100,00 TL
82,00 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
18,00 TL
Osmanlı Türkçesi Hakkında Bilgiler
Türü: Diğer Diller
Sayfa Sayısı: 344
ISBN: 9786058615854
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2014
satis-icon
Satış Rakamları 7 adet satılmıştır.
Ahmet Eryüksel
Ahmet Eryüksel
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Osmanlı Türkçesi Kısa Özet

    Osmanlı Tarihi, kaynak bakımından zengin bir alandır ve içinde, altı asrı aşkın bir medeniyeti barındırmaktadır. Bu uzun tarihin hemen her dönemi için kütüphanelerimizde, başka ülke kütüphanelerinde pek çok yazma ve matbu metin vardır.

    Bütün bu kaynakların okunup anlaşılabilmesi ve değerlendirilebilmesi, diline vakıf olmakla mümkündür.

    Sadece Osmanlı Tarihi için değil, elbette Cumhuriyet Tarihi alanı için de hem arşiv malzemesi ve hem de büyük miktarda Osmanlı Türkçesi ile yazılmış matbu metin mevcuttur.

    Tarihin dışında, kütüphanelerimizde, edebiyattan felsefeye; mantıktan coğrafyaya; tıptan mühendisliğe; matematikten astronomiye, hemen her bilgi alanıyla ilgili metinler mecuttur. Bilim Tarihi çerçevesinde bakıldığında; Tarih, Sanat Tarihi ve Edebiyat dışında diğre bilgi alan uzmanlarının da Osmanlı Türkçesine muhtaç oldukları bir gerçektir.

    Hazırladığımız bu kitap, Osmanlı Türkçesini öğrenmek isteyenlerin hedefleri göz önüne alınarak düzenlenmiştir: Edebiyata, Tarihe, Sosyoloji`ye ait metinlere yer verilmiştir. Osmanlı Türkçesinde kullanılan Arapça ve Farsça gramer kuralları zengin örneklerle izaha çalışılmıştır. Ayrıca arşiv metinlerine yer verilerek, öğrencilerin Osmanlı alfabesinin kaligrafik özelliklerini öğrenmeleri hedeflenmiştir.

  • 2. Hamur

Osmanlı Türkçesi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.