Trafik Kazalarında Hukuki ve Cezai Sorumluluk

Adalet Yayınevi

Sami Narter

188,00 TL
171,08 TL
%9 indirim
Kazancınız
:
16,92 TL
Trafik Kazalarında Hukuki ve Cezai Sorumluluk Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 1038
ISBN: 9786053002314
Kapak: Ciltsiz
Sami Narter
Sami Narter
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Trafik Kazalarında Hukuki ve Cezai Sorumluluk Kısa Özet

    Trafik hukukunda sorumluluklar

    Maddi ve manevi tazminat davaları

    Kitabı hazırlarken, teori ile pratiği birleştirerek uygulamada sıkça ihtiyaç duyulan kendine özgü bir eser oluşturmayı amaç edinmiştim. Bu amaç doğrultusunda beşinci baskıyı sizlere sunmaktan mutluluk duyuyorum.

    Dördüncü baskıdan sonra mevzuatta ve içtihatlarda değişiklikler olmuştur. Bedensel zararlarda zamanaşımının başlangıcı için zararın para ile ölçülebilir şekilde belirlenmesi gerektiği yönünde bu güne kadar savunduğumuz görüş Yargıtay tarafından kabul edilmiştir. Bizim görüşümüze uygun olarak verilen 16.03.2016 tarihli Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararı kitapta işlenmiştir.

    Son dönemlerde zorunlu sigortalarla ilgili önemli değişiklikler yapılması nedeniyle önemine binaen Trafik Hukukunda Sigortalar ve Güvence Hesabı ayrı bir bölüm halinde kitaba eklenmiştir. Özellikle 26.04.2016 tarihinde yayınlanan 6704 sayılı Kanun ile getirilen değişiklikten sonra trafik kazalarında dava açılmadan önce Zarar görenin, zorunlu mali sorumluluk sigortasına yazılı başvuruda bulunulması gerekecektir. Buna ilişkin ayrıntılar işlenmiş ve uygulamadaki yansımaları üzerinde durulmuştur.

    Yine, ZMSS (Trafik) sigortacısının sorumluluk alanından çıkartılan destekten yoksun kalma zararları, yansıma zararlar ve sigortalının kendi kusuruna denk gelen zararlar ayrıntılı olarak incelenmiştir.

    Uygulanmaya başlanan istinaf yolu da iş mahkemeleri yönünden incelenmiştir. Özellikle 24.11.2016 tarihli ve 6763 sayılı Kanun ile istinaf ve temyize ilişkin değişikliklerde işlenmiştir.

    Yargıtay’ın yeni görüşlerinin okuyucuya aktarılması bakımından yeni emsal kararlar da ilgili konuların arkasına özetlerle eklenmiştir.

Trafik Kazalarında Hukuki ve Cezai Sorumluluk Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.