar arasından tercih yaparken öğretmenlerin önerisini almak faydalıdır.

İlkokul dersleri için alınabilecek 15 farklı konu anlatım kitabı aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Okuma Kitabı

Okuma kitapları, çocukların okuma becerisini geliştirmesini, doğru davranışları öğrenmesini ve okuma alışkanlığı edinmesini sağlayan kitaplardır. Her yaşa uygun farklı okuma kitapları vardır. Bu kitaplar arasından seçim yaparken çocukların ilgisini çekecek eğlenceli kitaplar alınmalı, öğretmenlerin önerileri dinlenmelidir.

Okuma kitaplarının fiyatları yayımlayan yayınevinin ününe, yazarının şöhretine, kaç sayfadan oluştuğuna ve yayıma hazırlanırken kullanılan malzemelerin maliyetine göre farklılık göstermektedir. İlkokul çağındaki çocukların okuyabileceği 15 okuma kitabı aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Pastel Boya

Pastel boya, çocukların resim yaparken kullandığı, kapatıcı özelliğe sahip bir boya türüdür. Çocukların hayal gücünün gelişmesine katkı sağlamaktadır. Birçok canlı rengi bulunmaktadır. İlkokul çağındaki çocuklar için sıklıkla tercih edilmektedir. Birçok marka tarafından üretilen pastel boyaların kuru pastel boya ve mum pastel boya gibi farklı çeşitleri vardır.

Pastel boyalar genellikle 8’li, 18’li, 24’lü veya 36’lı şekilde satılmaktadır. Farklı özelliklere sahip pastel boyalar arasından seçim yaparken ihtiyaçlar ve boyanın üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine dikkat etmek gerekmektedir.

Pastel boyaların fiyatları markasına, boya sayısına, üretiminde kullanılan malzemelerin maliyetine göre farklılık göstermektedir. Öğrencilerin kullanabileceği 15 farklı pastel boya aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Sulu Boya

Sulu boya, çabuk kuruyan ve kapatıcı özelliği az olan bir boya türüdür. Öğrenciler için veya profesyonel için üretilmiş çeşitleri vardır. İlkokul dönemindeki çocuklar için tercih edilen boya türlerindendir.

Öğrenciler için tercih edilen sulu boyalar genellikle 6, 12 veya 24 renkten oluşmaktadır. Birçok farklı marka tarafından üretilen sulu boyalar arasından seçim yaparken ürünün kalitesine dikkat edilmelidir.

Sulu boyaların fiyatları markasına, kaç renk boyadan oluştuğuna, üretiminde kullanılan malzemelerin maliyetine göre değişiklik göstermektedir. Öğrencilerin kullanabileceği 15 farklı sulu boya aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Kuru Boya

Kuru boya, birçok farklı çeşidi ve rengi bulunan, genellikle kalem şeklinde üretilen ve 12’li, 24’lü gibi setler halinde satılan boya türüdür. Okul ihtiyaç listesinde yer alan temel ürünlerdendir. Çocukların hayal gücünün gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Kuru boyaya alırken kaç farklı renge ihtiyaç duyulduğu belirlenmelidir. Birçok farklı marka tarafından üretilen kuru boyaların fiyatları markasının ününe, kaç renk boyadan oluştuğuna, üretiminde kullanılan malzemelerin maliyetine göre farklılık göstermektedir. Öğrencilerin kullanabileceği 15 farklı kuru boya aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Yağlı Boya

Yağlı boya, pigmentlerin çeşitli yağlarla karıştırılmasından üretilen boya türüdür. Dayanıklılığı, renklerinin canlılığı ve kuruma süresi üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine göre farklılık göstermektedir. Yağlı boylar tek tek veya farklı renklerden oluşan setler halinde satılmaktadır. Fırça, spatula, palet gibi malzemelerle birlikte kullanılmaktadır.

Boyama yapmak çocukların öz güveninin, hayal gücünün, kas gücünün, odaklanma yetisinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Yağlı boyaların fiyatları markasına, set halinde satılıyorsa kaç boyadan oluştuğuna ve üretiminde kullanılan malzemelerin maliyetine göre farklılık göstermektedir. 15 farklı yağlı boya aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

Kalem Kutusu

Kalem kutusu, yazı yazarken veya çizim yaparken kullanılan malzemelerinin saklanması ve taşınmasını sağlayan bir üründür. İlkokul dönemindeki çocuklar eşyalarını kolayca kaybedebilmektedir. Kalem kutusu sayesinde bu kaybolmaların azalmasını sağlamak mümkündür.

Kalem kutuları model ve tasarım olarak birçok farklı çeşitte üretilmektedir. İlkokul öğrencileri için daha çok hayvan figürlü, çizgi film karakterli, renkli tasarımlara sahip kalem kutuları tercih edilmektedir. Fiyatları markasına, özelliklerine, üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine göre farklılık göstermektedir. İlkokul öğrencilerinin kullanabileceği 15 farklı kalem kutu aşağıda maddeler halinde listelenmiştir:

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.