4,00 TL
2,68 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
1,32 TL
Sarı Duvar Kağıdı Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 48
ISBN: 9786052394625
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
Charlotte Perkins Gilman
Charlotte Perkins Gilman
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Sarı Duvar Kağıdı Kısa Özet

    Amerikan edebiyatının feminist yazarlarından Charlotte Perkins Gilman oldukça talihsiz ve mutsuz bir hayat sürmüştür. Çocuk yaştayken babası tarafından terkedilen Gilman, mutsuz bir evlilik geçirdi. Evliliğinde ağır bir depresyon geçiren Gilman’ı tedavi eden doktorun verdiği yatak istirahatı onun psikolojisine ağır bir darbe vurmuştu. Eşinden ayrılma kararı alan Gilman, evliliğinde yaşadığı depresyonu otobiyografik ögelerle anlattığı, yalnızlık içinde boğulan sorunlar yumağındaki bu eserini kaleme almıştır.

    Sarı Duvar Kağıdı adını verdiği bu kısa öyküde Gilman, Freud`un özgül nedenlerle oluşan nevroz tespitine uygun bir biçimde, sinirsel sıkıntılar yüzünden doktor tavsiyesi üzerine, kocasıyla birlikte dinlenmeye geldiği yazlık malikânede kocasından ve onun kız kardeşinin kontrol ve baskılarından uzakta, gizlice yazı yazmaya ve kitap okumaya çalışır. Ancak ağır depresif durumda tamamen çıldırmıştır. Evin içinde sarı renkli duvar kağıtlarının desenlerinden dışarı çıkmak isteyen bir kadın olduğunu düşünen, yazar bir kadının hikâyesini bu eserinde anlatır.

    Gilman boşandıktan bir müddet sonra göğüs kanseri olduğunu öğrenir, ağrılı bir ölümü beklemektense intiharı kansere karşı tercih ederek hayatına son vermiştir.

  • 2. Hamur

Sarı Duvar Kağıdı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.