DHBT Nedir? DHBT'ye Nasıl Çalışılır?
24 Mart 2022

DHBT Nedir? DHBT'ye Nasıl Çalışılır?

KPSS DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans, ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde mezun olan adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetleri sınıfına ait kadrolara ilk defa, açıktan veya sözleşmeli atamalarda kullanılacak puanı elde etmek için girdikleri çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan sınavdır. Her adayın mezun olduğu öğrenim düzeyindeki DHBT’ye katılması gerekmektedir. KPSS DHBT’de yer alan ilk 20 soru DHBT-1, ikinci 20 soru ise DHBT-2 şeklinde isimlendirilmektedir. DHBT-1, tüm öğrenim düzeyleri için ortak temel din bilgisi sorularından oluşmaktadır. DHBT-2 ise adayların öğrenim düzeyine göre farklılık göstermektedir. DHBT sınav puanı, bir sonraki DHBT yapılana kadar geçerlidir. DHBT'ye katılacak adayların kendi öğrenim düzeyindeki KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılması da zorunludur.

DHBT Açılımı Nedir?

DHBT’nin açılımı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testidir. 2014 yılından önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başka bir isimle gerçekleştirilen sınav, 2014 yılında ÖSYM tarafından yapılmaya başlanmış ve DHBT yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi adını almıştır.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi başvuruları bireysel olarak internet aracılığıyla ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından veya başvuru merkezi aracılığıyla yapılmaktadır. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi 2022 başvuru tarihleri ÖSYM Sınav Takvimine göre 07.10.2022 - 17.10.2022 ve geç başvuru günü tarihi de 25.10.2022'dir. 2022 DHBT sınav ücreti ise henüz açıklanmamıştır. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak olan başvurularda adayların sistemde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgilerinin yer alması gerekmektedir. Başvuru işlemlerinin tamamlanabilmesi için adayların sınav ücretlerini ödemesi gerekmektedir. Sınav ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılmaktadır.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Sınavına Kimler Girebilir?

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine kimlerin girebileceği aşağıda listelenmiştir.

  • İmam hatip lisesi mezunu olan adaylar DHBT'ye girebilmektedir. Son sınıfta olan ve sınav geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek olan adaylar da sınava girebilmektedir. (Açık öğretimden imam hatip lisesi mezunu öğrenciler de girebilmektedir.)
  • İlahiyat Ön Lisans mezunu olan veya sınav geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek olan adaylar Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine girebilmektedir.
  • İlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Eğitim Fakültelerinin Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği Bölüm mezunu olan veya sınav geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek olan adaylar DHBT'ye girebilmektedir.

DHBT'ye Kaç Kez Girilebilir?

DHBT’ye giriş sayısında herhangi bir kısıtlama yoktur. Adaylar hedeflerine ulaşana kadar Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine girebilmektedir.

DHBT Sınavı Kaç Dakikadır?

DHBT yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi tek oturumdur ve süresi 60 dakikadır. Adayların sınav süresi bitmeden sınav salonundan ayrılmaları yasaktır.

DHBT Puanı Nasıl Hesaplanır?

DHBT puanı hesaplanırken adayların cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Sınavdan sonra iptaline karar verilen soru veya sorular değerlendirme dışı bırakılmaktadır. Adayların doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanları bulunmaktadır ve bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanmaktadır.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine katılan adayların öğrenim düzeylerine uygun ilgili yılın KPSS puanlarına ek, öğrenim düzeylerine uygun KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları da hesaplanmaktadır. Adayların öğrenim düzeylerine göre hesaplanan KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları, DHBT sonuç bilgileri içinde yer almaktadır. Adayların KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanlarının hesaplanabilmesi için DHBT’ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı düzeyde KPSS’ye de girmiş olması gerekmektedir. Sınav sonuçları her öğrenim düzeyi için ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Puanlar, 100 üzerinden puanlara dönüştürülmektedir. 

DHBT puanlarının hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıda tablo şeklinde verilmiştir.

DHBT Puanları Ağırlık Tablosu

DHBT Puanı

KPSS Genel Yetenek

KPSS Genel Kültür

DHBT-1

DHBT-2

KPSSP122 (Ortaöğretim düzeyi)

0,15

0,15

0,30

0,40

KPSSP123 (Ön lisans düzeyi)

0,15

0,15

0,30

0,40

KPSSP124 (Lisans düzeyi)

0,15

0,15

0,30

0,40

DHBT'de Yanlışlar Doğruları Götürür mü?

DHBT’de 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.

DHBT Baraj Puanı Kaçtır?

DHBT’ye giren adayların en az 60 puan almaları gerekmektedir.

DHBT Puanı Hesaplanabilmesi için Kaç Net Yapılmalıdır?

DHBT puanı hesaplanabilmesi için adayların en az 1 net yapması gerekmektedir.

2022 DHBT Sınavı Ne Zaman?

2022 DHBT, ÖSYM Sınav Takvimine göre 27.11.2022 tarihinde yapılacaktır.

DHBT’ye girecek olan adayların, yanlarında sınava giriş belgesi ve kimlik kartı bulunmalıdır. Adaylar sınava güvenlik ve kimlik kontrolünden sonra alınmaktadır. Salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınavdan 1 saat önce sınav binasının önünde olması gerekmektedir. Sınav cevaplama süresi başladıktan sonra hiçbir aday sınava alınmamaktadır. Adayların sınavlarının geçerli sayılması için uymaları gereken bazı kurallar vardır. DHBT’de uyulması gereken kurallar aşağıda listelenmiştir.

  • Her aday sınava atandığı salonda ve sırada girmelidir.
  • Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesi görevliye teslim edilmelidir.
  • Cevap kağıdında doldurulması istenen bilgiler doğru kodlanmalıdır.
  • Adaylar sınav süresince konuşmamalı, kopya çekmemeli ve kopya çekilmesine yardım etmemelidir.
  • Salondaki görevlilere soru sormak yasaktır.
  • Adaylar cevaplarını cevap kağıdı dışında başka bir yere yazmamalı ve müsvedde kağıdı kullanmamalıdır.
  • Adaylar sınavda eşya alışverişi yapmamalıdır.
  • DHBT’ye giren hiçbir aday sınav sorularını cevaplama süresi başlamadan önce okumamalı ve cevaplamamalıdır.
  • Sınav süresi sona erdikten sonra soruları okumaya ve cevaplamaya devam etmek yasaktır.
  • Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunulmamalı, sınav görevlilerinin uyarıları dikkate alınmalıdır.

2022'de DHBT Kaç Kez Yapılacak?

2022’de DHBT 1 kez yapılacaktır ve sınav Kasım ayındadır.

2022 DHBT Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2022 DHBT sonuçları, ÖSYM Sınav Takvimine göre 16.12.2022 tarihinde açılacaktır.

2022 DHBT Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

2022 DHBT tercih tarihleri 31 Ocak - 7 Şubat arasıdır. Tercihler, 2021 yılında sınava girmiş ve 4-B Sözleşmeli İmam Hatip, Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin Kayyım Sözlü Sınavı'na katılan ve başarılı olan adaylardan alınmıştır. 2022 yılında DHBT’ye girecek adayların tercih tarihi ise henüz açıklanmamıştır.

2022 DHBT Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2022 DHBT atama sonuçlarının açıklanma tarihi 11 Şubat Cuma günüdür. 2022 Yılında gerçekleşecek olan DHBT’nin atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belli değildir.

DHBT'ye Nasıl Çalışılır?

DHBT yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, çoktan seçmeli toplam 40 sorudan oluşmaktadır. Bu soruların ilk 20 tanesi yani DHBT-1 soruları temel din bilgisi sorularıdır ve tüm öğrenim düzeyleri için ortaktır. Fakat ikinci 20 soru yani DHBT-2 soruları adayların öğrenim düzeyine göre farklılık göstermektedir. Sınava lisans düzeyinde katılacak adaylar için İlahiyat Fakültesi müfredatı, ön lisans düzeyinde katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatı, ortaöğretim düzeyinde katılacaklar için ise İmam Hatip Okulları müfredatını içeren sorular sorulacaktır.

DHBT'de başarılı olabilmek için adayların hedefini açık ve net bir şekilde belirlemesi ve hedefine ulaşacağına inanması gerekmektedir. Hedefi belli olan adaylar, ders çalışmaya daha kolay motive olmakta ve sınavdan sonra olumlu sonuçlar elde edebilmektedir. Adayların sınav hakkında bilgi sahibi olması da oldukça önemlidir. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi hakkındaki bilgilere internet aracılığıyla ulaşılabilmektedir. Sınav hakkında bilgi sahibi olan adaylar sınava daha doğru hazırlanmakta ve sınavda başarılı olmaktadır. DHBT’ye girmeden önce DHBT konuları öğrenilmeli ve çalışma planı oluşturulmalıdır. DHBT konuları hakkındaki bilgi ÖSYM’nin sınav kılavuzunda yer almaktadır. DHBT sınav konuları aşağıda tablo şeklinde verilmiştir.

DHBT Konuları Tablosu

DHBT – 1 Konuları

Lisans Konuları

 Ön Lisans Konuları

 Ortaöğretim Konuları

İslam İnanç Esasları

İslam İnanç Esasları

İslam İnanç Esasları

İslam İbadet Esasları

İslam İbadet Esasları

İslam İbadet Esasları

Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)

Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)

Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)

Siyer

Siyer

Siyer

İslam Ahlakı

İslam Ahlakı

İslam Ahlakı

DHBT- 2 Konuları

 Lisans Konuları

 Ön Lisans Konuları

 Ortaöğretim Konuları

Tefsir

Tefsir

Tefsir

Fıkıh

Fıkıh

Fıkıh

Hadis

Hadis

Hadis

Akaid ve Kelam

Akaid ve Kelam

Akaid ve Kelam

İslam Tarihi

İslam Tarihi

İslam Tarihi

Dinler ve Mezhepler Tarihi

Dinler ve Mezhepler Tarihi

Dinler ve Mezhepler Tarihi

Dini Hitabet

Dini Hitabet

Dini Hitabet

DHBY'ye çalışırken planlı olmak adayların kendine zaman ayırabilmesini sağlamaktadır. Sınavda sorumlu olunan konular öğrenildikten sonra oluşturulacak olan çalışma planı hangi aralıklarda hangi derse çalışılacağı, dinlenmeye ne kadar zaman ayrılacağı ve uyku saatleri hakkında bilgi içermelidir. Oluşturulan çalışma planı adayın kendisine özel olmalıdır. Plan oluştururken uygulanabilir, gerçekçi ve verim elde edilebilecek çalışma planı oluşturmaya dikkat edilmelidir.

DHBT çalışma döneminde zamanı verimli kullanmak oldukça önemlidir. Zamanı en iyi şekilde değerlendirmek ve hedefe ulaşabilmek için günlük, haftalık ve dönemlik planlar oluşturulmalıdır. Hangi konunun ne zaman bitirileceğini önceden belirlemek ve ona uygun çalışma planı oluşturmak konuların son ana yığılmasını önlemektedir. Bu da sınava az bir dönem kaldığında yaşanacak olan stresin daha az olmasını sağlayacaktır.

DHBT'ye giren her bir adayın bedensel, zihinsel ve duygusal yapıları, ilgileri ve yetenekleri birbirlerinden farklıdır. Her aday kendini tanımalı ve DHBT planını oluştururken hangi konuya ne kadar zaman ayırması gerektiğini belirlemelidir. Zamanı verimli kullanmak için gün içinde sadece ders çalışmak yerinde çalışma saatlerinin beraberinde çeşitli hobilere de planda yer verilmelidir.

DHBT'ye çalışılan ortamın adayların dikkatinin dağıtmayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Çalışma masasının karşısına hedeflerin yazılı olduğu bir kağıt asılması, masanın üzerinde çalışılan ders haricindeki eşyaların kaldırılması, telefon gibi dikkat dağıtacak eşyaların görüş alanından çıkarılması gibi uygulamalar adayların dikkatinin dağılmasını engellemekte, çalışırken aldıkları verimi artırmaktadır.

DHBT'ye hazırlanmak isteyen adaylar bunun için özel ders alabilmekte veya kursa gidebilmektedir. Böyle bir yöntem izleyecek adayların derse gitmeden önce o gün işlenecek konulara önceden hazırlanması, anlama ve odaklanmayı kolaylaştırmaktadır. Derste işlenen konuların akşamına tekrar edilmesi de öğrenilen konunun kalıcı hafızaya yerleşmesini sağlayacaktır. Düzenli konu tekrarı yapmayan adaylar öğrendikleri konuları unutabilmektedir. Ders çalışırken aynı zaman diliminde birden fazla derse, konuya odaklanmaya çalışmak yanlıştır. Böyle yapan adayların çalışmasından alacağı verim ve ders çalışma isteği azalmaktadır.

DHBT çalışırken farklı kaynaklardan yararlanmak, çalışılan konu ile ilgili daha geniş bilgiler edinmeyi sağlamaktadır. Farklı ve kaliteli kaynaklardan çalışılacak konular, çözülecek sorular adayların sınav başarısını artırmaktadır.

DHBT'ye Çalışırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

DHBT’ye çalışırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

  • Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi çalışan adaylar, çalışma sürecinde kendilerine zaman kaybettirecek alışkanlıklarından uzak kalmaya dikkat etmelidir. Sosyal medya hesapları; adayların sürekli bir şeyler kaçırdıkları hissine kapılmalarına, yetersiz hissetmelerine yol açabilmekte ve zamanlarını verimli kullanmalarının önüne geçmektedir. Tüm bu sebeplerden ötürü adaylar, DHBT çalışma döneminde ellerinden geldiği kadar sosyal medya hesaplarından uzak kalmalıdır. Telefonda yüklü olan ve zaman kaybettiren uygulamalar kaldırılmalı, ders çalışma programı oluşturmaya ve çözülen soru sayısını, çalışma düzenini takip etmeye yarayan uygulamalar indirilmelidir.
  • Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi çalışan adayların moral ve motivasyonlarının yüksek olması oldukça önemlidir. Moral ve motivasyonu yüksek olan kişilerin ders çalışırken aldıkları verim daha fazladır. Adayların kendilerine hedeflerini, hayallerini hatırlatacak bir nesne almaları veya oluşturmaları ve o nesneyi ders çalışırken görebilecekleri bir yere koymaları faydalı olacaktır. Hedef veya hayalleri hatırlatan bir nesneye bakmak adayların çalışma azmini ve verimliliğini artırmaktadır.
  • Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinde başarılı olabilmek için çalışma döneminde devamlılık göstermeye dikkat edilmelidir. DHBT çalışma sürecinde devamlılık sağlayabilmek için çalışma planı ve günlük yapılacaklar listesi oluşturulmalıdır. Oluşturulacak olan program tüm adayların kendine uygun, uygulanabilir bir program olmalıdır.
  • Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine çalışırken anlatarak veya yazarak çalışma gibi birçok çalışma yöntemi uygulanabilmektedir. DHBT'ye hazırlanan adaylar kendilerine uygun çalışma yöntemini veya yöntemlerini belirlemelidir. Konu çalışırken sesli bir şekilde tekrar etmek ve anlatmak bilginin hem sözel hem işitsel olarak öğrenilmesini ve kalıcı hale gelmesini sağlamaktadır. Yazarak çalışmak da öğrenilen bilgilerin kalıcı olmasını sağlamakta ve yaratıcılığı olumlu yönde etkilemektedir.
  • DHBT'ye hazırlanırken not tutulmalıdır. Sınava çalışırken not tutmak, yazı yazmak bilgilerin kalıcı bir şekilde öğrenilmesini sağlamakta ve konu tekrarı yaparken çalışmayı kolaylaştırmaktadır. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine çalışırken not tutmak için güzel kalemler, defterler almak da adayların çalışma isteğini artırabilmektedir.
  • Adaylar, DHBT'ye hazırlandıkları dönemde kendilerini motive edecek kişilerle görüşmelidir. Ders çalışmaktan uzaklaştıracak, motivasyon düşürecek insanlarla vakit geçirmek sınav sonucuna olumsuz etki etmektedir. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi çalışma dönemi gayret gerektiren bir dönemdir. Bu dönemde görüşülecek kişiler ders çalışmaya motive edecek kişiler olmalıdır.
  • Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi çalışma döneminde adayların iyi bir uyku düzenine sahip olması önemlidir. DHBT çalışma döneminde yoğun bir tempoya giren adaylar uzun saatler hareket etmeden ders çalışabilmektedir. Bu durum beden sağlığını olumsuz yönde etkilediği gibi stresi de artırmaktadır. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi çalışma döneminde adayların düzenli uyuması, kendilerine uygun fiziksel aktiviteler bulması ve bu aktiviteleri düzenli bir şekilde uygulaması gerekmektedir.  Spor yapan, iyi bir uyku düzenine sahip olan adaylar stres seviyesini kontrol edebilmekte, sınav başarısını artırmaktadır.
  • DHBT çalışma döneminde adaylar çözebildikleri kadar çok kaliteli soru çözmelidir. Kaliteli sorulara ancak kaliteli kaynaklar aracılığıyla ulaşılabilmektedir. DHBT'ye hazırlanan adaylar konu anlatım, test ve deneme kitabı alırken uzman kişilere danışmalıdır. Çözülen sorular sonradan objektif bir şekilde kontrol edilmelidir. Çözülen sorular değerlendirilirken sürekli doğrular veya yanlışlar üzerinde durulmamalıdır. Doğru yapılan sorulara yönelmek yanlışların fark edilmemesine, yanlışlara yönelmek da adayların moralinin bozulmasına neden olmaktadır. Doğru ve yanlışlar objektif bir şekilde kontrol edilmeli, eksik olunduğu anlaşılan konular tekrar edilmelidir.
  • Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine kısa bir süre kaldığında deneme çözmeye ağırlık verilmelidir. Tıpkı sınavdaymış gibi çözülen denemeler adayları sınava hazırlamakta ve zaman kontrolü konusunda kendilerini geliştirmesine olanak sağlamaktadır. Adaylar, deneyimli veya alanında uzman kişilerin önerdiği kaliteli yayınların denemelerini edinmeli ve tıpkı sınavdaymış gibi süre tutarak çözmelidir. Bu şekilde deneme çözmek DHBT sonucunu olumlu yönde etkileyecektir.

DHBT Hangi Kaynaklardan Çalışılır?

DHBT çalışırken kullanılabilecek 15 kaynak aşağıda listelenmiştir.

DHBT'ye Kaç Ay Çalışılmalıdır?

DHBT'ye çalışılması için gerekli olan süre her adaya göre farklılık göstermektedir. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine önceden girmiş olan kişiler, konulara önceden çalıştığı için konuları kısa bir tekrarla hatırlayabilmektedir. Kısa tekrar sonrasında hızlıca soru ve deneme çözmeye geçen adaylar kısa sürede DHBT’ye hazırlanabilmektedir. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine ilk kez girecek olan adayların DHBT’ye kaç ay çalışacağı da günde kaç saat ders çalışabileceklerine göre farklılık göstermektedir. Yaşam koşulları uzun saatler ders çalışmaya uygun olan adayların DHBT'ye hazırlık süresi, ders çalışmaya fazla vakit ayıramayan adaylara göre daha kısadır.

DHBT'ye Hazırlanırken Günde Kaç Soru Çözülmelidir?

DHBT'ye hazırlanırken günde kaç soru çözülmesi gerektiği her adaya göre farklılık göstermektedir. Adaylar Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine hazırlanırken her gün çözebildiği kadar çok soru çözmelidir. Adayların soru çözüm hızı ve soru çözümüne ayırabileceği zaman farklıdır. Önemli olan zamanla soru çözüm hızını ve çözülen soru sayısını artırmaya çalışmaktır.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine hazırlanan adaylar soru çözümü yaparken süre tutmalıdır. Soru çözerken süre tutmak, adayların kendi soru çözüm hızını gözlemleyerek zamanla artırmasını sağlamaktadır. Soru çözdükten sonra sonuçlar değerlendirilmeli, yanlış yapılan sorularda neden yanlış yapıldığı tespit edilmelidir. Sınav öncesinde eksiklerin tespit edilip giderilmesi Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi puanının yükselmesini sağlayacaktır.

DHBT'ye Çalışırken Çıkmış Sorular Çözmek Gerekir mi?

DHBT’ye çalışırken çıkmış soruları çözmek gerekmektedir. Uzmanlar, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine girmeden önce DHBT çıkmış sınav sorularını çözmeyi önermektedir. Çıkmış sorular, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine çalışma döneminde öğrencilere yol göstermektedir. DHBT için konu çalıştıktan sonra o konuyla ilgili geçmiş yıllarda çıkmış sorulara bakmak gerekmektedir. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinde başarılı olmak için oldukça önemli olan çıkmış sorular; doğru bir DHBT stratejisi oluşturmayı, soru tekniklerini öğrenmeyi ve sınav stresinin azaltmasını sağlamaktadır. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi çıkmış soruları çözen kişiler DHBT soru tiplerini sınavdan önce öğrenecekleri için sınav anında izlemesi gereken yolu önceden belirleyebilmektedir. DHBT çıkmış sorulara internet üzerinden ulaşmak mümkündür.

DHBT’ye Hazırlanırken Kitap Okunmalı mıdır?

DHBT'ye hazırlanırken kitap okunmalıdır. Kitap okumak adayları stresten uzaklaştırır, konsantrasyonunu ve hafızasını güçlendirir, okuduğunu anlama becerisini geliştirir. Kitap okumanın tüm bu faydaları da Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine girecek adayların sınav sonucunu olumlu yönde etkilemektedir.

DHBT’ye hazırlanırken okunabilecek 3 kitap aşağıda listelenmiştir.