İstanbul’un Sandık Odası

Doğan Kitap

Selim İleri

12,96 TL
10,37 TL
%20 indirim
Kazancınız
:
2,59 TL
İstanbul’un Sandık Odası Hakkında Bilgiler
Türü: Anı Mektup ve Günlük Kitapları
Sayfa Sayısı: 192
ISBN: 9789752932395
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Selim İleri
Selim İleri
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İstanbul’un Sandık Odası Kısa Özet

    Selim İleri, İstanbul’u belleklerimizde her dem canlı tutan herkesin ve her fleyin kitabını yazdı. Artık mazide kalan, geri dönüflü imkânsız güzellikleri önümüze koyuyor. Ve böylelikle bellekleri tazelerken yeniden öğretiyor. İleri’nin inceliklerle harmanlayıp bütünlediği İstanbul’un
    Sandık Odası, İstanbul’u anılarla capcanlı kılarken yaflamın telaşından görmeyi unuttuğumuz hazineleri de hatırlatıyor. Her fleyi gören, her devri yaşanmış acılı bir bellek gibi... Yazarların, şairlerin, ressamların izlerinde kalanı anlatırken kendi İstanbulu’nun manolya kokulu bahçelerinde dolaşıyor doyasıya.

    Sonunda kaygılara kapanıp kalmayı bir hayat biçimine dönüfltüren Tevfik Fikret’in ölümün lezzetini katre katre tattığı Afliyan’ı, Hüseyin Rahmi’nin son durağı Heybeliada’yı, Halide Edip’in mor salkımlı Ihlamuru’nu, Ahmet Haflim’in pek gamlı ve tenha bulduğu Anadolu yakasını, Malik Aksel’in kuflevlerini, Necatigil’in apartmana çıkınca duyduğu utancı, İbrahim Çallı’nın bin bir renkteki çiçeklerini eserlerine taşıdığı bahçeleri, Ahmet Hamdi’nin somut gerçeklik ile fizikötesi arasında sonsuz bir gelgit olarak gördüğü İstanbulu’nu hatırlatıyor.

  • 2. Hamur

İstanbul’un Sandık Odası Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.