Katılım Sigortacılığında Danışma Komitesi

Adalet Yayınevi

Muaz Mücahit Yıldırım

306,00 TL
281,52 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
24,48 TL
Katılım Sigortacılığında Danışma Komitesi Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 236
ISBN: 9786052645246
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Muaz Mücahit Yıldırım
Muaz Mücahit Yıldırım
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Katılım Sigortacılığında Danışma Komitesi Kısa Özet

    Çagˆdas¸ is¸ hukukunun temel amaçlarından biri is¸çi is¸veren arasındaki is¸ ilis¸kisinin olabildigˆince devamlılıgˆını sürdürmektir. Bir digˆer ifadeyle is¸çiye is¸ güvencesi sagˆlamaktır. I·s¸ hukukunda genis¸ anlamda is¸ güvencesinin sagˆlanmasında bir takım hukuksal kurumlar gelis¸tirilmis¸ bulunmaktadır. Bunlardan biri de is¸ sözles¸mesinin askıya alınması kurumudur. Taraflar arasındaki is¸ ilis¸kisi, tarafların s¸ahsından veya dıs¸ etkenlerden kaynaklanan bir takım sebeplerle sarsılabilir, ilis¸kinin devamı sekteye ugˆrayabilir. Bu durumda tarafların genel egˆilimi is¸ sözles¸mesinin sonlandırılması degˆil, devamlılıgˆını sagˆlamaktır.

    Taraflar arasında kurulan is¸ ilis¸kisinde is¸ görme veya is¸i kabul borçlarının kesintisiz olarak ifası mümkün olmayabilir. Geçici ifa veya ifayı kabul imkânsızlıgˆı halinde, is¸ sözles¸mesinin sonlandırılması yerine, askıya alınması is¸ güvencesi sagˆlanması amacına hizmet eder. S¸üphesiz is¸ sözles¸mesinin askıya alınması için her zaman geçici ifa veya ifayı kabul imkânsızlıgˆı s¸art degˆildir. Mevzuatta öngörülen bazı hakların kullanılmasında ifa/ifayı kabul imkânsızlıgˆı sebebiyle degˆil, taraflardan birinin iradi olarak hakkını kullanması sonucu askı hali olus¸ur. Ayrıca tarafların anlas¸ması ile de is¸ sözles¸mesinin askıya alınması mümkündür.

    I·s¸ sözles¸mesinin askıya alınması konusu genis¸ bir kapsama sahiptir. Zira askı kurumu, bireysel is¸ hukukunun birçok alanına dokunmasının yanı sıra, toplu is¸ hukuku ve sosyal güvenlik hukukuyla da bagˆlantıları olan bir konudur. Mevcut çalıs¸mada esas itibariyle bireysel is¸ hukukuna odaklanılmıs¸ olmakla birlikte, gerekli oldugˆu ölçüde toplu is¸ hukuku ve sosyal güvenlik hukukuyla bagˆlantılı hususlar üzerinde de durulmus¸tur.

  • 1. Hamur

Katılım Sigortacılığında Danışma Komitesi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.