95,00 TL
76,95 TL
%19 indirim
Kazancınız
:
18,05 TL
Tanrıçalar Hakkında Bilgiler
Türü: Genel İnanç Ve Mitoloji Kitapları
Sayfa Sayısı: 200
ISBN: 9786257772051
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 9 adet satılmıştır.
Gülüzar Özev
Gülüzar Özev
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Tanrıçalar Kısa Özet

    Mitoloji efsaneler bilimi manasına gelir. Aynı mitoloji, Eski Yunancada *Geçmişte söylenenlerin tekrar edilmesi* gibi bir anlam barındırır. Masal ve efsanelerin toplandığı kitabın yazarı Gülüzar Özev, Yunanca’da abartılı sözler, söylenceler, efsaneler anlamında da kullanılan mitolojik anlatımları masal olmaktan çıkarıp hikaye haline getirmiş. Mantık (Logos) eklemiş yazdıklarına. İnsana ve topluma geçmişini hatırlatırken, geleceğini görebilmesi için büyük bir ayna tutmuş. Geleceğin sağlam ipliklerini örebilmeleri için, çağlar önceki acınası hallerini ve bu uğurda verdikleri özgürleşme mücadelelerini bir tarih dersi olarak anlatmış.

    Sözü ehline söyler bir hali var; samimi, derinden, duru ve telaşsız. Şu masalcı ninenin tatlı, esprili, sade ve akıcı bir dille anlattıklarını okumaya var mısınız? O halde buyurun, kitap sizindir.

    Faik Bulut

    Gündelik yaşamımızda pek çok mitolojik isim ve karşılaşırız. Örneğin Amazon,Afrodit,Artemis, Kibele,Asena, Şahmeran, Troya vb. gibi. Bunlar; Yunan, Sümer, Mezapotamya, Mısır, Kürt, Türk mitolojilerinden çeşitli isimlerle savrulup gelmişlerdir. İlk başta bunların nereden geldiğini, neyi ifade ettiğini bulup çıkaramayız. Anlamak için; ağır yazılmış, akademik eserlere başvuralım desek onların içinden çıkamayız.

    Bir caddeden geçerken; işyerine tabela olarak asılan mitolojik ismin ne olup ne olmadığını sahibine sorsak da doyurucu bir yanıt alamayız. İşte; işin bu yönünü düşünen Gülüzar Özev, bizim için bunları tek tek hepimizin anlayacağı biçimde halklaştırıvermiş… Bize tatlı tatlı, masal gibi okumak kalıyor…

    Emin Karaca

  • 2. Hamur

Tanrıçalar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.