Ekonomi Kitabı Nasıl Eleştirilir
02 Kasım 2017

Ekonomi Kitabı Nasıl Eleştirilir

Kitap eleştirisi yapmanın en önemli kuralı eleştiri kuramları konusunda kaynaklardan yararlanmaktır. Ekonomi kitabı nasıl eleştirilir sorusuna yanıt verirken ekonomi kuramları konusunda bilgi sahibi olabileceğiniz kaynak önerileri ile işe başlayacağız. İktisat kuramlarının eleştirisini yapabilmek için Kapital: Ekonomi Politiğin Eleştirisi, Grundrisse - Ekonomi Politiğin Eleştirisi İçin Ön Çalışma, İktisadî Düşünce Tarihi: Modern İktisadın İnşası Mark Skousen gibi kaynakların okunması faydalı olacaktır.

Ekonomi kitabı eleştirisi yaparken izlenecek teknik yöntemler konusunda bazı ipuçları vererek devam edelim. Öncelikle kitabın konusunun neden tercih edildiği sorusunu sormakla işe başlayabiliriz. Eleştiri yapma amacımızı da kendimize sorduktan sonra devam edebiliriz. Kitabın yazarı hakkında bilgi edinerek devam edebilir yazarın başka kitapları ve üzerine çalıştığı konunun ne olduğunu ortaya çıkarmalıyız.

Ekonomi Kitabı Eleştirisi Yaparken Nasıl İlerlemeli

Ekonomi kuramları, güncel ekonomik sistem eleştirileri, ekonomi tarihi ve günümüze etkileri gibi farklı alanlarda ekonomi kitapları ile karşılaştığımızda bölümleri ve başlıkları inceleyerek işe başlamalıyız. Yazarın temel görüşünü detaylandırdığı her bölüm için notlar almalıyız. Kitabın konusu hakkında bilim dünyasında, eleştiri kuramlarında yer alan yorumları incelemeliyiz.

Ekonomi kitabı nasıl eleştirilir sorusunun cevabını ararken her şeyden önce kitapta öne sürülen tezin hangi kaynaklardan referans alınarak incelendiğini araştırmamız gerekir. Araştırmalarımızı yaptıktan sonra bölüm başlıklarını not ederek özet çıkartarak kitabı inceleyebiliriz. İnceleme yaparken araştırmalarımızı objektif olarak yansıtmalı sonuç bölümünde ise kendi görüşlerimizle birleştirmeliyiz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.