50,00 TL
37,00 TL
%26 indirim
Kazancınız
:
13,00 TL
Orman Kitabı Hakkında Bilgiler
Türü: Roman ve Öykü Kitapları
Sayfa Sayısı: 124
ISBN: 9783221000144
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Joseph Rudyard Kipling
Joseph Rudyard Kipling
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Orman Kitabı Kısa Özet

    Rudyard Kipling`in Orman Kitabı, bir çocuk klasiğidir. İlk kez 1894 yılında basılmıştır. Ormanda yaşayan bir kurt ailesi tarafından büyütülen küçük Hintli çocuk Mowgli`nin öyküsünü anlatır. Mowgli, ormanda birçok dost edinir. Bunların arasında, kara panter Bagheera ve ayı Baloo vardır. Bu ikisi, çocuğa, ormanda yaşama yollarını ve orman yasalarını öğretir.

    Mowgli`nin düşmanı kaplan Shere Khan, ona çeşitli kötülükler yapmaya çalışır ama her defasında Mowgli`nin kurnaz oyunları sayesinde başarısız olur.

    Orman Kitabı`nda, insanlar ve hayvanlara ilişkin daha birçok güzel öykü var. Çocuklar, bu kitapta beyaz fok balığı Kotick`in, insanlardan uzakta güvenli bir yer arayışını; kırmızı gözlü mongos Rikki-tikki-tavi`nin, ailesini iki korkunç kobra yılanından nasıl kurtardığını ve Hintli çocuk Toomai`nin fillerin dansına nasıl tanık olduğunu okuyacaklar.

    Rudyard Kipling, 1865 yılında Hindistan`da doğmuştu. Eğitimini İngiltere`de tamamladıktan sonra, 1882 yılında Hindistan`a dönmüş ve kısa öyküler yazmaya başlamıştı. 1889 yılına gelindiğinde ise Kipling zamanının en tanınmış yazarı olmuştu. Orman Kitabı, Kipling`in en ünlü ve en sevilen yapıtıdır.

    Orman Kitabı`ndaki coşkuyu çok iyi yakalayan tanınmış çocuk ressamı Eric Kincaid, zarif çizgileri ve ayrıntıya verdiği önem sayesinde gizemli orman atmosferini başarılı bir şekilde yansıtıyor. Böylece, bu güzel yapıt, her yaştaki çocuğun zevkle okuyabileceği bir kitap halinde okuyucuya sunuluyor.

  • 1. Hamur

Orman Kitabı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.