648,00 TL
596,16 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
51,84 TL
Adli Kimya Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 310
ISBN: 9786053357582
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Dilek Salkım İşlek
Dilek Salkım İşlek
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Adli Kimya Kısa Özet

    Adli Bilimlere uzun yıllarını vermiş olan iki bilim insanı olarak bizleri en çok zorlayacak durumlardan birisi de ait olduğumuz bu bilim camiasının en önemli alt birimlerinden olan Adli Kimya alanının bu¨tu¨n temel taşlarını ve yeni nesil yaklaşımlarını da kapsayan ayrıntılı bir kitabı birbirinden değerli yazarlarımızla birlikte kaleme almaktır. Adli Kimya alanındaki konulara değinilerek detaylı olarak yazılmış olan bu kitabın ortaya çıkması aslında biz editörlerin uzun su¨redir beklediği bu¨yu¨k bir hayalinin gerçeğe dönu¨şmesidir.

    Adli kimya suç ve suçlunun tespitinde delillerin ileri du¨zey analitik tekniklerle incelenerek delilden suçluya gitme aşamasında yargı sistemine ciddi katkılar sağlayan adli bilimlerin alt dalıdır. Bu alanda çalışmak isteyen ya da çalışan akademisyen kimyager ve kimya mu¨hendisleri için bu kitaptaki bilgiler kılavuz niteliğindedir. Ayrıca Adli Bilimler alanında eğitim alan bu¨tu¨n öğrencilere de oldukça faydalı olacağını umuyoruz.

    Bu kitabın bölu¨mleri arasında Olay Yeri İncelemesinde Kimyasal Temelli Delil Toplanması ve Transferi Adli Amaçlı Olay Yerinde Kullanılan Sensörler Adli Toksikolojik Yaklaşımlar ve Uygulamalar Adli Toksikoloji Uygulamalarında Kullanılan Biyolojik Örnekler ve Analitik Yöntemler Yasa Dışı Maddeler ve Yasal Du¨zenlemeler Mesleki Ve Çevresel Toksinler Ağır Metal Zehirlenmelerinin Adli Boyutu Kimyasal Savaş Ajanlarının Toksik Etkileri ve Laboratuvar Analizleri Yangın ve Patlayıcı Madde Analizi Adli Bilimlerde Lif İncelemeleri ve Kumaş Hasar Mekanizmaları Adli Bilimlerde Toprak ve Cam Analizleri Alkol Belge Kimyası Ateşli Silahlar ve Atış Artıkları Adli Kimya Laboratuvarında Kullanılan Teknikler Kemometri ve Adli Bilimlerdeki Rolu¨ Mikroplastiklerin Çevre Toksikolojisi Açısından İncelenmesi Adli Kimya Laboratuvarlarında Akreditasyon Adli Kimya Konusunda Bilirkişilik konuları yer almaktadır. Bu kadar kapsamlı bir eserin özellikle adli kimya alanındaki eksiklikleri önemli ölçu¨de gidereceğini du¨şu¨nmekteyiz. Bu yolda ilerleyen bu alana gönu¨l vermiş bilim insanları olarak bilgi ve deneyimimizin başta öğrencilerimiz olmak u¨zere tu¨m araştırmacılara ışık tutacağı kanaatindeyiz.

    Kitabımızın şekil bulmasında emeği olan birbirinden kıymetli saygıdeğer bölu¨m hocalarımıza çok teşekku¨r ederiz.

    Dr. Öğretim Üyesi Dilek SALKIM İŞLEK

    Prof. Dr. Emel Hu¨lya YÜKSELOĞLU

     

  • 2. Hamur

Adli Kimya Hakkında Yorumlar