TTK ve Vergi Kanunları Açısından Sermaye Şirketlerinde Birleşme, Bölünme İşlemleri ve Uygulamalı Örnekler

On İki Levha Yayınları

Fatih Yegin

76,00 TL
62,32 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
13,68 TL
TTK ve Vergi Kanunları Açısından Sermaye Şirketlerinde Birleşme, Bölünme İşlemleri ve Uygulamalı Örnekler Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 256
ISBN: 9786051529448
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Fatih Yegin
Fatih Yegin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • TTK ve Vergi Kanunları Açısından Sermaye Şirketlerinde Birleşme, Bölünme İşlemleri ve Uygulamalı Örnekler Kısa Özet

    Şirketler, her geçen gün yaşanan yenilikler karşısında ayakta kalabilmek, verimlilik artışı sağlamak, pazara hakim olmak ve stratejik planlarını uygulamak açısından yeniden yapılanma modellerine başvurmaktadırlar. Şirketlerin piyasa değerini arttıracak ve finansal performanslarını daha üst düzeye taşıyacak kurumsal yeniden yapılandırma uygulamaları, küreselleşme olgusunun da etkisiyle gelişmekte olan ekonomilerin en önemli gündem maddelerinden birisi haline gelmiştir.

    Türk hukukunda; Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Bankalar Kanunu, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ve Vergi Kanunlarında birleşme, devir, tam ve kısmi bölünme işlemleriyle ilgili özel düzenlemeler yer almaktadır. Birçok kanunda kendisine yer bulması bu modellerin önemini vurgulamaktadır.

    Kitapta, şirket yeniden yapılanma modellerinden olan birleşme, devir ve bölünme işlemlerinin Türk Ticaret Kanunu ve Türk Vergi Kanunları içerisindeki yeri açıklanmıştır. İlgili mevzuat hükümleri son değişiklikler kapsamında ayrıntılı olarak incelenmiş olup benzerlikler ve farklılıklar ortaya konulmuştur. Yine kitapta, birleşme, devir ve bölünme işlemleri uygulamalı örnekler yardımıyla açıklanarak teorik bilgilerin ve sürecin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunulmaya çalışılmıştır.

  • 1. Hamur

TTK ve Vergi Kanunları Açısından Sermaye Şirketlerinde Birleşme, Bölünme İşlemleri ve Uygulamalı Örnekler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.