Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Soruşturulması Usülleri

Adalet Yayınevi

R. Bülent Tarhan

168,00 TL
154,56 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
13,44 TL
Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Soruşturulması Usülleri Hakkında Bilgiler
Türü: Ders Hukuku Kitapları
Sayfa Sayısı: 693
ISBN: 9786053005131
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2018
R. Bülent Tarhan
R. Bülent Tarhan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Soruşturulması Usülleri Kısa Özet

    Alanında önemli bir boşluğu dolduran kitabın 2011 yılında yayımlanan ikinci baskısı da kısa sürede tükenmiştir. Geçen süre içinde; mevzuattaki değişiklikler, yeni yüksek yargı kararları ve ilgili çevrelerin talepleri dikkate alınarak üçüncü baskının yapılması bir ihtiyaç olarak görülmüştür. Bu baskıda 2011 sonrasındaki çok sayıda Yargıtay ve Danıştay içtihadına da yer verilmiştir. Özellikle Yargıtay Ceza Genel Kurulunun -kitapta tam metni yer alan- 27/05/2014 tarihli 2014/291 sayılı kararı 4483 sayılı Kanun uygulaması yönünden tam bir kılavuz niteliğindedir.

    Kitap, klasik bir mevzuat kitabı değildir: Birinci ve ikinci baskılar için yaptığım sunuşlarda da belirttiğim gibi, -çok sayıdaki emsal yüksek yargı kararına yer verilmesi dışında- tablolarla, dip notlarıyla zenginleştirilmiş; Birleşmiş Milletler Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesi hükümleri dahil çok sayıda hukuki metne atıfta bulunulmuştur. Eski Yargıtay Başkanı ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Sami Selçuk’un –ikinci baskı için yazdığı önsözde- belirttiği gibi, *Elinizdeki kitap, bu konularda herkese yardımcı olacak niteliktedir. Bu sorunlarla ilgili düzenlemelerin bütününü içeriyor.

    Dikkatli bir süzgeçten geçirmenin, yorucu bir çalışmanın ürünüdür.*

    Kitapta; ilgili mevzuata ve uygulamaya en geniş biçimde ve tamamen nesnel bir yaklaşımla yer verilmiş; ancak sunuş yazılarımda ve Prof. Dr. Sayın Sami SELÇUK’un önsözünde belirtildiği veya aşağıda sözü edilen ekte yer aldığı gibi kamu görevlilerinin yargılanmasına dair izin ve karar sistemlerine eleştiriler getirilmesinden de kaçınılmamıştır.

    Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), Kamu Görevlileri Etik Kurulu ortaklığı ve Avrupa Birliği desteğiyle kamu görevlilerinin yargılanma ayrıcalıklarının, hukuk ve sivil toplum boyutlarında tartışıldığı bir proje yürütmüş; proje sonunda hazırlanan *Kamu Görevlilerinin Yargılanma Ayrıcalıkları ve Hesap Verebilirlik* başlıklı rapor; kamuoyuyla, konuyla ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaşılmıştır. Söz konusu raporun, -tarafımdan hazırlanan- *Ceza Usul Hukuku Açısından Türkiye’de ve Dünyada Hesap Verebilirlik ve Cezasızlık Boyutuyla Kamu Görevlilerinin Yargılanma Ayrıcalıkları* başlıklı bölümü kitaba ek yapılmıştır.

  • 1. Hamur

Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Soruşturulması Usülleri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.