Notos Öykü İki Aylık Edebiyat Dergisi Sayı: 91 Mayıs - Haziran 2022

Notos Öykü Dergisi
40,00 TL
30,80 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
9,20 TL
Notos Öykü İki Aylık Edebiyat Dergisi Sayı: 91 Mayıs - Haziran 2022 Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Periyodik Yayın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 144
ISBN: 4440000001169
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: Kuşe
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 15 adet satılmıştır.
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Notos Öykü İki Aylık Edebiyat Dergisi Sayı: 91 Mayıs - Haziran 2022 Kısa Özet

    • Selahattin Demirtaş ile söyleşi: “Doğası gereği muhaliftir sanat.”
    • Çevirmen Diyalogları: Aslı Takanay ve Günay Çetao Kızılırmak
    • Margaret Atwood: Bilimsel Romans

    Notos her yıl farklı bir konuda düzenlediği geleneksel yıllık soruşturmalarının on altıncısının sonuçlarını Mayıs-Haziran, 91. sayısında açıkladı. Bu yılki soruşturmanın konusu edebiyat türleri arasında son yüzyılda gitgide öne çıkan bilimkurgu türünde yayımlanmış romanlarla ilgili. Soruşturmanın sonunda ortaya bütün meraklıları için bakılacak, izlenecek, değerlendirilecek bir liste, bir kılavuz çıktı. Bilimkurgu edebiyatının son yüzyılından biraz daha uzun geçmişini kapsayan En Önemli 40 Bilimkurgu Romanı soruşturması 315 yazar, araştırmacı, çevirmen, editör, illüstratör ve biliminsanının yer aldığı önemli bir kamuoyunun seçimlerini yansıtıyor. Dosya kapsamında James Gunn, Margaret Atwood, Sevin Okyay, Barış Müstecaplıoğlu ve Özgür Tacer’in yazıları; Vuslat Çamkerten, Virginia Elena Patrone ve Hazal Kırımlı’nın desenleri yer alıyor.
    Notos’un bu sayısında politik kimliğinin yanı sıra son yıllarda roman ve öyküleriyle de tanıdığımız Selahattin Demirtaş’la yazarlık yolculuğu ve kitaplarıyla ilgili bir söyleşi var.
    Günümüz yayıncılık ortamında çeviri, nicelik ve nitelik bakımından önemli bir yer tutmasına rağmen bu işle uğraşanlar pek az tanınıyor. Edebiyat çevirisiyle uğraşan meslek erbabından iki çevirmenin “içeriden” bir diyalog kurmasına ortam hazırlayan Çevirmen Diyalogları’nda bu sayı Aslı Takanay ile Günay Çetao Kızılırmak söyleşiyor.
    Aganta bölümünde günümüz edebiyat dünyasına ve güncel kitaplara dair yazılarıyla Alev Bulut, Alper Güngör, Deniz Gündoğan İbrişim, Esin Akşar, Başak Bingöl Yüce, Fulya Kılınçarslan ve Yalın Gündüz yer alıyor.
    Bir Yazarın Seçtikleri bölümünde Hülya Soyşekerci okunmasını zorunlu gördüğü kitapları, Ahmet Büke ise en çok etkilendiği yazarı nedenleriyle birlikte Notos’a anlatıyor.
    Fulya Kılınçarslan ve Dilek Karaaslan kısa sorulara kısa yanıtlarla kendi yazarlık serüvenlerini ve yayımlanan son kitaplarını anlatıyor.
    Foto-Yazı bölümünde Elliot Erwitt’in fotoğrafını Ekin Deniz Kuzu kısa bir anlatıyla yorumluyor.
    Kitaplık bölümünde Birsen Ferahlı Yiğit Bener’in son öykü kitabı Öteki Kuruntular’ı, Şenay Eroğlu Aksoy Makbule Aras Eivazi’nin Sonun Bacakları adlı öykü kitabını, Banu Yıldıran Genç Aysun Kara’nın tarihi romanı Dünyanın Orta Yeri’ni, Serkan Parlak İlay Bilgili’nin Leylâ, Mektubum Eline Ulaştı mı? adlı öykü kitabını inceliyor.
    Notos’un bu sayısında öyküleriyle yer alan yazarlar: Ken Liu, Doğuş Benli, Remzi Karabulut, Derya Sönmez, Veysi Erdoğan, Aslı Rehber K. Beşer, Mehmet Mümtaz Tuzcu, Şefik Karakoç, Cansu Canseven, Rıdvan Hatun, Gülay Gökçen, Uğraş Abanoz.

  • Kuşe

Notos Öykü İki Aylık Edebiyat Dergisi Sayı: 91 Mayıs - Haziran 2022 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.