Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Ders Kitapları
02 Ocak 2018

Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Ders Kitapları

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu ders kitapları farklı kategorilerde din bilgisi kitaplarını içermektedir. İmam Hatip Ortaokulu ders kitapları, Din ahlak ve değerler alanındaki ders kitapları, mesleki Arapça ve çalışma kitapları bu kategorilerden bazılarıdır. Eğitim ve öğretim ders içeriklerine göre Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Ders Kitapları temin edilmelidir.

 

Ortaokul temel din bilgileri, Peygamberimizin Hayatı, Temel dini bilgiler gibi içerikleri olan kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı kitaplardır. Devlet okullarında din derslerinde kaynak olarak kullanılan kitapları Milli Eğitim Bakanlığı belirlemektedir. Her eğitim öğretim yılının başında belirlenen kitaplar ve içerikler MEB tarafından yayınlanır.

 

Din Dersi Kitapları Neye Göre Alınır

 

Din dersi kitapları eğitim öğretim veren okulun türüne ve ders içeriklerine göre MEB tarafından belirlenmiş yayınlar olarak alınır. Din dersi kitapları Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Ders Kitapları başlığı altında yayınlanmaktadır. Din dersi kitaplarının içerikleri öğrencilerin seviyelerine göre belirlenir ve belli kurallar dâhilinde hazırlanır.

 

Din dersi kitapları İmam Hatip okullarında farklıdır. Devlet okullarında farklıdır. Din dersi kitapları temin edilirken MEB tarafından yayınlanan listeye bakmak gerekir. Din dersi kitapları öğrencilerin kaçıncı sınıfta olduğuna ve hangi tür okulda okuduğuna göre değişmektedir. Din dersi kitaplarını temin ederken belirlenmiş kitaplar dışında olmamasına dikkat etmek gerekir.

 

Din Derslerinde Okutulan Kitaplar

 

Din derslerinde genel din bilgisi, temel dini bilgiler, Peygamberimizin hayatı gibi kitaplar kaynak olarak kullanılmaktadır. Her dini içerikli kitap ders kitabı olarak kullanılamaz. Bu nedenle MEB özel bir araştırma kurulu ile din kitaplarını belirler. Her yıl yeniden din eğitiminde kullanılacak kitaplar düzenlenir.

 

Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Ders Kitaplarıliste olarak yayınlanır. Öğrenci velileri kitapları temin etmeden önce bu listeye bakmalıdır. Okul türüne göre ve sınıfına göre din dersi kitapları bu listede yayınlanır. Yeni eğitim öğretim döneminde bu listede değişiklikler olabilir. Bu nedenle her yeni eğitim öğretim döneminde Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ders kitapları listesini kontrol etmek doğru kitapları temin etmek açısından önemlidir.

               

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.