En İyi 10 Rüya Tabiri Kitabı
18 Eylül 2020

En İyi 10 Rüya Tabiri Kitabı

       Rüyalar, yaşamımızda sandığımızdan daha büyük bir alana sahiplik eder aslında. Kimileri sıklıkla rüya görürken kimileri nispeten daha az ya da iddia ederlerse ‘hiç’ rüya görmezler. İddia ederlerse diyoruz çünkü bilim insanlarına göre rüyalar bilinçaltının dışa vurumu olduğu kadar günlük yaşamın izlerinin de yer aldığı birer uyku yansımalarıdır. Rüyanın kaçıncı evresinde olduğunuza göre rüyalarınızı hatırlar ya da hatırlamazsınız. Tabii bu, uyku kalitesi ve bunu etkileyen ölçeklerle de yakından ilgilidir.

       Konunun bilimsel açıklamasını bir tarafa bırakacak olursak rüya gören kitap kurtlarını BKM Kitap Blog’un bu yazısını okumaya davet ediyoruz. Zira, rüya tabirleri (rüya yorumları) hakkında bilgi sahibi olmak isteyen okurlar için “en iyi 10 rüya tabiri kitabı”nı bir araya getirdik. Sembollerden yüzyıllık tecrübeleriyle kendiden sonrakilere rehber olan rüya alimlerinin yorumlarına, psikolojik okumalardan burçlarla rüyaların ilişkisine kadar her rüya meraklısı kitap kurdu için ilgi çekecek farklı eserler keşfedilmek üzere sizi bekliyor.

İslami Kaynaklara Göre Büyük Rüya Tabirleri – İmam Nablusi

       İslami Kaynaklara Göre Büyük Rüya Tabirleriİmam Nablusi

       Rüyalarla ilgili meraka en iyi yanıt veren ünlü bir eserle listemize başlayalım. İmam Nablusi’nin İslami Kaynaklara Göre Büyük Rüya Tabirleri kitabı rüya tabirlerini adından anlaşılacağı gibi İslami kaynaklarca yapılan derlemeler sonucunda elde edilen bir sentez ile açıklığa kavuşturur. Önemli İslam âlimi İmam Nablûsî'nin hazırladığı bu eser, Arapça aslından hiçbir ek yapılmadan Şerafettin ŞENASLAN Hocaefendi tarafından Türkçeye çevrildi. 

Rüya – Meltem Güner

       RüyaMeltem Güner

       “Uyumak için uyumaya hazır mısın?” alt başlığıyla dikkati çeken Meltem Güner’in Rüya adlı kitabı, rüyaların sahiplerine verdiği mesajları merak eden okurlar için biçilmiş kaftan adeta. Rüyalara ihtiyacımız olduğunu ve onların rehberliğinde hayatımızı sürdürmenin önemine işaret eden eser, rüyalardan hayatımıza yansıyanlara kılavuz oluyor. Rüyalar alemi ve gerçek dünyayı bir araya getirmeyi amaçlayan bu kitap oldukça ilginizi çekecek.

Rüyalarımız – Robert Bosnak

       RüyalarımızRobert Bosnak

       Türçeye Selim Yeniçeri tarafından çevrilen bu eser, aslında neredeyse 20 yıllık bir çalışma. Eski olması ne kadar kıdemli olduğu kadar alanında değerli bir başucu eseri olduğunu da gözler önüne seriyor. Rüyaların nasıl hatırlanıp, nasıl analiz edildiğiyle ilgili bilgiler veren eser, tabirler kadar rüyaların psikolojik boyutuyla da ilgileniyor. Rüya tabilerini etraflı bir çerçevede incelemek isteyen okurlar için mutlaka kütüphanelerinde yer alması gereken bir kitap doğrusu.

Rüya Kitabı – Betty Bethards

       Rüya KitabıBetty Bethards

       Rüyaları yorumlamak için eşsiz bir rehber arayanları listemizin bu önerisine dikkat kesilmeleri konusunda uyarıyoruz. Zira, oldukça iddialı bir eserle karşı karşıyalar ☺ Rüyaların verdiği mesajları anlayabilmek için rüyalardaki her şeyin bir sembol olduğunu bilmekten geçtiğini ileri süren eser, Bethards’ın ruhsal kanaldan aldığı bilgilerle yazdığı anlamları okurlara sunuyor. Dünyada çok okunan ve on dile çevrilen bu kitap, rüyaları anlamamızı sağlayacak iki bini aşkın rüya sembolünün yorumu ve rüyalar hakkında genel bilgiler veriyor.

Düşlerin Dili – Patricia Telesco

       Düşlerin Dili Patricia Telesco

       “Düşlerinizin yorumunda gerçekten modern ve ayrıntılı bir rehber” şeklinde kapağında kendini tanımlayan bu rüya tabiri kitabı, Feyza Karagöz’ün Türkçeye çevirdiği akıcı dili ve anlamıyla dikkati çekiyor. Piyasadaki alternatiflerine göre 20 yılı aşkın bir zaman önce okurlarıyla buluşan eser, alanında ilk başvurulan çalışmalardan biri olmayı günümüzde de sürdürüyor. İki bölümden oluşan kitabın; birinci bölümünde rüyanın tarihçesi ve içinde yer alan mesajları, dinsel bakış açıları ve rüya yorumları bulunuyor. İkinci bölümdeyse düşlerin simgelerini, insan deneyimlerinden ve bakış açılarından belirgin bir şekilde etkilenmiş fenomenler olarak açıklanıyor.

Rüya Yorumu Anahtarı – Safinaz Yalçın

       Rüya Yorumu Anahtarı Safinaz Yalçın

       Doğu ve Batı kaynaklarına göre rüya tabirlerinin bir araya getirildiği bu eser, etraflı bir rüya açıklaması arayan okurlar için birebir ihtiyacı karşılayacak diyebiliriz. Bu kitapta; Herbert Hespro, İbn Sirin , İmam Nablusi ve Seyyid Süleyman el-Hüseynî'nin kitaplarından yararlanılarak hazırlanmış rüya tabirleri sunuluyor. Sembollerden Freud ve Jung'un görüşlerine, rüyalar ile ilgili soruların Muhyiddin Arabî'nin Rüya Tabirnamesine kadar geniş bilgiler yer alıyor.

Burcunuza Göre Rüya Yorumları – Filiz Özkol

       Burcunuza Göre Rüya YorumlarıFiliz Özkol

       Geniş bir araştırma için ya da rüya tabirleriyle ilgili derinlemesine bir okuma için listemize burçlara göre rüya yorumlarına merak duyanları mutlu edecek bir çalışmayla devam ediyoruz. Rüyalar ve burçlar arasında bir ilişki var mıdır? sorusuna etraflıca bir cevap bulabileceğiniz bu eserde burcunuzu göz önünde tutarak rüyalarınızdaki sembolleri ve diğer ayrıntıları yorumlayabileceksiniz.

Rüyalar Alemi – Kolektif

       Rüyalar AlemiKolektif

       Rüyalarını tasavvuf ve psikoloji perspektiflerinden ele almak isteyen kitap kurtları için oldukça geniş çerçeveli bir eserle listemize devam ediyoruz. M. Fatih Çıtlak, Dr. Mustafa Merter, Prof. Dr. Necdet Tosun, Prof. Dr. Reşat Öngören, Prof. Dr. Dilaver Gürer, Dr. Hatice Alibaşoğlu, Musa Hub’ün ortak çalışmasıyla ortaya çıkan eser, rüyalarla ilgili merak duyan okurlara ya da değerli bir inceleme eseri okumak isteyenlere önerimizdir.

Rüyalara Cevaplar – Mehmet Emin Kırgil

       Rüyalara CevaplarMehmet Emin Kırgil 

       Rüya yorumları meraklılarına listemizin sonuna yaklaşırken yeni olduğu kadar alanında iyi bir çalışma olan Mehmet Emin Kırgil ile Rüyalara Cevaplar kitabıyla okurlara rehber olacak bir öneride bulunalım istedik. Cafer-i Sâdık, İmam Nablusi, İmam İbn-i Sirin gibi değerli rüya yorumcularından seçmeler yaparak rüyalarla gelen mesajlara ışık tutmayı amaçlayan eser, tam anlamıyla rüyalarla ilgili merak ettiklerinize yanıt olacak.

Rüyalar Kitabı – İbni Sirin

       Rüyalar Kitabıİbni Sirin 

       Listemizin sonuna rüya tabirnameleri denince yüzyıllar boyunca akla gelen en iyi isimlerden birinin eseriyle okurlarımıza öneride bulunuyoruz. Rüyalar Kitabı, rüya alimi İbni Sirin’in bir eseri olarak modern okurlara farklı bir okuma keşfi yapmanın imkanını sunuyor. Rüya tabirnâmesi denildiğinde akla ilk gelen ismin İbni Sirin olması tesadüf değil elbette. En önemli sebebi İslamiyet sonrası yazılmış olan ilk rüya tabirnâmesinin onun adını taşıyor olması. Kaleme aldığı Kitâbü’t-Tabirü’l-Rüyâ adlı eser kendisinden sonra yazılmış olan tabirnâmelere kaynaklık etti. Savaşkan Cem Bahadır’ın özgün haliyle dilimize kazandırdığı Rüyalar Kitabı, bu bakımlardan okunması geren bir rüya tabirleri kitabı.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.