28,50 TL
20,24 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
8,26 TL
Safahat Hakkında Bilgiler
Türü: Şiir Kitapları
Sayfa Sayısı: 560
ISBN: 9786050827880
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 170 adet satılmıştır.
Mehmed Akif Ersoy
Mehmed Akif Ersoy
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Safahat Kısa Özet

    Safahât, Türk düşünce tarihinin en önemli simalarından, İstiklâl Marşı şairimiz Mehmed Âkif Ersoy’un 1911-1933 yılları arasında yayımladığı yedi şiir kitabını bir araya getiren manzum eseridir.

    Yedi cildin birinci kitabı *Safahât*, bütün külliyata ismini vermiştir. İkinci kitap olarak 1912’de yayımlanan *Süleymâniye Kürsüsünde* Âkif’in yakın dostu Abdürreşid İbrahim’in konuşturulduğu ve İttihâd-ı İslâm idealinin şekillendiği kitaptır. Üçüncü kitap *Hakk’ın Sesleri* Balkan Savaşı’nın acılarıyla yazılmıştır. 1914’te yayımlanan *Fatih Kürsüsünde* dördüncü kitaptır. Beşinci kitap *Hatıralar*; Balkan ve I. Dünya Savaşları’nın acı anılarıyla, şairin savaş sırasında yaptığı Berlin, Mısır ve Medine seyahatlerindeki gözlemleri anlatır. Altıncı kitap *Âsım*, karşılıklı konuşma şeklinde yazılmış tek bir manzum hikâyeyi içerir. *Çanakkale Şehitleri* adıyla bilinen şiir, bu eserin içinde yer alan bir bölümdür. Son kitap *Gölgeler* ise şairin İstiklâl Savaşı ve Mısır yıllarında yazılmıştır.

    Elinizdeki bu çalışma, Türk milletinin kurtuluş destanının manzum eseri hüviyetindeki Safahât’ın, Mehmed Âkif’in ilk baskısını yaptığı eser esas alınarak; ailesinin tedkiki ve önsözüyle yeniden hazırlanmasıyla tab‘a bürünmüştür.

  • 2. Hamur

Safahat Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.