10,19 TL
7,34 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
2,85 TL
Seçme Şiirler Hakkında Bilgiler
Türü: Türk Edebiyatı Romanları
Sayfa Sayısı: 128
ISBN: 9789753481212
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Akgün Akova
Akgün Akova
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Seçme Şiirler Kısa Özet

    Öncelikle çocuktur şair, kocaman gözleri olan bir çocuktur. Ve sözcüklerdir oyuncakları. Onların bir bölümünü bulur ya da üretir," diyordu ilk kitabında. Sonra, "Şiir, arı kovanındaki çıngıraktır," dedi ve ekledi: "Kanuni`nin, Yavuz`un, Fatih`in torunlarının kimler olduğunu bizlere mini minicikten şırıngaladılar. Ben ise, oldum olası, balıklara inciler atan padişahın, Deli İbrahim`in torunlarının nerede olduğunu bulmak için şiir yazdım!"

    Olağanüstü zengin imgelerle, kapı zillerinden horlamalara kadar bütün sesleri şiirlere soktu. Matematik denklemi çözer gibi şiir yazdı. "Hayatımız göçmen bir şiirdir, bir buzlu cam, bir koltuk değneğidir. Bunları şiir ettin mi abi?" diye soruyordu. Dizeleri okurlarda, kimi zaman kuştüyü yastık, kimi zaman zehirli çiçek, kimi zaman da avuca konan ateşböceği etkisi yarattı. Kuşağının en çarpıcı, en özgün şairlerinden biri oldu.

    Çınar Yayınları, Akgün Akova`nın aşk şiirlerini biraraya getirdiği "Aşk ve Kuyrukluyıldız" isimli kitabından sonra, "Seçme Şiirler"ini okura sunuyor. Şiirler, şairin "Sansürttürme Şair Abüüü", "Pepetye" ve "Baba Bana Bağrıma" isimli kitaplarından kendisi tarafından seçilmiştir.

  • 2. Hamur

Seçme Şiirler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.