Sherlock Holmes Bütün Maceraları 9 Kitap Takım

Cem Yayınevi

Sir Arthur Conan Doyle

873,00 TL
593,64 TL
%32 indirim
Kazancınız
:
279,36 TL
Sherlock Holmes Bütün Maceraları 9 Kitap Takım Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 2113
ISBN: 9786057995332
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 28 adet satılmıştır.
Sir Arthur Conan Doyle
Sir Arthur Conan Doyle
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Sherlock Holmes Bütün Maceraları 9 Kitap Takım Kısa Özet

    1- Korku Vadisi

    Korku Vadisi 1914 - 1915`de tefrika edilmiş, kitap olarak ilk baskısı 1915`de yapılmıştır. Sherlock Holmes ve Doktor Watson, en büyük rakipleri Profesör Moriarty`nin gölgesinden bir cinayeti çözümlemeye çalışıyorlar. Öykü İngiltere`nin tarihi şatolarından ABD taşrasındaki mason örgütlenmelerine dek uzanıyor.

    Gelmiş geçmiş en büyük düzenbazdan bahsediyoruz. En büyük suçların örgütleyici, yeraltının yönetici beyni. Öyle bir beyin ki ulusların kaderi onun ellerinde. İşte böyle bir adam! Fakat ne hikmetse böyle bir adam, kimsede en ufak kuşku uyandırmadığı gibi, hakkında olumsuz bir şey söyleyene bile rastlanmıyor.

    2- Kızıl Takip

    Kızıl Takip`in ilk baskısı 1887`de yapılmıştır. Ünlü dedektif Sherlock Holmes ve yakın dostu Doktor Watson, ilk olarak bu romanda okuyucu önüne çıkarlar. Londra`da başlayıp ABD çöllerinde devam eden bir öyküde, bir dizi cinayet, Mormonlar, beceriksiz polisler ve büyük bir aşk, Holmes`un yoluna çıkanlardan sadece birkaçıdır.

    Birkaç saniye için hepimiz taş kesilmiştir. Ardından, anlaşılmaz bir öfke haykırışıyla, tutsak kendini Holmes`un elinden kurtardı ve pencereye doğru fırladı. Cam kırıldı, ancak tam kaçamadan Gregson, Lestrade ve Holmes, av köpekleri gibi üzerine çullandılar. Tekrar odanın ortasına çekildi ve ardından feci bir boğuşma başladı.

    3- Son Görev

    Bu kitaptaki maceralar 1908 - 1913 arasında yayımlanmıştır, sadece kitaba adını veren son macerasının yayımı epeyce sonra, 1917`dedir. Kitabın ilk baskısının tarihi ise, 1917`dir. Kitap 8 öykü içermektedir. Sherlock Holmes`un bu maceralarında, yaklaşan dünya savaşının etkileri sezilir. Öykülerinde daha önce rastlanmayan sıklıkta, İngiltere dışından karakterler ve politik göndermelere rastlanır. Üstelik kitap doğrusundan savaşa bağlanan bir öyküyle yeteneklerini sergilediği mükemmel kısa öykülerdir.

    Şu pencereye bir bak Watson, şekillerin nasıl belirsizleşip bulanıklaştığını ve tekrar bulutun içinde kaybolduklarını görüyorsun. Bir hırsız ya da katil, Londra`da böyle bir günde bir kaplanın ormada yaptığı gibi dolaşabilirdi ve saldırana kadar kimse onu görmezid. Tek kanıt da kurbanı olurdu.

    4- Sherlock Holmes’un Dönüşü

    Bu kitaptaki maceralar 1903 - 1904 arasında Strand dergisinde yayımlanmış, kitap olarak ilk baskısı 1905 yılında yapılmıştır. Kitap 13 öykü içermektedir. Sherlock Holmes ve Doktor Watson, bu kitaptaki öykülerde katiller, dolandırıcılar, şantajcılar, hırsızlar ve casuslardan oluşan bir suç dünyasında adaletten yana mücadelelerini sürdürüyorlar. Holmes şaşmaz mantığı ve garip yöntemleriyle yine çözülemez denen olayları aydınlatıyor.

    Hayvanat bahçesinde sürüngenlerin karşısında durup, ölümcül bakışları olan, düz suratlı, tuhaf, zehirli ve kaygan yaratıklara baktığında ürperti ve geri çekilme ihtiyacı hissediyor musun? İşte Milverton da bana böyle hissettiriyor. Kariyerim boyunca elli katille uğraştım ama en kötüleri bile bende böyle bir tiksinti uyandırmıştı.

    5- Baskerville Köpeği

    Baskerville Köpeği 1901 - 1902`de tefrika edilmiş, kitap olarak ilk baskısı 1902`de yapılmıştır. En ünlü maceralarında, Sherlock Holmes ve Doktor Watson İngilterenin kırsal bölgelerine uzanıyorlar. Gotik malikaneler, tekinsiz bataklıklar, kaçak mahkumlarla bezeli bir öyküde, asırlar öncesinden kalma bir efsaneyi aydınlatmaya çalışıyorlar.

    Sonra birdenbire gecenin tam ortasında kulağıma bir ses geldi, belirgin, yankılanan ve şüphe götürmez bir ses. Bir kadın hıçkırığıydı bu.

    6- Sherlock Holmes’un Anıları

    Sherlock Holmes`un bu maceraları Strand dergisinde 1892-1893 arasında yayımlanmış, kitap olarak ilk baskısı 1894`de yapılmıştır. Kitap 11 öykü içermektedir. Bu kitaptaki maceralarda, Sherlock Holmes`un gençlik yıllarından, inanılmaz suçla mücadele kariyerini hazırlayan ilk örnekleri öğreniyoruz. Son öykü ise, Holmes`un en büyük rakibi Profesör Moritarty`yle yüz yüze karşılaştığı macera olarak haklı bir üne sahiptir.

    Odalarımız her zaman kimyasal maddelerle ve suç olaylarında kullanılan çeşitli eşyalarla dolu olurdu. Bunlara en olmayacak yerlerde, örneğin tereyağı tabağının içinde, hatta daha da istenmeyen bir yerde rastlamak mümkündü.

    7- Sherlock Holmes’un Maceraları

    Bu kitaptaki öyküler Maceralar adıyla 1891-1892 arasında Strand dergisinde yayımlanmış, kitabın ilk baskısı Sherlock Holmes`un Maceraları adıyla 1892`de yapılmıştır. Kitap 12 öykü içermektedir. Sherlock Holmes ve Doktor Watson, kısa dedektif öykülerinin en klasik örnekleri olan bu derlemede harika maceralar yaşarlar. Kahramanlarımız, okuyucuya taşra çiftliklerinden Londra`nın sisli sokaklarına, soylu ailelerden ayaktakımına pek çok değişik atmosferde dolaştırıyor.

    O bayıltıcı gece bekleyişini nasıl unutabilirim? Arkadaşımın birkaç adım ötemde, gözleri açık, benim gibi heyecanlı bir şekilde oturduğunu biliyordum ama bir ses, hatta nefes sesi bile duyamıyordum.

    8- Dörtlerin İmzası

    Dörtlerin İmzası`nın ilk baskısı 1890`da yapılmıştır. Sherlock Holmes ve Doktor Watson, bu kez güzel bir genç kadının peşine takılıp gizemli bir hazinenen izini sürüyorlar. Asya ormanlarındaki hapishaneler, Hint mihraceleri, Thames üzerinde tekne takipleri boyunca, Holmes cinayetleri yine kendine has yöntemleriyle çözüyor.

    Ona bakarken gocuğunun altından bir cetveli andıran, kısa, yuvarlak bir tahta parçası çıkarıp dudaklarının arasına aldı. Silahrımız aynı anda patladı. Adam olduğu yerde döndü, kolları savruldu ve boğuluyormuş gibi öksürerek nehre düşüp akıntıya kapıldı.

    9- Sherlock Holmes’un Dava Defteri

    Bu kitaptaki maceralar 1921-1927 arasında yayımlanmış, kitap olarak ilk baskısı ise 1927`de yapılmıştır. Kitap 12 öyküyü içermektedir. Sherlock Holmes`un son maceralarını öğrendiğimiz bu kitapta, ünlü dedektifimizi hala formda buluruz. Gözlem yapma ve tümevarım yöntemini büyük bir ustalıkla kullanmakta, başkalarının çaresiz kaldığı olayları büyük bir ustalıkla çözmeyi sürdürmektedir.

    İki gün sonra dostuma uğradığımda bana gururla, şömine rafındaki ufak, mavi şişeyi gösterdi. Elime aldığımda, kırmızı renkli "Zehirlidir" uyarısını gördüm. Kapağını açınca ortalığı hoş, bademi andıran bir koku sardı

  • 2. Hamur

Sherlock Holmes Bütün Maceraları 9 Kitap Takım Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.