Unutulmuş Sosyalist: Esat Adil

Belge Yayınları

Emin Karaca

170,00 TL
120,70 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
49,30 TL
Unutulmuş Sosyalist: Esat Adil Hakkında Bilgiler
Türü: Türkiye ve Cumhuriyet Tarihi Kitapları
Sayfa Sayısı: 414
ISBN: 9789753443944
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2008
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Emin Karaca
Emin Karaca
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Unutulmuş Sosyalist: Esat Adil Kısa Özet

    Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak Balıkesir`de dünyaya gelen Esat Adil, henüz çocuk denilecek yaşta Kuvayı Milliye Hareketi içinde nasıl ve neden yer aldı?
    Ankara Hukuk`un ilk mezunlarından olan genç hukukçu Esat Adil, doktora için gittiği Belçika`da 2. Enternasyonal`in önderlerinden Emile Vandervelde`in görüşlerinden nasıl etkilendi?
    Esat Adil ülkesine döndükten sonra; Balıkesir Halkevi Başkanlığı`nda günlük "Savaş" gazetesinin yayınında, "Savaş Kitapevi Yayınları" serisinde, Balya Maden İşçilerinin grevinde ve "Açlık Yürüyüşü"nde neler yaptı?
    NAZİ orduları 1941`de Türkiye`nin batı sınırına dayandığında; Esat Adil, İmralı mahkumları ve dışarıdaki yurtseverlerle birlikte, Alman saldırısı ihtimaline karşı, Mudanya dağlarının gerisinde verilecek "gerilla harbi"ne nasıl hazırlandı?
    1945 Martı`nda, dönemin tek sol muhalif gazetesi Tan`da Esat Adil`in "Adiloğlu" takma adıyla yazdığı kroniklere; Milli Şef İsmet Paşa`nın tepkisi neden "Susturun şu köpeği!" şeklinde oldu?
    İllegalitedeki Türkiye Komünist Partisi, 1946`da legale çıkan kolu Türkiye Sosyalist Partisi`nin kuruculuğuna ve başkanlığına, Plenum kararıyla niçin Esat Adil`i getirdi? Plenum kararı ve protokole rağmen Doktor Şefik Hüsnü Değmer, ikinci bir sosyalist partisi kurarak niçin Esat Adil`in karşısına geçti?
    1950 başlarında Esat Adil`in haftalık yayımladığı "Gerçek"le, Şefik Hüsnü Grubu`nun arkasında, Abidin Dino`nun içinde olduğu "Nuhun Gemisi" arasındaki çatışma niçin ve neden çıktı?
    Esat Adil`in 1950`deki ikinci kez kurduğu Türkiye Sosyalist Partisi`nin ve günlük yayımladığı "Gerçek" gazetesinin sonu ne oldu?
    Türkiye Sosyalist Partisi 1952`de kapatılıp, yöneticileri Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanırken, parti üyesi şair Atilla İlhan, Esat Adil`in aleyhinde nasıl "kamu tanıklığı" yaptı?

    Araştırmacı-Yazar Emin Karaca`nın, uzun yıllar elinin altındaki bir konu olan Esat Adil`in hayatı, mücadelesi ve eserleri nihayet tamamladı. "Unutulmuş Sosyalist: Esat Adil"; 1904 ile 1958 arasında, dünyamızda 54 yılcık yaşayan Esat Adil ile ilgili yukarıda ve kitabın içinde sorulan pek çok soruya, objektif ve doğru cevaplar veriyor.

  • 2. Hamur

Unutulmuş Sosyalist: Esat Adil Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.