30,00 TL
23,10 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
6,90 TL
Türk Töresi Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 312
ISBN: 9786052290064
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Hasan Göktürk Erdoğan
Hasan Göktürk Erdoğan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Türk Töresi Kısa Özet

    "Nereden bakılırsa bakılsın bundan sonra töre hakkındaki çalışmalarda başucu kitabı olmayı hak eden bu eseri hazırladığı için Hasan Göktürk Erdoğan’ı tebrik ediyor, bize yaşattığı gurur için de teşekkür ediyoruz."

    - Prof. Dr. Osman Karatay

    Türkler, tarihlerinin tüm dönemlerinde toprağı bir araç olarak görmüşler, kendilerini de bu toprakta bir misafir olarak bilmişlerdir. Bu durum, onların nereye giderlerse gitsinler belirli töreleri de beraberlerinde götürmelerini sağlamıştır. Töreler vesilesiyle Türklerin birçok âdeti, geleneği ve göreneği asırlarca yaşamış, ödün verilmeyen bu sıkı kanunlarla birlikte hem maddi hem de manevi gelişmeler sağlanmış, ortaya ucu bucağı olmayan ve coğrafyaları aşan bir medeniyet çıkmıştır.

    Kadim Türklerde töreleri ortaya çıkaran sebepler, bunların çeşitli uygulamalar yoluyla yaygınlaşması ve yaptırım gücü hakkındaki araştırmalar, kısıtlı bilgiler sunmaktadır. Türkler ve töre dendiğinde, devlet idaresinde ve toplumsal hayatta oldukça geniş bir saha karşımıza çıkmaktadır.

    Hasan Göktürk Erdoğan, "Türk Töresi: Eski Türklerde Töre Uygulamaları" adlı bu eseriyle Türkler ve törelerini enine boyuna inceliyor. Orta Asya bozkırlarından itibaren Türklerin askerlik, savaş, adalet ve ceza hukukundaki töre anlayışından evlatlık alma, evlilik, görgü kuralları, misafir ağırlama ve yas törenlerine kadar törenin her safhasını tespit ediyor, kritik tahlillerde bulunuyor. Türk tarihine dair bir başucu kitabı sunuyor.

  • 2. Hamur

Türk Töresi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.