1.688,00 TL
1.552,96 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
135,04 TL
Kira Hukuku Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 1806
ISBN: 9786052644096
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2023
Nihat YAVUZ
Nihat YAVUZ
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kira Hukuku Kısa Özet

    Siz değerli okuyucuların yoğun ilgi ve teveccühü neticesinde eserin onbirinci baskısının da 5 ay gibi kısa bir sürede tükenmesi nedeniyle elinizdeki 12. Baskının yapılması zarureti doğmuştur. Öncelikle, gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.


    Elinizdeki onikinci baskıda, kitap yeniden gözden geçirilmiş ve mevzuat değişiklikleri ile güncel gelişmeler işlenmiştir. Bu bağlamda, konutlarda yenilenen kira sözleşmelerinde artış oranının yüzde 25’i geçmeyeceğine dair Türk Borçlar Kanunu’nun geçici 1. maddesine paralel bir şekilde geçici 2. madde eklenmiş ve bu sınırlama 01.07.2024 tarihine kadar uzatılmıştır. Söz konusu hükme göre, “Konut kiraları bakımından 2/7/2023 ilâ 1/7/2024 (bu tarihler dâhil) tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde yirmi beşini geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde yirmi beşin altında kalması halinde değişim oranı geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersizdir. Bu fıkra hükmü, 344 üncü maddenin ikinci fıkrası uyarınca hâkim tarafından verilecek kararlar bakımından da uygulanır.” Bunun sonucu olarak, 01.07.2024 tarihine kadar yenilenen kira sözleşmelerinde kira artış oranı yüzde 25’i geçemeyecek ve bu sınırlama sadece konut kiraları açısından geçerli olacaktır. İşyeri kiraları için önceki düzenlemeler varlığını sürdürecektir.


    Elinizdeki kitap; gerekli yerlerde gerektiği kadar yer verilmesine karşın sadece içtihatlara dayalı yüzeysel açıklamalardan ibaret bir kitap değildir. Bakıldığında görülecektir ki TBK’nın kira ile ilgili her maddesi ve ona bağlı konular yerli ve yabancı doktrin (bilimselöğreti) dikkate alınarak açıklanmış, çözüm yolları gösterilmiş, konuyla ilgili Yargıtay kararları sergilenmiştir.
    Bundan ayrı olarak uygulayıcıların (hakimlerin ve avukatların) işyoğunluğu nedeniyle ellerindeki uyuşmazlığa kolayca çözüm bulabilecekleri bilgiye ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla geniş kapsamlı kavram ve kanun maddeleri “indeksi” kitabın sonuna eklenmiş bulunmaktadır.

  • 1. Hamur

Kira Hukuku Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.