130,00 TL
91,00 TL
%30 indirim
Kazancınız
:
39,00 TL
Nasreddin Hoca Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Kitaplar
Sayfa Sayısı: 410
ISBN: 9789753893305
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
Osman Çelik
Osman Çelik
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Nasreddin Hoca Kısa Özet

    Nasrettin Hoca hakkında araştırma yapanlar, O`nun 1208-1284 yılları arasında yaşamış olabileceğini tahmin etmişlerdir. Osman Çelik, bu varsayımdan hareket ederek, Merhum Hoca`nın yaşadığı çağda meydana gelen olayları ve hayat hikayesini yazmıştır.

    Bu eser, Hoca ile ilgili kesin doğruları ortaya koyan bir araştırma ürünü değildir. Günümüze kadar edinilen bilgiler değerlendirilerek O`na ulaşılmaya çalışılmıştır.

    Nasrettin Hoca; çağdaşı Mevlana Celaleddin-i Rumi, Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran ve Yunus Emre gibi geçmişin sisli atmosferi içinde kalmıştır. Hayatını aydınlatacak belgeler az olduğu gibi, yoruma muhtaçtırlar.

    Nasrettin Hoca, bir araştırmacımızın yazdığı gibi; doğmadan önce, çağında ve öldükten sonra yaşamıştır. Daha doğrusu, yaşatılmıştır. O`na yakıştırılan fıkralarla günümüze kadar getirilmiştir. Neredeyse modern araçlarla seyahat edebilecek bir düzeye ulaştırılmıştır.

    Osman Çelik, kendisine mantıklı gelen bilgilerin ışığında yola çıkmış, Nasrettin Hoca`nın hayat hikayesini özetlemiştir. Bunu yaparken okuyucunun hoşgörüsüne sığınmıştır.

  • 2. Hamur

Nasreddin Hoca Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.