55,00 TL
41,25 TL
%25 indirim
Kazancınız
:
13,75 TL
Balkanlar Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Politika Siyaset Bilim ve Siyaset Tarihi Kit
Sayfa Sayısı: 210
ISBN: 9786051068794
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 84 adet satılmıştır.
Mark Mazower
Mark Mazower
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Balkanlar Kısa Özet

    Bugün Balkanlar olarak bildiğimiz coğrafyanın, çok eski tarihlerden beri aynı isimle anıldığı sanılır. Oysa iki yüzyıl önce bu bölgeye "Rumeli" denirdi, yani Osmanlı`nın Bizans`tan fethettiği "Roma" toprakları, iki yüzyıl önce Balkan halkları diye bir tanımlama da yoktu. Bu coğrafyanın "Balkanlar" olarak ta­nımlanması 19. yüzyılın sonunda başlar. Balkanlar, sadece bir coğrafyanın adı olarak değil, aynı zamanda şiddet, vahşet, "ilkellik" gibi olumsuz çağrışımları olan bir isim olarak kullanılır. 1990`larda Yugoslavya`daki savaş, Balkanlar`ın tüm olumsuz çağrışımlarını harekete geçirdi. Avrupalılar bu bölgede "ezel­den" beri etnik nefret ve din kavgaları olduğunu ve 20. yüzyıldaki bu savaşın da bu eski düşmanlıkların ürünü olduğunu iddia etti.

    Mark Mazower, bu ödüllü kitabında, Batı`nın yerleşik "Balkanlar" algısını çü­rütüyor. I. Dünya Savaşı`nın başlamasına sebep olan Sırp milliyetçisinin suikastı ya da etnik temizlik gibi başlıklarla dünya sahnesine giren Balkanlar`ın, Bizans`ın çöküşünden günümüze izini sürüyor. Batı`nın Balkanlar`a atfettiği "vahşet" ve "ilkellik" gibi çağrışımları çürüterek şiddeti yaratanın aslında Av­rupa ulus-devlet formunun biçimlendirdiği etnik köken ve milliyetçilik fikirleri, yani modernlik olduğunu söylüyor. Balkanlarla ilgili bilinen her şeyi tersine çeviren bu nitelikli tarih çalışması, meraklı her okurun mutlaka okuması gere­ken bir kitap.

    "Balkanlar`ı merak eden herkes için mükemmel bir başlangıç kitabı"

    - Times Literary Supplement

    "Aydınlatıcı, titizlikle hazırlanmış... Balkanlar`ın tarihini çok az bilenler için Mazower`ın kitabından daha güvenilir ve daha iyi bir giriş kitabı olamaz."

  • 2. Hamur

Balkanlar Hakkında Yorumlar