150,00 TL
105,00 TL
%30 indirim
Kazancınız
:
45,00 TL
Amerikan Efsanesi Hakkında Bilgiler
Türü: Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 160
ISBN: 9786050827910
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 69 adet satılmıştır.
Roger Garaudy
Roger Garaudy
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Amerikan Efsanesi Kısa Özet

    "Dikkat! Amerika kudurmuştur. Bizi Amerika`ya bağlayan bütün bağları derhal koparmalıyız. Yoksa, biz de ısırılacak ve biz de kuduracağız" diye yazıyordu Jean-Paul Sartre 1953`te, Liberation gazetesine yazdığı "Hasta Hayvanlar ve Kuduz" başlıklı makalesinde.

    Bu eser, o ünlü filozofun teşhisindeki isabeti gözler önüne seriyor. Yalnız Avrupa`nın değil, ABD`nin etki alanına giren bütün ülkelere Amerikancılık hastalığının ne derece bulaşıp bulaşmadığını sorguluyor.

    Bu kitap, sadece ülkesini değil, bütün dünya insanlığının kaderini ve geleceğini düşünenlere sesleniyor.

    Bilhassa *Antiamerikancılık* ile yabancı düşmanlığını birbirine karıştırmak niyetindeki kimselere karşı daha da açık ve net olması bakımından hemen belirtelim ki: Ben bir hayat tarzını ve bir dünya anlayışını ifade eden *Amerikan / Amerikalı* kelimesiyle, Amerika’da doğmuş veya 1620’den itibaren *Mayflower*la Amerika’ya göç etmiş ve orada bu hem sömürgeci hem de kökenlerine göre ırkçı, tarihlerine göre de hükmedici ve bezirgân sistemi kurmuş olan kimselerle alakalı her türlü coğrafi veya etnik anlamı kastetmiyorum; tam aksine ben, dünya ülkelerinde bu *model*i halka dayatmak isteyen bütün kimselere *Amerikan / Amerikalı* adını veriyorum. Bu modelin temel özelliği, ekonomi ve pazarın toplumun hizmetinde olması değil de, toplumun tamamının ekonominin ve pazarın gereklerine boyun eğmesidir.

  • 2. Hamur

Amerikan Efsanesi Hakkında Yorumlar