Türkçe 1 - Yazılı Anlatım

Gazi Kitabevi

Ali Yakıcı

13,89 TL
12,22 TL
%12 indirim
Kazancınız
:
1,67 TL
Türkçe 1 - Yazılı Anlatım Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 394
ISBN: 9789756009598
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2011
Ali Yakıcı
Ali Yakıcı
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Türkçe 1 - Yazılı Anlatım Kısa Özet

    Bilgi ve düşüncelerin kusursuz aktarımıyla insanları birbirine yakınlaştıran, birbiriyle kaynaştıran, toplumların oluşmasında temel etken olan, toplumları ayakta tutan; ülkelerin kalkınmasını, devamlılığını, kültür ve uygarlıkların varlığının sürekliliğini sağlayan temel ögenin dil olduğu herkesin kabul ettiği bir gerçektir.

    Sözlü dil ürünleri belli bir yaşa kadar zihni biçimlendirir. Yazı, bir gelişmişlik göstergesidir. Türkçe, Türk kültürünün bütün verimlerini yüzyıllardır yazıyla taşıyıp aktarmaktadır. Deneyimlerinin, görüşlerinin duyuşlarının uçup gitmesini istemeyen her millet gibi Türkler de bunları yazıyla kalıcı hale getirmek için uğraş vermiştir.

    Yazıyla birlikte her toplum, kültürünü kalıcı kılmak için yazılı anlatıma başvurmuştur. Dilimizdeki "Söz uçar, yazı kalır." sözü, yazının ne denli önemli olduğunu gösterdiği kadar ne denli önemsendiğinin de işaretidir.

    Yüksek öğretim kurumlarındaki öğrencilerin almakla yükümlü oldukları "Türkçe-1 Yazılı Anlatım" dersinin çerçeve programında Türkçe`nin kültürel boyutlar içerisinde değerlendirilmesi, kompozisyon bilgileri ve yazı türleri temel konular olarak belirlenmiştir.

  • 2. Hamur

Türkçe 1 - Yazılı Anlatım Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.