Tükendi
Gelince Haber VerSosyal sorumluluk kavramı, bireylerin ve kurumların topluma karşı olan sorumluluklarını ifade etmekle beraber toplumsal huzurun temini ve devamlılığı için bireysel ya da kurumsal olarak oluşturulması gereken sorumlulukların yerine getirilmesi olarak ifade edilebilir.
Sosyal sorumluluk tamamen gönüllülük esasına göre yürütülmekte ve bireyleri iyilik yapmaya, hayırseverliğe teşvik etmeye, belirli bir konu hakkında insanları duyarlı davranmaya davet etmeye yöneliktir. Sosyal sorumluluk faaliyetleri ile toplumda var olan ya da olabilecek muhtemel olumsuz durumların minimize edilmesi veya tamamen ortadan kaldırılması mümkündür.
Kurumsal sosyal sorumluluk (KSS), birçok biçimde ortaya çıkabilmekte ve küçük şirket bile yerel bir gıda bankasına düşük düzeyde bir bağış yaparak sosyal değişimi etkileyebilmektedir. Dünyada uygulamaları sıkça görülen en yaygın KSS örneklerinden bazıları şunlardır: karbon ayak izini azaltmak, iş gücü politikalarının iyileştirilmesi, adil ticarete katılmak, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık, hayırsever küresel bağışlar, topluluk ve sanal gönüllülük, çevreye fayda sağlayan kurumsal politikalar, sosyal ve çevreye duyarlı yatırımlar.
Kurumsal sosyal sorumluluk kavramının gelişimi, farklı ülke ve Türkiye uygulamalarını birçok örnekle ele alan bu çalışmanın, bireysel ve toplumsal sorunlarımızı azaltmayı, çözmeyi ve de bizleri daha medeni ve müreffeh bir toplum yapısına kavuşturmayı ilke edinmiş bütün ticari kurumlar ve ilgililer için yararlı ve teşvik edici olmasını dileriz.