Türk ve İtalyan Medyasında Küreselleşme Süreci: 1990-2017

Nobel Bilimsel Eserler

Xheni Simaku

102,00 TL
83,64 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
18,36 TL
Türk ve İtalyan Medyasında Küreselleşme Süreci: 1990-2017 Hakkında Bilgiler
Türü: Küreselleşme Kitapları
Sayfa Sayısı: 176
ISBN: 9786257589604
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
Xheni Simaku
Xheni Simaku
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Türk ve İtalyan Medyasında Küreselleşme Süreci: 1990-2017 Kısa Özet

    İtalya ve Türkiye’deki medya sistemlerinin yapısal dönüşümünün *küreselleşme* tartışmaları yardımıyla karşılaştırmalı analizinin yapıldığı bu kitap, dört bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm küreselleşme kavramının dayandırıldığı felsefeye ve küreselleşmenin sosyoekonomik ve politik yansımalarına odaklanırken hem radikal hem apokaliptik bir gelecek görüsüyle ulus devlet krizine dikkat çekilmiştir.

    Bu bölüm, 80’lerin başından itibaren sınırötesi işbirliğini destekleyen neoliberal düzenlemelerle mevcut sistemin istikrarını zayıflatarak, uluslararası medya sisteminin teorisinin tasarlandığını ve uygulamaya geçildiğini göstermektedir. İkinci bölümde, İtalyan medyasının başlangıçtan günümüze yapısal dönüşümü, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, politik ve kültürel ortamla ilişkili olarak ele alınmıştır.

    İtalyan medya sistemindeki gelişmeler Hallin ve Mancini’nin yaklaşımı benimsenerek medyanın iktidarla politik paralelliği, profesyonellik ve devlet ile ilişkiler bağlamında incelenmiştir. Üçüncü bölümde, Türkiye medya sistemi ele alınmıştır. İtalyan medya sistemi incelemesiyle uyumlu olarak Türkiye ulus devletinin kurulması ve demokratikleşmesi süreci içinde ülkede yaşanan ekonomik, politik ve kültürel değişimle ilişkili olarak medya sisteminin dönüşümü ortaya konmuştur.

    Kitabın son bölümünde, iki ülkenin en çok satan birer gazetesi örnek alınarak, iki ayrı yöntemle incelenmiştir. İlk olarak İtalyanca basılan Corriere Della Sera ile Türkçe basılan Hürriyet gazeteleri arasında karşılaştırmalı içerik analizi yapılmıştır. Analiz, Hallin ve Mancini’nin *Kutuplaşmış Çoğulcu Modeli* (2004) ile yine Hallin ve Benson’un çalışmalarından temellenmiş kuramsal altyapıya sahiptir. İkinci olarak *Yapılandırılmış Mülakat Yöntemi*nin kullanıldığı İtalya ve Türkiye’den beşer gazeteci ile yapılan görüşmeler değerlendirilmiştir.

  • 2. Hamur

Türk ve İtalyan Medyasında Küreselleşme Süreci: 1990-2017 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.