En iyi Psikoloji Kitapları
22 Mart 2018

En iyi Psikoloji Kitapları

Psikoloji alanına ilgi duyan herkesin bildiği bazı isimler var. Freud, Jung, Foucault, Lacan psikoloji kuramları dediğimizde bu alanda etkileyici eserler vermiş mutlaka okunması gereken kitaplar yazmış düşünürler. Benliğimizi arama yolculuğunda bize rehber olacak en iyi psikoloji kitapları arasında tabi ki en başta bu isimlerin kitapları yer alıyor.

Michel Foucault’un Deliliğin Tarihi deliliğin arkeolojisi diyebileceğimiz deliliğin fantastik dünyasını tarihsel olarak inceleyebileceğimiz eşsiz bir kitap. Keşfedilmemiş Benlik - Carl Gustav Jung tarafından yazılmış insanın en önemli sorusu yani kendi benliğinin ne olduğu konusunda ufuk açan kitaplardan biri. Jung tarafından yazılmış bir diğer kitap Dört Arketip bilinçdışı dinamikleri ile ruhsal çözümlemeleri anlamınıza yardımcı oluyor.

Yaşama Anlam Katan Psikoloji Kitapları

Öyle Psikoloji kitapları var ki okuduğunuzda birçok açıdan anlam dolmuş olursunuz. Örneğin herkesin hayatında büyük anlamı olan sevgi ve bir şekilde çevremizde ya da içimizde yaşadığımız şiddet hakkında yazılmış Erich Fromm’un Sevginin Ve Şiddetin Kaynağı kitabı cevabını bulamadığınız birçok soruya cevap verecek bir kitap.

Hayatımızı nasıl yaşayacağımızı belirleyen tercihler, hayatın gerçek anlamı hakkında samimi bir destek bulabileceğiniz Irvin D. Yalom’un Ölüm Korkusunu Yenmek kitabını keşfetmelisiniz. En iyi psikoloji kitapları kişisel bütünlüğünüze yolculukta size yardım edebilecek kitaplardır. Rollo May’in kendini Arayan İnsan adlı kitabı güvensizliğe karşı güç bulabilmenizi sağlayacak eşsiz bilgiler içeriyor.

En Çok Okunan Psikoloji Kitapları

Gasset, Heidegger ve Sartre'dan bildiğimiz varoluşsal sorunların ortasında anlamı arayan,  insana yol gösteren Victor E. Frankl tarafından yazılmış İnsanın Anlam Arayışı tüm dünyada en çok okunan psikoloji kitapları arsında yer alıyor. Yayınlandığı her ülkede en çok satanlar listesinde ilk sıralarda yer alan Sofie’nin Dünyası da en çok okunan psikoloji kitapları arasında olmaya devam ediyor.

Bilinçaltı çatışmaların psikodinamik yapısını inceleyen Freud’un Psikanaliz Üzerine adlı kitabı en iyi psikoloji kitapları arasında yer alırken her zaman en çok okunanlar arasında olmayı da başarıyor. Psikanalitik yöntemlerle kişinin kendini tanımasına olanak sağlayan ilginç bir çalışma olarak Karen Horney’in Kendi Kendine Psikanaliz kitabı da en çok okunan psikoloji kitaplarından.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.