Dostluk Üzerine Söz Söyleyen Kitaplar
16 Kasım 2019

Dostluk Üzerine Söz Söyleyen Kitaplar

        Savaşlar, mutluluk getirmez. Tarih bunun en büyük tanığıdır. İnsanlar ölür, yuvalar yıkılır, vatanlar parçalanır, evlatlar ailesiz kalır, açlık ve canilik insanı insanlığından utandırır. Edebiyat, tarihin en yakın arkadaşlarından biri olarak görüp geçirilenleri, bilinen ve bilinmeyenleri, kurgu ile gerçeği bir araya getirerek olup bitenleri anlatır.

        BKM Kitap, çoğu gerçek savaşları konu alan kurgu karakter ve/veya hikayelerle dünya edebiyatında olduğu kadar dünya tarihinde de yerini almış en sarsıcı 10 savaş konulu romanı okumayı ve ders çıkarmayı seven kitap kurtları için sıraladı.

Esir Şehrin İnsanları – Kemal Tahir

        Esir Şehrin İnsanlarıKemal Tahir

        Türk edebiyatımızın güçlü kalemi Kemal Tahir'in başyapıtı kabul edilen eserlerinden Esir Şehrin İnsanları, Esir Şehir Üçlemesi’nin ilk romanıdır. Bu ilk kitabında Kemal Tahir, Mütareke Dönemi Osmanlı aydınının ve İstanbul'unun destansı direnişinin ve mücadelesinin etkileyici bir şekilde anlatır. Kurtuluş Savaşı öncesinin anlatıldığı pek çok roman arasında ilk sırayı alan yapıt, her kitap tutkununun mutlaka okuması gereken eserlerden biridir.

Savaş ve Barış – Lev Nikolayeviç Toslstoy

        Savaş ve BarışLev Nikolayeviç Toslstoy

Tüm zamanların en önemli edebiyat yapıtları arasında sayılan Savaş ve Barış, 19. yüzyıl başlarında Napolyon savaşlarının girdabına düşen Moskova'yı sahne olarak alan büyük destan olarak kabul edilir. Bu dünya edebiyat klasiği akıcı dili ve etkileyici kurgusuyla okurların kalbinde yerini alır.

Çanlar Kimin İçin Çalıyor – Ernest Hemingway

        Çanlar Kimin İçin ÇalıyorErnest Hemingway

ABD’li ünlü yazar Hemingway kitabında, İspanyol İç Savaşı sırasında dağlarda faşistlere karşı savaşan gerilla güçleri arasında bulunan Amerikalı bir İspanyolca profesörü olan Robert Jordan’ın gözünden savaşın anlamsızlığını sorgular. Robert Jordan patlayıcı konusundaki uzmanlığı dolayısıyla Segovia şehrine yapılacak bir saldırıyı desteklemek için bir köprüyü havaya uçurmakla görevlidir. Romandaki tüm karakterler bu görevin ölümlerine sebep olacağını düşünmekte ve ölüm sebeplerini sorgulamaktadırlar.

Diriliş – Turgut Özakman

        DirilişTurgut Özakman

        Kurtuluş Savaşı'nın en önemli parçası Çanakkale Savaşının destanı anlatan en güçlü, en etkileyici, en donanımlı eser karşınızda. Tarihin en eski milletlerinden birinin dirilişi… Turgut Özakman'ın, 353 baskı yaparak milyonlarca okura ulaşan Şu Çılgın Türkler kitabının da içinde bulunduğu üçlemenin ilk kitabını okumadan Çanakkale’nin geçilmezliğini anlamak mümkün değil.

Garp Cephesinde Yeni Bir Şey Yok – Erich Maria Remarque

        Garp Cephesinde Yeni Bir Şey YokErich Maria Remarque

        Ünlü roman, I. Dünya Savaşı’na, bağnaz öğretmenlerinin kışkırttığı vatanseverlik duygularıyla gönüllü olarak katılan Alman gençlerinin, savaşın gerçekliği altında nasıl ezildiklerini son derece çarpıcı bir biçimde okuyucuya sunar. Remarque, bu eserinde savaşlara katılan insanların bir kısmının bedenen öldüklerini, geri kalanların ise ruhen öldüklerini savunur. Ona göre sonuçta, savaşlara katılan herkes ölür, bedenen ya da ruhen... Savaşın gerçeği de budur.

Boyalı Kuş – Jerzy Kosinski

        Boyalı KuşJerzy Kosinski

        Jerzy Kosinski’nin 1965 yılında yazdığı çok konuşulan romanı, II. Dünya Savaşı sırasında Doğu Avrupa’da dolaşan bir çocuğun hikâyesini anlatır. Roman, şiddet unsurları barındırmak ile beraber, otobiyografik özellikler taşır. İlerleyen Alman işgalinden kurtulabilmesi için aile, 6 yaşındaki küçük çocuğu doğudaki bir köye yollarlar. Çocuk, yollandığı yaşlı teyzenin ölmesinin sonunda kendi başının çaresine bakmak zorunda kalacak, reddedilecek ve dışlanacaktır. Kitap, büyük bir oranda küçük çocuğun gözünden etrafındaki yeni hayatı anlatır.

Aşkın ve Savaşın Gündüz ve Geceleri – Eduardo Galeano

        Aşkın ve Savaşın Gündüz ve GeceleriEduardo Galeano

        Aşkın ve Savaşın Gündüz ve Geceleri adım adım ilerleyen bir günce niteliğinde. Röportajlardan anılara, tarihsel kısa öykülerden aforizmalara yayılan, Latin Amerika halkının geçmişine ayna tutan, acıları ve umudu yan yana ve keskin bir dille anlatan alışılmadık bir yaşam öyküsü. Bu kitapta anlatılanlar coğrafi olarak ne kadar uzağımızda olursa olsun, tanıdık gelecek okuyucuya. İnsanın insanlık savaşına dair bu sahneleri okurken hissettikleriniz sizi, nerede olursanız olun, yakın çağrışımlara sürükleyecek.

Yüzüklerin Efendisi – J.R.R.Tolkien

        Yüzüklerin Efendisi J.R.R.Tolkien

        'Yüzüklerin Efendisi' son yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında ilk sırada yerini alıyor. Bilimkurgu, fantezi, polisiye, en çok satan ya da popüler demeden, tüm edebiyat türleri arasında tartışmasız bir önderliğe sahip. Bir açıdan bakarsanız bir fantezi romanı, başka bir açıdan baktığınızda, insanlık durumu, sorumluluk, iktidar ve savaş üzerine bir eser.

Aslan Asker Şvayk – Jaroslav Hasek

        Aslan Asker ŞvaykJaroslav Hasek

        Aslan Asker Şvayk, insanlık tarihinin en acımasız savaşlarından birini, İkinci Dünya Savaşı’nı, tüm anlamsızlıkları, gülünçlükleriyle yerden yere vuran bir başyapıt. Çek yazar Jaroslav Hašek’in, savaş çığırtkanlığını, militarizmi, devlet buyurganlığını gözünün yaşına bakmadan eleştirdiği bir mizah klasiği sunuyor okura. Şvayk ise dünya edebiyatının en unutulmaz karakterlerinden biri olup çıkıyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.