Siracü`l-Müttekin Tercümesi 1. Cilt

Ahıska Yayınevi

Emin Ali Yüksel

275,00 TL
200,75 TL
%27 indirim
Kazancınız
:
74,25 TL
Siracü`l-Müttekin Tercümesi 1. Cilt Hakkında Bilgiler
Türü: Genel İslam Kitapları
Sayfa Sayısı: 360
ISBN: 3990000002325
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2021
Emin Ali Yüksel
Emin Ali Yüksel
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Siracü`l-Müttekin Tercümesi 1. Cilt Kısa Özet

    Siracul Muttekin isimli kitap, üstadımız Mahmud Efendi Hazretleri’nin ezberlemiş olduğu hadîs-i şerifleri içermektedir. Kitap iki bölümden oluşmaktadır.

    Birinci bölüm: İmam Buhârî [rahi-mehullâh]’ın Câmiu’s-Sahîh’inden Şeyh Ömer Dağıstânî [kuddise sırruh] Hazretlerinin seçmiş olduğu ve `Zübdetü’l-Buhari` diye isimlendirmiş olduğu kitaptan seçilen hadîs-i şerifleri ihtiva etmektedir. Bu bölümde sıralamaya göre numaralandırma yapılmış hadîs-i şeriflerin başında bu numaralar belirtilmiştir. Bu sıralama numaralarının ardından gelen numaralar `Zübdetü’l-Buhari` numaralarını belirtmektedir. İkinci bölüm Ebû Muhammed Zekiyyüddîn Abdülazîm b. Abdilkavî b. Abdillâh el-Münzirî (ö. 656) [rahimehullâh]’ın et-Terğîb ve’t-Terhîb isimli eserinden seçilen hadîs-i şerifleri ihtiva eder.

    Hadîs-i şeriflerin tercüme ederken Arapça metin olarak Üstadımız Mahmut Efendi [K.S] tarafından derlenen kitabın aynısını kullandık. Fakat tercümede hadîs-i şerifin orijinal Buhârî metnine sadık kalarak, hadîs-i şerifin öncesi ve sonrasını vermeye çalıştık. Elimizden geldiği kadar yer yer izahlarda bulunduk fıkıh hükümlerine temas etmeye çalıştık.

    Bab başlıklarında İmam Buhârî [rahimehullâh]’ın Câmiu’s-Sahîh isimli eserine uyulmuştur. Bu yüzden bab başlığı altında farklı hadîs-i şerifler zikredilmiştir. Zira Üstadımız Mahmut Efendi [kuddise sırruh] tarafından derlenen bu kitap daha çok zamanımıza fazlaca ışık tutan gerekli olan hadîs-i şerifler olduğundan bablar içerisinden bu gaye ile hadîs-i şerifler seçilmiştir.

    Yani bir müslümanın mutlaka bilmesi gereken, okuması elzem olan hadîs-i şerifleri toplayan bir kitaptır.

  • 1. Hamur

Siracü`l-Müttekin Tercümesi 1. Cilt Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.