Elektronik Ders Kitapları
05 Şubat 2018

Elektronik Ders Kitapları

Elektronik ders kitapları okul programlarına ve öğretim görevlisi tercihlerine göre değişebiliyor. Genel olarak elektronik ders kitapları arasında en çok okutulan kitaplardan biri Uğur Arifoğlu kaleminden çıkan Elektrik Elektronik Devrelerinin Analizi kitabıdır.David K. Cheng - Dalga ve Alan Elektromanyetizması birçok okulda tercih edilen elektronik ders kitapları arasında yer alan bir diğer kaynaktır.

Elektronik ders kitapları arasında yer alan Elektrotekniğe Giriş kitabı Ahmet Akhunlar tarafından yazılmış ve derslerde kaynak olarak kullanılan bir kitaptır. C. B. Fleddermann ve M. D. Bradshaw, “Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği'ne Giriş” kitabı elektronik mühendisliğine yeni başlayanlar için derslerde kullanabilecekleri bir kaynak kitaptır.

Elektronik Ders Kitaplarının Kategorileri

Elektrik elektronik mühendisliği ders içerikleri arasında Bilgisayar Programlama, Lineer Cebir, Matematik, Fizik, Sayısal Analiz, Elektrik Devreleri, Elektronik Devreler, Otomatik Kontrol Sistemleri, Elektromanyetik Dalgalar gibi kategoriler yer alıyor. Elektronik ders kitapları bu alanlarda kapsamlı bilgiler ve uygulama yöntemleri sunuyor. Elektronik ders kitapları farklı seviyelerde ve farklı konu içeriklerinde oluyor.

Bilgisayar Programlama alanında Devrim Çamaoğlu’nun Bilgisayar Kontrollü Robotik kitabı,Chris Minnick tarafından yazılmış Bilgisayar Kodu Yazmak kitabı en çok tercih edilen elektronik kitapları arasında yer alıyor. Lineer Cebir alanında Arif Sabuncuoğlu Lineer Cebir kitabı, David R. Hill Uygulamalı Lineer Cebir kitabı tavsiye edilebilir. Elektronik Devreler alanında Halil Pastacı Elektronik Devreler kitabı, Bilim Ve Teknik Yayınları kolektif kitabı Popüler Elektronik Devreler kitabı elektronik ders kitapları olarak kullanılan kaynaklar arasında yer alıyor.

Otomatik Kontrol Sistemleri alanında Benjamin C. Kuo tarafından yazılmış Otomatik Kontrol Sistemleri kitabı en iyi kaynaklardan biri sayılıyor. Elektrik devreleri alanında Uğur Arifoğlu Elektrik Elektronik Mühendisliğinin Temelleri kitabı, James W. Nilsson Elektrik Devreleri kitabı en çok kullanılan kaynaklar arasında yer alıyor. Sayısal Analiz alanı için yaygın olarak başvurulan kaynaklardan biri İrfan Karagöz Sayısal Analiz Ve Mühendislik Uygulamaları kitabıdır.

Tüm bu kaynakların başında yer alması gereken tüm dünyada en iyi kaynaklar arasında gösterilen The Art Of Electronics Paul Horowitz elektronik alanında en çarpıcı eserdir.

 

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.