18,00 TL
9,00 TL
%50 indirim
Kazancınız
:
9,00 TL
Vahşetin Çağrısı Hakkında Bilgiler
Türü: Dünya Çocuk Klasikleri
Sayfa Sayısı: 80
ISBN: 9786254482175
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 54 adet satılmıştır.
Jack London
Jack London
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Vahşetin Çağrısı Kısa Özet

    Vahşetin Çağrısı Kitabı Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Vahşetin Çağrısı ya da diğer adı ile Yabanın Çağrısı, Amerikalı gazeteci ve roman yazarı Jack London’ın 1903 yılında yayımlanan, adı Buck olan evcil bir kızak köpeğinin, sahibinden habersiz bir şekilde vahşi doğaya girmesi sonucunda vahşi doğaya uyum sağlaması ve doğada yaşadığı olayları konu edinen, yazarın tüm dünyada en çok okunan ve birçok dile çevrilen romanlarından biridir.

    Jack London (12 Ocak 1876, San Francisco - 22 Kasım 1916, Kaliforniya), yazarlık yaşamında elliden fazla kitap yazmış, ticari dergi romanının öncüsü ve yazarlıktan yüksek gelir elde edebilen ilk Amerikalı yazarlardan biri olan gazeteci ve roman yazarıdır. Vahşetin Çağrısı isimli eseri yazarın adını duyurmasını sağlayan kitabıdır. Günümüzde de yazarın en popüler eserlerinden olan "Vahşetin Çağrısı" 2020 yılında filme uyarlanmıştır.

    Vahşetin Çağrısı Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Vahşetin Çağrısı kitabının fiyat aralığı 4 TL ve özel baskılar dahil 40 TL arasında değişiklik göstermektedir. Vahşetin Çağrısı kitabının fiyatını etkileyen faktörler aşağıda listelenmiştir:

    • Vahşetin Çağrısı kitabını yayımlayan yayıncının ünü
    • Vahşetin Çağrısı kitabını yayımlanırken hedeflenen pazar
    • Kitabın yayım tarihi
    • Vahşetin Çağrısı kitabı yayıma hazırlanırken kullanılan malzemelerin maliyeti
    • Vahşetin Çağrısı kitabının kapak tasarımını yapan kişilerin şöhreti
    • Kitabın satış stratejisi
    • Vahşetin Çağrısı kitabının kaç sayfadan oluştuğu

    Vahşetin Çağrısı Kitabının Yazarı Kimdir?

    Vahşetin Çağrısı kitabının yazarı Jack London’dır. Jack London, 12 Ocak 1876’da San Francisco’da dünyaya gelmiştir. Annesi spiritüalist bir müzik öğretmeni olan Flora Wellman’dır. Dünyaya geldiğinde kendisine John Griffith London adı verilmiştir. Üvey babası Chaney John London, annesi ile evlendiğinde henüz 8 aylık olan Jack London, öz babasını hiçbir zaman tanıyamamıştır. Üvey babası iyi bir insandır ve yazara baba sevgisini üvey babası vermiştir. Jack London’a doğumundan sonra annesi değil belli bir döneme kadar eski bir köle olan Virginia Prentiss bakmıştır. Virginia Prentiss, Jack Londo için anne imgesini karşılayan kişidir.

    Jack London’ın 14 yaşına kadar kullandığı isim John London’dır. Yazar, evde Johnny olarak çağrılmıştır. İlkokulu Oakland’da okuyan London, küçük yaşta kitaplarla tanışmıştır. Yerel kütüphaneden aldığı kitapları okuyarak kendini geliştiren Jack London, 8 yaşındayken "Signa" kitabı okumuştur. Bu kitap yazarın hayatında önemli bir yere sahiptir. Oakland Yerel Kütüphanesi’nde kütüphaneci olarak çalışan Coolbrith, Jack London’a kitaplar vermiş ve yazarın hayatında önemli gelişmelere sebep olmuştur.

    Jack London, henüz küçük yaştayken ailesi maddi açıdan zor zamanlar yaşamıştır. Bu nedenle de yazar çalışma yaşamına küçük yaşta dahil olmuştur. London’ın ilk işi henüz 10 yaşında yaptığı gazete dağıtıcılığıdır. Bu işinden sonra 1889’da evinin yakınında bulunan Hickmott konserve fabrikasında çalışmaya başlamıştır. Jack London’ın uzun saatler çalıştığı bu iş oldukça ağırdır. Oldukça ağır bir iş olmasına rağmen işin kazancı ise azdır. Yazar, bu ağır iş koşullarından kurtulmak ve daha iyi bir kazanç elde etmek için istiridye korsanlığı yapmaya karar vermiştir. Bu işi yapabilmesi için gereken ücreti sütannesi Virginia Prentiss’ten almıştır. Aldığı borçla kendisine Razzle-Dazzle adlı şalopa satın alan Jack London, birkaç ay boyunca bu iş ile uğraşmıştır. London’ın yelkenlisi büyük zarar görüp tamir edilemeyecek hale gelince yazar Kaliforniya Balık Devriyesi’nin bir üyesi olmuş ve işini değiştirmiştir. 1893’te ise çalışmak için Japonya sahillerine gitmiştir. Ülkesine döndüğünde 1893 Krizi’ne denk gelen London, bir süre hint keneviri fabrikasında ve bir elektrik santralinde çalışmıştır. Bu işleri bıraktıktan sonra bir süre çalışmadığı bir dönem geçiren yazar, çalışmadığı bu dönemde serseriliği sebebiyle Buffalo’daki Erie County Cezaevi’nde 30 gün hapis kalmıştır. 30 gün süren bu hapis hayatını “düşünülemeyecek korkunçlukta”, “insanın düşebileceği en derin çukur” sözleriyle anlatmıştır.

    Jack London, hapis döneminden sonra Oakland’a dönmüştür. Burada Oakland Lisesi’ne kaydolan yazarın kaleme aldığı bazı eserler “Aegis” isimli okul dergisinde yayımlanmıştır. Jack London, üniversite eğitimi almak için Berkeley Üniversitesi’ne girmeyi başarmıştır fakat maddi nedenlerden dolayı okula devam edememiştir.

    Jack London, Klondayk Altın Avı’na katıldığında tarih 25 Temmuz 1897’dir. Başarılı bulunan ilk hikayelerini bu dönemde yazan London, sağlığı açısından zorlu bir dönem yaşamıştır. Yetersiz beslenme sebebiyle iskorbüt hastalığına yakalanmış ve hastalığından dolayı dişetleri şişmiş, ön dişlerinden dört tanesini kaybetmiştir. Jack London, dişlerini kaybetmesinin yanında karın ve bacak ağrılarıyla da mücadele etmiştir. Bir Cizvit papazının ona ve onun gibi çeşitli hastalıklarla boğuşan birçok kişiye yardım etmesiyle sağlığına kavuşmuştur. Yaşadıklarından ve hayatta kalma çabasından ilham alarak da "Ateş Yakmak" isimli kitabını yazmıştır.

    Jack London, yazarlık kariyerine Amerika’da düşük maliyetli popüler dergilerinde yayımlanan öyküleri sayesinde başlamıştır. 1900’de "Yoldaki Adam" isimli hikayesi yayımlanan London, bu hikayesinden sonra birçok hikayesini dergi ve gazetelere satmıştır. Jack London, felsefi ve bilimsel konulara meraklıdır. Karl Marx, Friedrich Engels, Friedrich Wilhelm Nietzsche ve Herbert Spencer gibi isimlerin eserlerini okumuş ve okuduklarından etkilenmiştir. Oakland’a döndükten sonra yazdıklarını yayınlatmak için çaba sarf eden London, bu dönemi "Martin Eden" isimli romanında anlatmıştır. Yazarlığı bırakmayı düşündüğü bir dönemi de olan Jack London, "The Black Cat" dergisi "A Thousand Deaths" adlı öyküsünü yayınlama karşılığında 40 dolar gibi bir ücret ödeyince bu düşüncesinden vazgeçmiştir.

    Jack London, 7 Nisan 1900 tarihinde Bess Maddern ile evlenmiştir. Bu evlilik yazarın ilk evliliğidir. Aynı yıl "Kurdun Oğlu" isimli eserini de yayımlamıştır. İlk evliliğini yaptığı eşine aşık olmayan yazar, bunu dile getirmekten kaçınmamıştır. Evliliklerinde aşk yoktur fakat arkadaşlıkları ve birbirlerine olan inançları oldukça güçlüdür. Jack London’ın bu evlilikten Joan ve Bessie adında iki çocuğu olmuştur. Bu evlilik 1904 yılında sona ermiştir. Yazar ikinci evliliğini 1905 tarihinde Charmian Kittredge ile gerçekleştirmiştir. Jack London’ın ikinci evliliği aşk ve tutku dolu bir evliliktir.

    Jack London, “Uçurum İnsanları” isimli eserini yayımladığında tarih 1903’tür. Yazar bu kitapta Londra’nın doğu yakasında yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren insanların hayatlarını, bir gemici kılığında doğrudan gözlemleyerek anlatmaktadır. Natüralist bir metin olarak nitelendirilen bu kitap için London, Londra’nın doğu yakasının yaşantısını yerinde gözlemlemek adına bölgeye gitmiş, yoksul halkın arasına karışmış ve buradaki gözlemlerini kaleme almıştır. 1904’te "Deniz Kurdu" isimli romanını, 1908’de de "Demir Ökçe" isimli distopik karakterli romanını yayımlamıştır. Bu eser Jack London’ın edebi derinlik içeren ilk eseri olarak kabul görmektedir.

    Jack London, 22 Kasım 1916 tarihinde vefat etmiştir ve vefat ettiğinde henüz 40 yaşındadır. London’ın ölümünün intihar olup olmadığı hala belirsizliğini korumaktadır. Deniz Kurdu, Yıldız Gezgini, Beyaz Diş, Kızıl Veba, Vahşetin Çağrısı ve Adem’den Önce gibi birçok önemli esere imza atmış olan Jack London’ın California yakınlarında bulunan çiftliği sevenleri için ziyarete açılmıştır. Yazarı seven okurlar bu evi ziyaret edebilmektedir.

    Vahşetin Çağrısı Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Vahşetin Çağrısı kitabı 107 sayfadan oluşmaktadır. Kitabı yayımlayan yayınevi ve özel baskılara göre sayfa sayısında değişiklik gözlemlenebilmektedir.

    Vahşetin Çağrısı Kitabının Türü Nedir?

    Vahşetin Çağrısını kitabının türü macera romanıdır.

    Vahşetin Çağrısı Kitabının Konusu Nedir? 

    Vahşetin Çağrısı kitabında, Buck adında evcil bir köpeğin doğası gereği içgüdülerine boyun eğerek vahşi yaşama uyum sağlaması ve bu süreçte yaşadıkları konu edilmektedir. Yarı Saint Bernard yarı Alman kurdu büyük ve güçlü bir köpek olan Buck, California’nın Santa Clara Vadisinde varlıklı Yargıç Miller ve ailesinin yanında mutlu bir yaşam sürmektedir. Bu mutlu yaşamı kaçırılması ve para karşılığında satılması sonrasında değişen Buck, birçok zorluk yaşamaktadır. Bir süre sonra bir kızak köpeği olarak eğitilmiş ve Kanada’nın Klondike bölgesinde sürülmüştür. Bir dönem Kanada hükümetinin posta köpekleri arasına da katılan Buck, kendini vahşi bir yaşamın içinde bulmaktadır. Bu vahşi doğada yaşamaya alışan Buck’u atalarının genlerinden gelen bir ses doğaya ve vahşi hayata çağırmaktadır.

    Vahşetin Çağrısı kitabından alınan "Ya efendilik edecekti ya kölelik. Merhamet ise sadece güçsüzlük belirtisiydi. İlkel yaşamda, çok çok eskilerdeki atalarının yaşamında merhametin yeri yoktu. Merhamet yanlış anlaşılır korku sanılırdı, böyle bir yanlış anlama ise bu düzende ölüm demekti. Ya öleceksin ya öldüreceksin, yasa buydu." ve "Elinde sopa olan adam, kuralları koyandır, emirleri yerine getirilecek olan efendidir ama ona yaltaklanmak şart değildir. Dayağını yedikten sonra adama yaltaklanma, kuyruksallayan hatta elini yalayan köpekler gören Buck, bu kabahati asla işlemedi ve adama yaltaklanmadı." alıntıları kitabın konusu hakkında fikir vermektedir.

    Vahşetin Çağrısı Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Vahşetin Çağrısı kitabının ana karakterleri aşağıda listelenmiştir.

    • Buck: Kahverengi tüylere sahip, burnu ve göğsü üzerinde beyaz lekeleri olan Saint Bernard - çoban köpeği kırması bir ev köpeğidir. Kaliforniya’da Yargıç Miller’ın evinde yaşarken bahçıvan tarafından kaçırılmış ve para karşılığında satılmıştır. Başına gelen olaylardan sonra vahşi doğaya uyum sağlamıştır.
    • John Thornton: Altın arayıcısı bir adamdır ve Buck’ın son sahibidir. Buck’ı ölümden kurtarmış ve ona çok iyi davranmıştır.
    • Spıtz: Buck’ın rakibidir ve kavgacı, çok güçlü bir köpektir.
    • Francoıs: Buck’ı kızak ekibine sokan Fransız asıllı Kanadalı posta sürücüsüdür. Adaleti ve sağduyusuyla Buck’u etkilemiştir.
    • Perrault: Postacıdır ve Kanada hükümeti için çalışmaktadır.  Alaska ve Yukon bölgesindeki önemli mesajları teslim etmektedir.
    • Hal:  Amerikalıdır. Bir altın arayıcısıdır. Kız kardeşi ve kız kardeşinin macera, zenginlik peşindeki kocası ile Kanada’ya gitmektedir. Üç kişiden oluşan bu ekip Buck’ı ve diğer köpek ekibini satın almıştır. Buck ve ekibine eziyet eden birisidir.
    • Mercedes: Charles’ın karısı ve Hal’ın kız kardeşidir. Şımarık bir kadındır. Mantıksız istekleri ile abisi ve kocasının kötü sonunu hazırlamıştır.

    Vahşetin Çağrısı Kitabı Kimler için Uygundur?

    Vahşetin Çağrısı kitabı birçok yaştaki okur için uygundur. Vahşetin Çağrısı kitabı, birçok dile çevrilmiş ve kitapseverin beğenisini kazanmış bir eserdir. Vahşetin Çağrısı kitabını okuyabilecek yaş grupları aşağıda listelenmiştir.

    • 12-22 yaş arası
    • 23-33 yaş arası
    • 34-44 yaş arası
    • 45-54 yaş arası
    • 55-64 yaş arası
    • 65-75 yaş aradı

    Vahşetin Çağrısı Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Vahşetin Çağrısı kitabının okurların kişisel gelişimine sağladığı katkılar aşağıda listelenmiştir.

    • Vahşetin Çağrısı kitabı okurların hafızasını güçlendirmektedir.
    • Vahşetin Çağrısı kitabı hayal gücünün gelişmesine katkıda bulunmaktadır.
    • Vahşetin Çağrısı kitabında yaşanan olaylar okurların empati yeteneğini geliştirmektedir.
    • Vahşetin Çağrısı kitabı okurların analitik düşünme kabiliyetini olumlu yönde etkilemektedir.
    • Vahşetin Çağrısı kitabı entelektüel birikimi artırmaktadır.

    Vahşetin Çağrısı Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Kitaplar basılı veya el yazılı kâğıtların ciltli veya ciltsiz olarak bir araya getirilmesiyle oluşmaktadır. Bilgilenme ve kültürel gelişme aracı olarak kullanılan kitaplar günümüz bilgi çağında hem görsel hem de içerik alanı olarak sanat yapıtı özelliği taşımaktadır. Kitap için yapılan kapak tasarımının eserin konusuna uygun olması gerekmektedir. Kitap kapakları, görseli ve yazıyı birbiri ile birleştiren bir düzen içinde vermelidir. Okur kitap ile ilk bağını kapak üzerinden kurmaktadır. Kapak görselleri hem konuyu hem de konunun anlamını görsel açıdan estetik bir biçimde yansıtmalıdır. Okurların birçoğu kitap seçimi yaparken kapaklara dikkat etmektedir. Okurlara başta olumlu bir izlenim bırakmak oldukça faydalıdır. Kitap kapakları okuyuculara hitap etmeli, kitap hakkında iyi bir izlenim oluşturmalıdır.

    Kitap kapağı tasarımını yapan illüstratör ve grafik tasarımcı, kitap kapağı tasarımında önemli bir konuma sahiptir. İllüstrasyon, bilgiyi tasvir etmek, yorumlama ve belgelemek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.  Yayın illüstrasyonlarının eşlik ettiği metinler; makale, haber, hikâye, roman, şiir ve açıklama metinleridir. Yayın sektöründe görev alan bir illüstratör, üstünde çalışacağı metnin konusu hakkında bilgi sahibi olmalı, metindeki ana fikir ve duyguyu fotoğraf diline aktarabilecek donanıma sahip olmalıdır.

    Vahşetin Çağrısı romanı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.

    • Vahşetin Çağrısı romanının kapak tasarımında ilk aşama eskiz hazırlama aşamasıdır.
    • Vahşetin Çağrısı kitabının konusuna uygun kapak resmine karar verilmektedir.
    • Vahşetin Çağrısı eserine uygun olduğu düşünülen görsellerin yüzey üzerinde kullanılacağı alana karar verilmektedir.
    • Kapakta kullanılacak görsellerin okuyucu kitlesine uygun olup olmadığı araştırılmaktadır.
    • Seçilmiş olan görseller uzmanlar tarafından incelenmekte ve kitap içeriği ile uyumlu olup olmadığı kontrol edilmektedir.
    • Son aşamaya gelindiğinde ise boyama teknikleri kullanılmaktadır.

    Vahşetin Çağrısı Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Vahşetin Çağrısı kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

    • Kitaplar ciltlerden oluşmaktadır. Cilt, mukavva veya karton üzerine deri, bez veya kağıt kaplanmış kitap kapağına verilen isimdir. Bazı kitaplar birden fazla cilde bölünmüştür.
    • Vahşetin Çağrısı kitabını satın alırken cildinin dayanıklı olup olmadığına, sayfalarının dağılıp dağılmadığına dikkat edilmelidir.
    • Vahşetin Çağrısı kitapların sayfaları kalın, temizlenebilir ve kullanışlı olmalıdır.
    • Kitap kapak görseli eserin konusuyla ilgili, canlı ve ilgi çekici olmalıdır.
    • Vahşetin Çağrısı kitabı için kullanılan kâğıdın sağlam ve en az ikinci hamurdan olması gerekmektedir.
    • Mat renkli kağıt seçilmesi okuyucunun metni daha rahat okumasını sağlamaktadır.

    Vahşetin Çağrısı Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Vahşetin Çağrısı benzeri eserler aşağıda listelenmiştir.

    Jack London Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Jack London benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir.

  • 2. Hamur

Vahşetin Çağrısı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.