Felsefe Kitapları Nasıl Anlaşılır
07 Kasım 2017

Felsefe Kitapları Nasıl Anlaşılır

Felsefe kitaplarını anlamak için tarih boyunca felsefenin gelişim süreçlerinde ortaya çıkan kuramları öğrenmek gerekiyor. Felsefe tarihinde insan yaşamına, doğaya, inanca dair sorduğu sorulara yanıt arayan birçok filozof bulunmaktadır. Filozofların görüşleri ise birbiri ile bağlantılı olarak bir literatür oluşturmaktadır. Felsefe Sözlüğü kullanmak felsefe kitapları nasıl anlaşılır sorusuna verilecek yanıtlardan biridir.

Felsefe kitaplarını anlamak için felsefe kuramsal görüşleri ve bağlantıları anlamak gerekir. Baştan başlayarak filozofların kuramsal görüşlerini incelemek faydalı olacaktır. Bunun için Macit Gökberk Felsefe Tarihi yararlı bir kaynak olarak okunabilir. Felsefe sorular sorar her şey ve hiçbir şey hakkında sorulardır sorulan sorular. Varoluşu anlamak felsefenin en önemli sorularından biridir.

Felsefe Kitapları Nasıl Okunmalı

Felsefe kitabı okurken nereden ve nasıl başlayacağınız önemlidir. Örneğin Lacan okurken Freud’u bilmeniz gerekir. Zizek okurken Marks bilmek gerekir. Yani felsefi kuramlar birbiri ile bağlantılıdır. Terimleri öğrenmek için kuramları anlamanız gerekmektedir.Etik- Ahlak, Epistemoloji- Bilgi, Estetik – Sanat, Mantık, Metafizik-Varlık ötesi felsefenin ana konuları arasında yer almaktadır.

Felsefeye girişte anlamakta zorlanma sorunu yaşamanız normaldir. Bu nedenle en baştan ve doğru kaynaklarla ilerlemek işinizi kolaylaştıracaktır. Bir konu belirleyerek bu konudaki kuramsak görüşleri tarihsel olarak inceleyebilirsiniz. Felsefe kitabı nasıl anlaşılır sorusunun en güzel yanıtı doğru yöntemle ilerlemek olacaktır. Felsefe kuramları hakkında bilgi verecek, yönlendirme yapacak kaynakları kullanarak felsefe kitaplarını daha kolay anlayabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.