Toplumsal Tarih Dergisi Sayı: 335 Kasım 2021

Tarih Vakfı Yurt Yayınları - Toplumsal Tarih Dergi

Kolektif

23,00 TL
20,93 TL
%9 indirim
Kazancınız
:
2,07 TL
Toplumsal Tarih Dergisi Sayı: 335 Kasım 2021 Hakkında Bilgiler
Türü: Diğer Periyodik Yayınlar
Sayfa Sayısı: 80
ISBN: 3990000068964
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: Kuşe
Basım Tarihi 2021
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Toplumsal Tarih Dergisi Sayı: 335 Kasım 2021 Kısa Özet

    sayımızda sizler için birbirinden ilginç yazılar derledik. Deniz Tunç Kalyoncu, Gorbaçov’un SSCB Genel Sekreteri seçildikten sonra uygulamaya geçirdiği *Sarhoşluk ve Alkolizm ile Mücadelenin Güçlendirilmesi* programının sebep ve sonuçlarını tüm yönleriyle masaya yatırıyor.

     Sevil ÖzçalıkDumanoğulları, yazısında I. Dünya Savaşı’ndaki Osmanlı-Alman ittifakı öncesinde ve sonrasında ErnstJäckh’ın ve Ahmed Emin’in (Yalman) nasıl bir rol oynadığınaodaklanarak yazarların ittifakı teşvik etme stratejilerini tartışıyor.

     Yasin Coşkun, Osmanlı Devleti’nde İsviçre’nin diplomatik temsilciliği olmaması nedeniyle

    Osmanlı topraklarında yaşayan İsviçre vatandaşlarının I. Dünya Savaşı sırasında ABD büyükelçiliğince himaye edilmesi girişimini aktarıyor.

     Hamza Erdem, Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa Kapitalizmiyle 19.yy. başından itibaren girdiği ilişkisel sürecin Halep ve çevresindeki iktisadi ve toplumsal etkilerini, ortaya çıkan derin eşitsizlikle birlikte ele alıyor.

     Can Erzurumluoğlu 19.yy sonlarında eser veren iki Osmanlı pozitivist Ermeni filozof Gosdantyan ve Demircibaşyan’ı tanıtıyor ve onların metafiziğe karşı bilimsel düşünceyisavunurken Batı kaynaklı seküler fikirlerin yayılmasındaki yerlerini tahlil ediyor.

     Oktay Özman ve Ebru Kurt Özman 1849 yılında sırtında sadece bir sırt çantasıyla İstanbul’a gelen İngiliz seyyah Albert Richard Smith’inmacera dolu hikayesini bizlere anlatıyorlar.

     Erdal Bilgiç ve İhsan Seddar Kaynar kapak konumuzda Rusya’daki Ekim Devrimi’nin ülke içinde kapitalizme tavizler verip tarım ve sanayi arasındaki dengeyi gözeterek sosyalizmi kurma çabası olan NEP’i (yeni ekonomi politikaları) yüzüncü yılında tekrar ele alıp sebeplerini ve sonuçlarını sorguluyorlar.

     Resimdeki Tatlar dizimizin son makalesinde Emine Önel Kurt ve Zerrin İren Boynudelik Avrupa’da ekonomik dengeleri değiştiren, kıtalar arasında zorunlu nüfus göçüne neden olan, kültürel alışverişi etkileyen şekerin ve şekerli tatların, görsel kültürde nasıl yer bulduğunu yazıyorlar.

     

  • Kuşe

Toplumsal Tarih Dergisi Sayı: 335 Kasım 2021 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.