Ticari Matematik Ötüken Senger

Nobel Akademik Yayıncılık

Ötüken Senger

33,00 TL
27,06 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
5,94 TL
Ticari Matematik Ötüken Senger Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 408
ISBN: 9786055937409
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2019
Ötüken Senger
Ötüken Senger
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ticari Matematik Ötüken Senger Kısa Özet

    Ticari matematik, finans hayatının olduğu kadar günlük yaşamın da vazgeçilmez bir unsurudur. İnsanoğlu, paranın icadı ile birlikte ticaret alanında hesap yapabilme ihtiyacı duymuştur. Günlük yaşantımızda ister istemez, bilinçli veya bilinçsiz her gün bir ticari matematik problemiyle karşı karşıyayız. Bu problemlerin üstesinden gelmek, bunlara etkin bir çözüm geliştirmek için de ticari matematik bilgisine ihtiyacımız vardır.

    Meslek yüksekokullarında okutulan ticari matematik dersi için Millî Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurumunca belirlenen ders içeriklerine uygun olarak hazırlanan bu kitap, altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde oran ve orantı hesapları; ikinci bölümde yüzde hesapları ve maliyet, kâr-zarar hesapları; üçüncü bölümde karışım hesapları; dördüncü bölümde alaşım hesapları; beşinci bölümde basit ve bileşik faiz hesapları; altıncı ve son bölümde ise basit ve bileşik iskonto hesapları ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.

    Kitapta açık, net ve anlaşılır bir dil kullanılmış, her konu bol örnekle desteklenmiştir. Her konunun sonunda çözümlü örneklerle konunun daha iyi anlaşılması ve cevaplı sorularla da öğrencilerin kendilerini sınaması hedeflenmiştir. Böylece öğrencilerin başka bir kaynağa büyük ölçüde ihtiyaç duymadan ticari matematiği çok iyi bir şekilde kavramaları amaçlanmıştır.

    Meslek yüksekokullarında okutulan ticari matematik dersi için hazırlanan bu kitap, meslek yüksekokulu öğrencilerinin yanı sıra, iktisadi ve idari bilimler fakültesi öğrencileri, müfettişlik ve uzmanlık sınavlarına hazırlananlar, ticaret hayatında aktif olarak bulunanlar, finans sektöründe çalışanlar ve ticaret matematiğine ilgi duyan herkes için faydalı olacaktır.

  • 1. Hamur

Ticari Matematik Ötüken Senger Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.