170,00 TL
120,70 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
49,30 TL
Şah-ı Nakşibend Hakkında Bilgiler
Türü: Tasavvuf Mezhep ve Tarikat Kitapları
Sayfa Sayısı: 296
ISBN: 9786054491254
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Hace Ahmed b. İbrahim b. Allan es-Sıddıki el-Malik
Hace Ahmed b. İbrahim b. Allan es-Sıddıki el-Malik
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Şah-ı Nakşibend Kısa Özet

    Rahmân ve Rahîm olan Allah’›n adıyla…
    Hamd Âlemlerin Rabbi’ne…
    Salât ve selâm Efendimiz Hz. Muhammed
    Mustafa’ya (s.a.v), onun Ehl-i beyt’ine ve ashabına olsun…

    Efendimiz, sahibimiz, şeyhlerin şeyhi, sâliklerin imamı, müridlerin terbiyecisi, millet ve dinin parlak yıldızı, Şeyh Ahmed b. İbrahim b. Allân es-Sıddıkî el-Malikî (k.s) şöyle diyor:

    "Elinizdeki eser, zamanın kutbu Muhammed Bahâeddin Şah-ı Nakşibend (k.s) hazretlerinin sohbetlerinden derlenmiş bir güldestedir. Rabbimiz bizi ve diğer tüm müridlerini, o şahın feyizleriyle bereketlendirsin, onun sevdikleri arasında haşrederek muhabbetiyle rızıklandırsın. Zira bu yolda onun muhabbetinden başka bir sermaye ve azığımız yok…

    İşte bu sermayeye sadık kalarak Şah-ı Nakşibend hazretleri ile Hâce Salâh b. Mübarek (k.s) gibi ashabının bir kısım sözlerini Arapça’ya çevirerek buraya ekledim. Bu eserde gücüm nisbetinde, birtakım tamamlayıcı açıklamalarda bulunarak söz konusu anlatımların en önemli olanlarını kaleme aldım.

    Bu kitaptan elde edilecek manevi güzellikleri herkese yaymak ve Şahı Nakşibend hazretlerinin (k.s) en büyük saadetlere ulaştıran ve bize göre büyük bir önem arzeden muhabbetini, gönüllere yerleştirmek için bu eseri Arapça olarak yazdım.

    Çünkü müridler için Şah-ı Nakşibend hazretlerinin muhabbeti ancak pek çok çaba ve gayretten sonra daha faydalı olabiliyor. Bu ilme Allah Teâlâ’nın muvaffak kılarak yeteneklerini ortaya çıkardığı kimseler ulaşabiliyor.

    Şu halde Allah’ın rızasını arayan kardeşim!... İşte, sen de bu kaynaktan iman güzelliklerine ulaşmaya gayret et, bu deryanın tertemiz kaynaklarından ihsan şerbetini avuç avuç yudumla…

    "İyiliğin karşılığı iyilikten başka bir şey midir?* 1 âyeti, aynı zamanda bu yolun güzelliklerini göremeyen kimselerin nasipsizliklerini kesin bir şekilde göstermeye yeter değil mi?..

  • 2. Hamur

Şah-ı Nakşibend Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.