Elektrik Elektronik Mühendisliği Kitapları
05 Şubat 2018

Elektrik Elektronik Mühendisliği Kitapları

Elektrik Elektronik mühendisliği oldukça karışık kavramsal bilgilerin ve uygulamaların yer aldığı bir alan. Elektrik elektronik mühendisliği kitapları denilince kutsal kitap olarak anılan The Art Of Electronics Paul Horowitz tarafından kaleme alınmış en iyi elektronik kitabı olarak mutlaka okunması gereken bir kitap. Practical Electronics For İnventors tüm elektronik devre elemanlarının işleyişinin yer aldığı diğer bir önemli kitap.

Fundamentals Of Data Structures internet veri ağlarını baştan sona anlatıyor ve örneklerle açıklıyor mutlaka okunması gereken kitaplar arasında yer alıyor. Kontrol metotlarını anlatan Modern Control Systems yapılan sistemlerin en az hata ile çalışmasını sağlayacak bilgileri içeriyor. Pic İle Endüstriyel Otomasyon kitabı PLC konusunda uzmanlaşmak isteyenler için mükemmel bir kitap.

Elektrik Elektronik Mühendisliği İçin Eğlenceli Kitaplar

Yukarıda elektrik elektronik mühendisleri için olmazsa olmaz kuramsal kitaplara yer verdik. Şimdi ise elektrik elektronik mühendisliği kitapları için daha eğlenceli ve ufuk açan kitaplardan bahsedeceğiz. Kablolardaki Hayalet, Kevin D. Mitnick tarafından yazılmış mühendis beyinler için oldukça ufuk açacak eğlenceli ve öğretici bir kitap.

Popüler bilim kitapları arasında yer alan Teknolojinin Evrimi, George Basalla kaleminden ufuk açan teknolojik bilgiler veriyor. Tubitak Yayınları’ndan çıkan Dünyayı Değiştiren Beş Denklem Harvard Üniversitesi’nde fizik ve matematik dersleri veren  Michael Guillen tarafından yazılmış bilim insan ilişkisini anlatan bir kitap. Hackerler, Steven Levy kaleminden çıkmış hem eğlenceli hem de kafa çalıştıran kitap mühendisler için güzel bir seçenek.

Elektrik Elektronik Mühendisliğinde Yardımcı Kitaplar

Elektrik elektronik mühendisliğinde gerek öğrencilere gerekse mühendisliğe yeni başlayanlara önerilebilecek bazı kitaplar var. Devrim Çamaoğlu tarafından yazılan Hobi Elektronik ve Robotik kitapları anlaşılır ve akıcı kitaplar arasında yer alıyor. Elektrik elektronik mühendisliği kitapları arasında yer alan Güç Elektroniği Hacı Bodur tarafından yazılmış okunması gereken bir kitaptır.

Elektrik elektronik mühendisliği kitapları tercih edilirken yayınevinin iyi olmasına dikkat etmeniz önemlidir. K.Ogata'nın kontrol kitabını da okumak gerektiğini söylemeden geçmeyelim. Elektrik elektronik mühendisliği alanında kütüphanenizde olması gereken tüm kitaplardan bahsettik seçim size kalmış.

 

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.