Pratik Ceza Muhakemesi Kanunu

Adalet Yayınevi

Mustafa Artuç

185,00 TL
168,35 TL
%9 indirim
Kazancınız
:
16,65 TL
Pratik Ceza Muhakemesi Kanunu Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 1481
ISBN: 9786053006220
Kapak: Ciltli
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Mustafa Artuç
Mustafa Artuç
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Pratik Ceza Muhakemesi Kanunu Kısa Özet

    Türk Ceza Kanunu Pratik Kitap ve Özel Ceza Yasaları Pratik Kitap’tan sonra Ceza Muhakemesi Kanunu Pratik Kitap ile birlikteyiz. Böylece Ceza Hukuku alanındaki pratik kitaplar serimizi de tamamlamış bulunuyoruz.

    Kitabı hazırlarken çıkış noktamız tamamen uygulamaya dönük olması, teorik tartışmalara girilmemesidir. Mümkün olduğu kadar kitaptaki görüşler ve bilgiler Yargıtay kararlarına dayanmakta, o konuda Yargıtay kararı bulunmamakta ise istikrar kazanmış uygulamadan ilham alınarak bilgiler verilmektedir. Kitabın *efradını cami, ağyarını mani* olacak şekilde, daha açık bir deyişle kapsaması gereken her şeyi içine alacak, kapsamaması gereken şeyleri de dışarıda bırakacak biçimde olmasına özen gösterilmiştir. Elinizdeki kitabın küçük bir CMK Şerhi niteliğinde olduğunu söylemek abartı olmayacaktır.

    Kitabımızda önce son değişikliklerle madde metni, daha sonra pratik bilgiler yer almakta, en son da uygulayıcının işine yarayacak özet Yargıtay kararları bulunmaktadır. Kitabın hedef kitlesi ceza hâkimleri, Cumhuriyet savcıları, hâkim ve Cumhuriyet savcısı adayları ve ceza avukatları ve avukat adaylarıdır. Hedef kitle gözetilerek yer yer bilimsel bilgiler dışında tavsiyelere de yer verilmiştir.

    Kitabın bu baskısında, uygulamada işe yarayacak bazı örnek dilekçelere, müzekkerelere ve kararlara da yer verilmiştir. İnşaallah bu örnekler, avukat, hakim ve savcılarınızın işlerini kolaylaştıracaktır.

    Takdir edilecektir ki Ceza Muhakemesi Hukuku alanında özet ve pratik bir kitap yazmak konunun genişliği de gözetildiğinde, oldukça zordur. Bu zor ve yoğun çalışmada kitapta en az benim kadar emeği olan iki dosttan söz etmek gerekir. Bunlar, yılların hâkimi, çiçeği burnunda Avukat Birsen Elmas hanımefendi ile Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi ve yılların hâkimi Mehmet Tevfik Elmas beyefendidir. Kendilerinin katkıları olmasaydı bu kitabı ortaya çıkarmak kesinlikle mümkün olmazdı. Bu nedenle ben, kendilerine en derin şükranlarımı sunuyorum. Kitabın bazı bölümleri kendileri tarafından yazılmıştır.

Pratik Ceza Muhakemesi Kanunu Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.