Raspberry Pi Eğitim Videolu

Abaküs Kitap

Güray Yıldırım

52,00 TL
36,92 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
15,08 TL
Raspberry Pi Eğitim Videolu Hakkında Bilgiler
Türü: Programlama Kitapları
Sayfa Sayısı: 312
ISBN: 9786059129404
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Güray Yıldırım
Güray Yıldırım
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Raspberry Pi Eğitim Videolu Kısa Özet

    Bilgisayarların gittikçe küçüldüğüne yıllardır şahit oluyoruz. Aynı zamanda, yeni bilgisayarlar piyasaya çıktıkça ve teknoloji geliştikçe önceki modellerle benzer özelliklerde bilgisayar­ların fiyatlarının düştüğüne de şahit oluyoruz.

    Bunun yıllarca devam etmesi sonrasında or­taya çıkan Raspberry Pi, üzerinde Linux çalıştıran, internet bağlantısı yapabilen, oyun oyna­maya ve film izlemeye olanak sağlayan bir mini bilgisayar olarak kendini ön plana çıkarıyor. Aynı zamanda düşük fiyatı ve üzerine geliştirilen çok sayıda uygulama sayesinde, artık sade­ce standart bilgisayar ihtiyaçları dışında, birçok elektronik uygulamasında da sıkça kullanıl­maya başladı.

    Bu kitap, Raspberry Pi’yi kullanarak farklı uygulamaları geliştirmek isteyenlere bir başlangıç noktası ve yol gösterici olması amacıyla hazırlandı.

    Giriş kısmından itibaren, elinde farklı ku­rulum seçenekleri olan okuyucular göz önüne alınarak, her birinin faydalanabilmesi için ola­bildiğince ayrı ayrı açıklamalar yapıldı. Kitap içeriğinde, Raspberry Pi’nin resmi işletim siste­mi olan Raspbian’ın son sürümü olan Jessie kullanıldı.

    Kitapta bulunan uygulamaların çoğu, hem Raspberry Pi 2 hem de Raspberry Pi Zero’ya uyumlu olacak şekilde hazırlandı. Dokun­matik ekran uygulamaları ve Raspberry Pi’nin kendi kamerasıyla olan uygulamalar için Rasp­berry Pi Zero dışında bir model gerekecek. Raspberry Pi’ye dokunmatik ekran uygulamaları hazırlarken kullanılan araçlardan biri olan Kivy hakkında son derece kısıtlı olan kaynak ihti­yacı bir nebze olsun giderilmeye çalışıldı. Kitap ayrıca eğitim videolarıyla desteklenmektedir.

  • 1. Hamur

Raspberry Pi Eğitim Videolu Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.