Eşler Arasındaki Mal Rejimi Davalarında Yargıtay Uygulaması

Adalet Yayınevi

İhsan Makas

770,00 TL
708,40 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
61,60 TL
Eşler Arasındaki Mal Rejimi Davalarında Yargıtay Uygulaması Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 623
ISBN: 9786052644621
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2023
İhsan Makas
İhsan Makas
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Eşler Arasındaki Mal Rejimi Davalarında Yargıtay Uygulaması Kısa Özet

    Eşler arasındaki mal rejimi davalarında Yargıtay uygulamasına dair eserimizin ikinci baskısı da kısa bir süre önce tükenmiştir.

    Esere gösterdiğiniz ilgiden dolayı siz değerli okurlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Eserin tükenen baskısı nedeniyle elinizdeki yeni baskısının yapılması zarureti doğmuştur. Bu baskıda konular gözden geçirilmiş ve gerekli güncellemeler yapılmıştır.

    Bilindiği üzere, Yargıtay`ın yeni iş bölümüne göre, katılma alacağına ilişkin davalara Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından bakılmaya başlanmıştır. Bunun sonucu olarak, Yargıtay 2.HD’nin en güncel kararları taranarak kitabın ilgili bölümlerine yerleştirilmiştir.

    Daha önceki önsözlerde de ifade ettiğimiz üzere, bu çalışma bir uygulama kitabı niteliğinde olup, bilimsel tartışmalardan mümkün mertebe kaçınılmıştır. Çeşitli ve önemli konulara dair Yargıtay`ın en yeni uygulamaları yansıtılmaya çalışılmıştır.

    Özellikle mesleğin başındaki uygulayıcılara katkı sağlamak ve en azından fikir vermek amacıyla dilekçe ve Yargıtay tarafından onanmış yerel mahkeme karar örneklerine yer verilmiştir. Yine bunun gibi, konuyla ilgili bilirkişi raporlarına örnekler verilmiştir.

    Eser bir uygulama rehberi mantığıyla hazırlanmış olup, bilimsellik iddiası taşımamaktadır. Bu bakımdan, her bir konunun esası ve şartları kısa bir şekilde sunulduktan sonra, Yargıtay’ın bozma sebebi yaptığı hususlara yer verilmiş ve uygulayıcıların karşılaşma olasılığı yüksek olan problemlere değinilmiştir.

    Mal rejimleri konusu çok kapsamlı olup çeşitli unsurları içermektedir. Kapsamın geniş olması nedeniyle, vakit darlığı yaşayan uygulayıcıların istenen bilgiye çabuk ulaşabilmesi için, özenle hazırlanmış işlevsel bir kavram indeksi eserin sonuna konulmuştur. Örneğin “kredi ödemeleri”, “faiz”, “şirket hissesi”, “bağış iddiası”, “muvazaa iddiası” ve “boşanma protokolü” gibi kilit kavramlara bu kavram indeksinden rahatlıkla ulaşılabilecektir.

    Yine bunun gibi, Türk Medeni Kanunu’nun mal rejimlerine ilişkin hükümlerine temas eden kitabın ilgili sayfalarına rahat ulaşılabilmesi için, maddelere göre arama indeksi oluşturulmuştur.

    Kitap içeriğinde ayrı bir bölüm açılarak, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun mal rejimlerine ilişkin vermiş olduğu emsal kararlara da yer verilmiştir. Diğer hukuk davalarında olduğu gibi, mal rejimlerine ilişkin davalarda da sıklıkla usul hataları yapılabilmektedir. Örneğin görev ve yetki, taleple bağlılık, ıslah ve ispat yükü gibi önemli hususlarda sıklıkla hata yapılabilmektedir. Kitapta bu hususlara ve Yargıtay’ın önemli tespitlerine anlaşılır bir şekilde yer verilmiştir.

    Yeni baskının tüm okuyuculara faydalı olmasını dilerim.

  • 1. Hamur

Eşler Arasındaki Mal Rejimi Davalarında Yargıtay Uygulaması Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.