55,00 TL
30,25 TL
%45 indirim
Kazancınız
:
24,75 TL
Neden Yazıyorum Hakkında Bilgiler
Türü: Denemeler
Sayfa Sayısı: 104
ISBN: 9786257442060
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 102 adet satılmıştır.
George Orwell
George Orwell
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Neden Yazıyorum Kısa Özet

    George Orwell beş altı yaşlarından itibaren yazar olması gerektiğini biliyordu. Bir kaplana dair olduğunu hatırladığı, küçük yaşta kaleme aldığı ilk şiirinden başlayarak onu geçimini sağlayacağı denemelere, 1984 ve Hayvan Çiftliği gibi klasiklere kadar götüren yazarlık yolculuğunda bildiği yoldan şaşmayan bir kalemdi. *Neden Yazıyorum* bu açıdan, boş sayfanın başına geçen yalnız çocuklar, yazıya hayatını adayanlar için değerini hiç kaybetmeyen bir metin oldu.

    George Orwell Neden Yazıyorum’a adını veren denemesinde yazma içgüdüsünün ardındaki sebeplerin neler olabileceğini irdeliyor, *Aslan ile Tekboynuz*da savaş zamanı İngiltere’sine mercek tutuyor, *Bir İdam*da Burma’da görev yaptığı dönemde idam edilen bir mahkûmu anlatıyor, *Bir Fili Vurmak*ta ise yine Burma’da saldırgan bir fili öldürmesi emredildiğinde yaşananları aktarıyor.

    *‘Neden Yazıyorum’ birçok nesilden okuru derinden etkiledi. Çünkü kemikten gelen bir ahlaki güvenirliğe, sanatsal kuvvete sahip bir adam ve yazar olan George Orwell’in kaleminden çıkmıştı; ne yazıyorsa onu yaşıyor ve tecrübelerinin derinliklerinden beslenerek yazıyordu o.* –John Rodden

    *Orwell; Hazlitt, belki de Dr. Johnson’dan sonra, en büyük İngiliz denemecisi.* –Irving Howe

  • 2. Hamur

Neden Yazıyorum Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.