Modern İran Sinemasında İran Edebiyatının İzleri

Dört Mevsim Kitap

Abdolhossein Laleh

48,60 TL
40,82 TL
%16 indirim
Kazancınız
:
7,78 TL
Modern İran Sinemasında İran Edebiyatının İzleri Hakkında Bilgiler
Türü: Araştıma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 416
ISBN: 9786056395376
Kapak: Ciltsiz
Abdolhossein Laleh
Abdolhossein Laleh
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Modern İran Sinemasında İran Edebiyatının İzleri Kısa Özet

    Dünya genelinde akademik seviyede yapılan değerlendirmelerde, İran sinemasının dünya sinema festivallerinde elde ettiği başarıların nedenleri, çeşitli konulara bağlanır. Bu bağlamda kitaplar ve makaleler yazılmış ve sempozyumlar düzenlenmiştir. Bununla birlikte söz konusu etkinliklerin çoğu, tematik bakıştan uzak, özellikle kültürel yaklaşımın dışında şematik nedenleri dikkate almışlardır.

    Genel olarak bu tipik yazarlar, İran sinemasının elde ettiği başarıları, devrimden kaynaklanan toplumsal sorunlara ve baskılara, sembolik bir sinemasal dil ortaya koymasına, bazen de hafif bir şekilde taşıdığı sanatsal değerlere bağlarlar. Bu faktörlerin arasında, unutulmuş ve dikkate değer bir başka faktör vardır; İran edebiyatı. İran edebiyatı dolaylı ve dolaysız şekilde, İranlı sinema yönetmenlerinin düşüncelerinin altyapısını oluşturmaktadır.

    İran edebiyatı, sinemanın önemli bir düşünce kaynağıdır. İran sinemasının önde gelen isimlerine ait filmleri araştırdığımızda, Hafız, Mevlana, Hayyam, Sadi, gibi klasik İran şairlerinin yanı sıra Sohrab Sepehrî, Füruğ Ferruhzad, Nima Yuşic gibi modern şairlerin izlerini de görebiliriz.

     

Modern İran Sinemasında İran Edebiyatının İzleri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.