40,00 TL
28,40 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
11,60 TL
Rahmet Kapısı Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 312
ISBN: 9786059901352
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Rahmet Kapısı Kısa Özet

    Asrın, hatta yüzyılların en büyük mutasavvıflarından bir tanesi, tevhid anlayıs¸ının sultanı, Peygamber yolunun yolcusu bir büyük mürs¸id - i kamil Kenan er - Rifai Hazretleri... Onun dünyaya yayılıs¸ını kendi agˆzından dinlersek; *I·ndifa eden bir yanardagˆın lavlarını tutacak bir el ayası bulunmadıgˆı gibi, tasavvufun, özellikle I·slam tasavvufunun yeryüzüne akmasını önleyecek hiçbir kuvvet - i kudret yoktur.*

    - Cemalnur Sangut

    İnanıyorum ki, bu modern mutasavvıf lider adına yapılan akademik teberrular, tasavvuf ahlakının mirası modern üniversitenin açık araştırma ruhu ile bir araya gelerek ulusallığın, etnik yapının ya da dinin dar kavramlarınca kısıtlanmamış yeni topluluklar oluşturma potansiyeline sahiptir.

    - Carl Ernst

    İnsanın mevkiini anlamak için Çinli Müslümanlara kendi dillerinde hâlihazırda var olan zengin kaynakları hatırlatmak, Çin’deki Kenan Rifai İslam Araştırmaları Kürsüsü’nün görevidir.

    Sachiko Murata & William C. Chittick

    Amerikalı Mevlevi mürşit İbrahim Gamard, Kenan Rifai’nin *Listen* adlı eserini *Mesnevi’yi anlamaya katkı sağlayan, son 70 yıldan bu yana, başka bir deyişle Nicholson’ın muazzam tercümesinden ve şerhinden bu yana, İngiliz dilinde basılmış en önemli çalışma* olarak tarif etmektedir. Bu şerh, muhtemelen Mevlana’nın Mesnevi’sine en yakın ve açıklayıcı İngilizce şerhtir.

    - Omid Safi

    ...Kenan Rifai yazdı, söyledi, anlattı, degˆerli kimseler yetis¸tirdi. Bu onun görünen yönüydü. Ama onun iç dünyasına ait sızıntılar, manevi s¸ahsiyetine dair izler mevcutsa da, onun bu yönünü hakkıyla tanımak, ancak onun gibi olmakla mümkündür.

    - Mehmet Demirci

  • 2. Hamur

Rahmet Kapısı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.