Tükendi
Gelince Haber Ver*Antik Yunan’dan Önce Felsefe, Antik Mezopotamya çalışmalarına yön verecek, özgün, iyi temellendirilmiş ve zengin bir belge arşivi sunan yetkin bir çalışmadır.*
Benjamin Foster, Yale Üniversitesi
Felsefenin Batı`ya özgü olmadığı, yalnızca Klasik Yunan’la başlamadığı ve Yunan felsefesinin Yakın Doğu geleneklerinden etkilendiği konusunda giderek artan bir kabul var. Yine de bugün bile, Yunanlardan önce gelenin *felsefeden önce* olduğu yaygın bir varsayımdır. Antik Yunan’dan Önce Felsefe, bir Yakın Doğu halkının, Yunanlardan üç bin yıl önce bu isme tamamen layık, zengin ve sofistike bir felsefe geleneğine sahip olduğu konusunda çığır açan bir argüman sunuyor.
Bu kitap, Babilli filozofların var olduğunu ve çivi yazısına dayanan tutarlı bir mantık sistemi kullanarak sistematik bir şekilde bilgiyi incelediklerini iddia eden ilk kitaptır. Kitap, Babil`in bilgiye yaklaşımlarını üç alanda ortaya koyuyor: Yazılı kelimeyi analiz ederken tüm mantığın temelini oluşturan dilin incelenmesi; tanrılar ve insanlar arasındaki iletişimi yorumlayan kehanet sanatı ve kraliyet adaletinin gerçeğe dayandığını doğrulayan hukuk kuralları.