65,00 TL
62,40 TL
%4 indirim
Kazancınız
:
2,60 TL
Uluslararası İlişkilere Giriş Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Kitaplar
Sayfa Sayısı: 278
ISBN: 9786055911553
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2013
satis-icon
Satış Rakamları 8 adet satılmıştır.
Tayyar Arı
Tayyar Arı
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Uluslararası İlişkilere Giriş Kısa Özet

    Uluslararası İlişkilere Giriş

    Tayyar Arı; 1983`de ODTÜ idari Bilimler Fakültesi`ni bitirerek 1984 yılında Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler Bölümü`nde Araştırma Görevlisi olarak akademik yaşamına başlamıştır. Arı, 1991`de İstanbul Üniversitesi`nde doktorasını tamamlamasının ardından Yardımcı Doçent Doktor olarak öğretim üyeliğine atanmıştır. 1996`da Doçentliğe, 2002`de ise Profesörlüğe yükseltilen Arı, 1995 yazında Washington D.C`de Georgetown Üniversitesi`nde, misafir araştırmacı olarak çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmanın sonucunda hazırlanan ``Lobiler`` kitabı, Doçentlik çalışması olarak 1996`da yayınlanmıştır. 2000 yazında ise üzerinde çalıştığı Orta Doğu kitabı için ilgili ülkelerden Suriye, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, İsrail ve Filistin`de araştırmalarda bulunmuştur. Uluslararası konferans ve benzeri amaçlar için 2003 başında Makedonya ve Kosova`da, 2004 yazında ise Avrupa ülkelerinden Yunanistan, Almanya, Fransa ve İsviçre`de ayrıca araştırma amacıyla yine aynı yıl içinde kısa bir süre için Azerbaycan ve İran`da ve 2005 yazında tekrar konferans ve araştırma amacıyla ABD`de bulunan Tayyar Arı, elinizdeki çalışma için 2008`de ABD, Suriye, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan ve Mısır`da, 2009`da İran, İsrail, ABD, Kuveyt, Bahreyn, Katar, BAE ve Umman`da 2010`da ise Ukrayna, Pakistan ve Irak`ta bulunmuştur.

    ``Uluslararası İlişkilere Giriş``, Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika``, `` Uluslararası İlişkiler Teorileri``, ``Amerika`da Siyasal Yapı,Lobiler ve Dış Politika``, ``2000`li Yıllarda Basra Körfezi`nde Güç Dengesi``, ``Global Politika ve Güney Asya``, ``Irak, İran, ABD, ve Petrol``, ``Geçmişten Günümüze Orta Doğu``, ``Orta Asya ve Kafkasya`` ve elinizde bulunan ``Yükselen Güç Türkiye-ABD İlişkileri ve Orta Doğu`` adlı kitaplarının yanında çeşitli bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi ve uluslararası konferanslarda sunulmuş tebliğleri bulunmaktadır.

    Tayyar Arı, Lisans ve Lisansüstü programlarında `` Uluslararası Politika, Uluslararası İlişkiler Teorileri``, ``Orta Doğu`` ve ``Amerikan Dış Politikası`` derslerini vermektedir.

  • 2. Hamur

Uluslararası İlişkilere Giriş Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.