138,00 TL
107,64 TL
%22 indirim
Kazancınız
:
30,36 TL
Tan Kızıllığı Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Politika Siyaset Bilim ve Siyaset Tarihi Kit
Sayfa Sayısı: 304
ISBN: 9789755331867
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 27 adet satılmıştır.
Friedrich Wilhelm Nietzsche
Friedrich Wilhelm Nietzsche
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Tan Kızıllığı Kısa Özet

    "Bugüne değin iyi ve kötü üzerine en berbat düşünceler ortaya kondu. Bu, her zaman çok tehlikeli bir şey oldu. Vicdan, iyi bir şöhret, cehennem; duruma göre polisin bizzat kendisi önyargısızlığa izin vermiyordu ve vermiyor. İşte günümüz ahlakı üzerine, her otorite karşısında alınan tavırda olduğu gibi, düşünmemek, pek de konuşmamak gerekiyor. Burada -itaat edilir! Dünya var olduğundan bu yana hiçbir otorite kendisinin eleştiri konusu yapılmasına istekli görünmemiştir. Hele ahlakı eleştirmek, ahlakı bir sorun, sorunlu bir şey olarak ele almak: Nasıl olur? Bu ahlak dışı değil miydi - şimdi değil mi?

    Ama ahlak, kendisinden eleştiren elleri ve işkence aletlerini uzak tutmak için sadece her türlü korku aracına hükmetmekle kalmaz: Onun güvencesi, kullanmasını çok iyi bildiği bir tür göz boyama sanatında yatar, -nasıl "çoşturacağını" bilir. Sık sık, tek bir bakışla eleştirici iradeyi felç etmeyi, hatta kendi tarafına çekmeyi başarır. Onun kendine karşı tavır almasını başardığı durumlar da var: Bunun sonucunda irade, tıpkı bir akrep gibi kendini sokar.

    Ahlak, ta başlangıçtan beri ikna etme sanatındaki bütün şeytanlıkları bilir. Bugün bile onun yardımına başvurmayan hiçbir konuşmacı yoktur."
    - Nietzsche

  • 2. Hamur

Tan Kızıllığı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.