Üniter Devlet Bölgeselleşmeden Küreselleşmeye

On İki Levha Yayınları

Atilla Nalbant

25,00 TL
20,50 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
4,50 TL
Üniter Devlet Bölgeselleşmeden Küreselleşmeye Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 398
ISBN: 9786055373566
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2012
Atilla Nalbant
Atilla Nalbant
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Üniter Devlet Bölgeselleşmeden Küreselleşmeye Kısa Özet

    "Üniter Devlet" kuşkusuz Türkiye`nin en önemli konularından birisidir; özellikle de yeni anayasa yapımının tartışıldığı günümüzde. Türkiye`nin yeni anayasası muhtemelen birçok alanda olduğu gibi üniter devlet yapısında da değişiklikler getirecektir. Bu kitabın ikinci baskısı bu sürece katkıda bulunmak amacıyla hazırlanmıştır.

    Kitabın ilk baskısında da belirttiğim gibi, temel kavramları doğru belirlenmemiş bir tartışmanın sağlıklılığı konusunda kuşku duymak gereklidir. Bu nedenle bu kitapta konunun temel kavramlarının doğru tanımlanmasına, en azından sorunu doğru koymaya çalıştım. Böylece yanıtların da doğru verilebileceği inancındayım.

    Kitap, ikinci baskı için hazırlanırken bütün olarak gözden geçirilmiştir. Yasal ve anayasal değişiklikler dikkate alınmıştır. Ancak kitabın ana çizgileri genel olarak korunmuştur; çünkü kitabın ilk baskısının yapıldığı 1997 yılından bu güne maalesef devlet yönetimi alanında önemli reformlar yapılmamıştır. Olağanüstü Hal Yönetiminin kaldırılması ya da yeni Belediye Kanununun kabulü kayda değer önemli gelişmelerdir. Ancak bu değişiklikler büyük oranda 1924-1961 Anayasalarının kurduğu iskelet üzerine bina edilmiş Türkiye Cumhuriyeti`nin yeni ihtiyaçlarına cevap verememektedir. Bu gözlemden hareketle kitabın Sonuç bölümü yeniden kaleme alınmış ve okuyucuların dikkatine sunulmuştur.

  • 2. Hamur

Üniter Devlet Bölgeselleşmeden Küreselleşmeye Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.